Takki auki! - Kevät syntyy, osa 15

Sulje silmät ja ota lämpökylpy. Kuva: Ada Pykäläniemi

Mahtava, ihana, lämmin ja fantastinen kevätpäivä! Tätä ei voi korostaa liikaa huutomerkein. Viikonloppuna lyötiin kevään lämpöennätys Turussa, missä mitattiin kesäiset 17astetta.

Kevyemmät vaatteet tuntuvat omituisilta ja olo ilman pipoa tai myssyä on alaston. Tukka heilahtelee leppeissä tuulahduksissa, on pakko sulkea silmät hetkeksi ja hengittää syvään kevättä keuhkoihin. On niin lämmintä, että takin voi pitää apposen auki heti aamusta alkaen. Jos ei vielä ole ehtinyt, niin nyt viimeistään voi toppavaatteet pestä ja ripustaa kaappiin seuraavaa talvea odottamaan.

Talo heijastuu kauniisti lammen vedenpinnasta ja saa huomaamaan, että kohta on toukokuu, vappu ja hetken päästä uimakelit. Pian pitäisi puiden pukata silmukkaa, ilmassa on jo raportoitu olevan siitepölyä. Toipuuko talven pakkasissa rampautunut risu tuottamaan kaivattua lehtivihreää?

Ps. lampea siivottu. Tuleekohan siihen kohta sammakonkutua?

Kuva: Ada Pykäläniemi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

Valon määrä ja päivän pituus lisääntyvät koko ajan. Vaikkei siltä aamuhämärän minuutteina tuntuisikaan. Aamunkajon kynnyksellä otettava valokuvasarja seuraa kevään edistymistä viikottain. Valokuvissa sama oksa, sama puu ja kaislat pienen lammen rannalla. Sama kellonaika, sama paikka, sama viikonpäivä. Lämmön ja valon muutokset, jotka monesti arjen keskellä jäävät huomaamatta. Näetkö kevään lähenemisen?

Tätä maisemaa me katselemme Helsingissä Ylen Radiotalon sisäpihalla. Idylliä ja industriaalia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä