Millaisia palveluja kaipaat kotisi lähettyville?

Ylen Tehtävä lähiössä -tv-sarja kiertää rapistuvia lähiöitä ja buustaa yrityksiä elävöittää ja muokata niitä nykytarpeita vastaaviksi. Se, millaisiin johtopäätöksiin lähiöiden kunnosta ja tulevaisuudesta tullaan, selviää 6.2.

Mitä mieltä sinä olet omasta asuinympäristöstäsi - mikä voisi olla toisin? Nyt on jokaisella tilaisuus vaikuttaa: rakenna unelma-asuinympäristöäsi vastaamalla kyselyyn.

ViinikkaTampereen teknillisen yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus selvittää suomalaisten näkemyksiä asumisesta sekä asumiseen liittyvistä palveluista ja arvomaailmasta. Kyselyssä kartoitetaan suomalaisten nykyistä asuinympäristöä.

Projektin tutkija Tanja Tyvimaa sanoo, että uusien asumisen ja hyvinvoinnin palvelumallien avulla voidaan edistää esimerkiksi lähiöiden elinvoimaisuutta. Samalla ehkäistään asuinalueen palvelurakenteen vinoutumista, joka saattaa johtaa alueen vetovoimaisuuden heikkenemiseen ja niin sanottujen ongelmalähiöiden syntymiseen.

Pääteemana tutkimuksessa ovat asumiseen liittyvät palvelut. Kysely selvittää, mitä palvelun tarpeita suomalaisilla on nyt, mitä palveluja oletamme tarvitsevamme tulevaisuudessa ja olemmeko valmiita maksamaan näistä esimerkiksi osana asunnon vuokraa tai vastiketta.

Väestön ikääntyminen johtaa siihen, että asumis- ja hyvinvointipalveluja tarvitaan enemmän. Ja jokainen meistä kuuluu jossain vaiheessa siihen ikääntyvään väestöön.

Nettikysely osoitteessa www.asli.fi  31.1.2011 asti.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä