Turku herää kulttuuriin!

Lauantaina 14.1. se alkaa - Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011. Kaupunki täyttyy ohjelmasta ja varmasti uteliaista, kulttuurinnälkäisistä vierailijoista.

Nyt Turku on houkutteleva lähimatkakohde, sillä avajaishässäkänkin jälkeen ohjelmassa on vaikka mitä.

Eniten itseäni kiinnostavat esitystaiteilija Meiju Niskalan suunnittelemat tapahtumat, kokemukset ja elämykset.

- Minun käden- ja mielenkälkiä koetaan Turussa ja osittain muissakin kaupungeissa arjen löytöretkeilijöiden kalenterin kautta. Kalenterin tehtäviä laajennetaan Turussa myös teoksiksi: viikolla 5 busseihin levittäytyvät matkataidetehtävät, keväällä kirjastoihin sattumarunoudet ja marraskuussa on odotettavissa huikea Anna taidetta -teos kaupungin keskustassa.

- Lisäksi konsultin vastaanotto on laajentunut taideklinikaksi, johon voi kuka tahansa ryhmä tai yksittäinen ihminen ilmoittautua. Klinikalla räätälöin ja konseptoin ryhmälle teoksen, jonka ryhmä toteuttaa. Mukana on hauskoja tyyppejä, kuten 250 sunnuntaimaalaria ja 70 pelimannia, sekä 600 matonkutojaa käsityöyhdistyksen kautta. Yhteensä näitä klinikkateoksia valmistuu vuoden aikana 24, kertoo Meiju Niskala

Muita teoksia Meiju on ideoinut tuotantoryhmänsä kanssa ja kutsunut mukaan myös taiteilijoita ja artisteja toteuttajiksi tai Meijun sanoin "leikkikavereiksi".

Lisätietoja: Turku 2011 ja Turku 365

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä