Lumisateen enteilyä - Kevät syntyy, osa 6

Rampa oksa. Kuva: Ada Pykäläniemi

Viikonloppuna pakkasasteita oli jopa -30, ja toistaiseksi myös talven pahimmat ajokelit. Lunta tuprutti rutkasti ja sen pöllytessä teillä näkyvyys oli miltei olematon. Alkuviikosta mittari oli taas lähellä nollaa, ja suojaa hiponut sää vei mennessään monen kaupunkipuun kauniin lumiverhon.

Hyydyttävä kylmyys sai pienemmät pakkaset tuntumaan lähes kesältä. Täällähän oli lämmin, kun asteita oli vain muutama miinus!

Aamuiset pilvet enteilivät lumisadetta, ja kuvien napsaisun jälkeen sitä tulikin - vaakatasossa vihmoen. Tiukemmassa pakkasessa on kyllä se hyvä puoli, että hangessa kyykkiessä vaatteet eivät kastu, toisin kuin lämpimämmällä säällä. Eipä siis haitannut, vaikka tuiskahdin selälleni kinokseen yrittäessäni vääntää itseäni juuri oikeaan kuvausasentoon. Vaatteet pysyivät kuivina, kiitos sopivan lämpötilan, -15 astetta. Kamera ei onneksi pelmahtanut lumeen mukanani, vaan jäi juuri hangen yläpuolelle, pystyssä sojottavaan käteeni.

Talvi tuntuu olevan kovin pilvinen. Vaikka valo on jo selvästi lisääntynyt, se ei aina tunnu näkyvän lunta tupruttelevan pilvimassan alla.

 

Lunta tuli hetki laukaisimen painalluksen jälkeen. Kuva: Ada Pykäläniemi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

Valon määrä ja päivän pituus lisääntyvät koko ajan. Vaikkei siltä aamuhämärän minuutteina tuntuisikaan. Aamunkajon kynnyksellä otettava valokuvasarja seuraa kevään edistymistä viikottain. Valokuvissa sama oksa, sama puu ja kaislat pienen lammen rannalla. Sama kellonaika, sama paikka, sama viikonpäivä. Lämmön ja valon muutokset, jotka monesti arjen keskellä jäävät huomaamatta. Näetkö kevään lähenemisen?

Tätä maisemaa me katselemme Helsingissä Ylen Radiotalon sisäpihalla. Idylliä ja industriaalia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä