Vihdoin aurinkoa - Kevät syntyy, osa 7

Alkuvuoden upein keskiviikkoaamu. Kuva: Ada Pykäläniemi

Se tuli yllätyksenä. Puun ja talojen takaa. Huikean kaunis aamu, kun valo paistaa matalalta ja luo pitkiä varjoja maahan. Lumikiteet kimmelsivät hangen pinnalla kuin kristallit. Muutama aste pakkasta, tyyni ja raikas ilma, pari pilvenhaituvaa taivaalla, loma-ajan hiljaisuus. Ensimmäistä kertaa tänä talvena tunsin sormissa ja takin läpi, kuinka auringonsäteet hieman lämmittivät.

Valokuvista tuli kuin maalauksia, kun niitä katsoi pienemmässä koossa. Läheltä taas huomaa kuinka puun oksat piirtyvät selkeinä, samoin talon vaalea seinä. Ramman tähtirisumme yksityiskohdat paljastuvat valossa; katkenneet oksantyngät ja aikanaan silmuja lupaavat pienet alut.

Kuulas aamuhetki oli aivan ihana valon ja varjon leikkineen. Olisin voinut istuskella hangessa kasvot aurinkoon päin vaikka kuinka kauan.

 

Valon ja varjon aamuista leikkiä. Kuva: Ada Pykäläniemi

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

Valon määrä ja päivän pituus lisääntyvät koko ajan. Vaikkei siltä aamuhämärän minuutteina tuntuisikaan. Aamunkajon kynnyksellä otettava valokuvasarja seuraa kevään edistymistä viikottain. Valokuvissa sama oksa, sama puu ja kaislat pienen lammen rannalla. Sama kellonaika, sama paikka, sama viikonpäivä. Lämmön ja valon muutokset, jotka monesti arjen keskellä jäävät huomaamatta. Näetkö kevään lähenemisen?

Tätä maisemaa me katselemme Helsingissä Ylen Radiotalon sisäpihalla. Idylliä ja industriaalia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä