Pe 14.12.2012 @ 15:39Kari Haakana, Leevi Kokko

Areenan ennätysviikko

Viime viikolla Areena ponnisti varsin odotetusti ennätykseensä: ensimmäistä kertaa koskaan Areenassa käytiin yli miljoonalla eri selaimella viikon aikana.

Ennätyksen rakensi tietenkin pitkälti Linnan juhlat -lähetys, joka on myös television puolella vuoden katsotuin lähetys. Suora lähetys käynnistettiin Areenassa yli 135 000 kertaa ja yhtäaikaisia streameja oli käynnissä enimmillään noin 36 000 kappaletta. 

Linnan juhlia seuraavana päivänä Areenan suosiota nosti Linnan jatkot -ohjelman klippi, jossa mentalisti Noora Karma hypnotisoi kansanedustaja Ilkka Kanervan. Klippi käynnistettiin viime viikon aikana yli 118 000 kertaa. Klipin katselua siivitti erityisesti iltapäivälehtien kiinnostus tapahtuneeseen ja se, että iltapäivälehdet myös linkittivät kyseiseen ohjelmaan.

Liikenteen lähteet

Linnan juhlien lisäksi Areenasta katsottiin viime viikolla Joulukalenteria ja salibandyn MM-kisoja. Joulukalenterin kaikkia jaksoja käynnistettiin yhteensä viikon aikana yli 525 000 kertaa. Salibandy-otteluista suosituin itsenäisyyspäiväviikolla oli Suomi-Sveitsi-välierä, joka käynnistettiin 82 000 kertaa. Kaikki viikon aikana lähetetyt suorat salibandyottelut keräsivät yli 10 000 käynnistystä.

Eri selaimissa laskettuna kaikkien aikojen suosituimpia yksittäisiä päiviä ovat olleet jääkiekon MM-kisojen kultajuhlat 14.-16.5.2011. Jokainen näistä päivistä keräsi n. 300 000 eri selainta ja yli 400 000 käyntiä. Näistä luvuista jäätiin vielä hieman itsenäisyyspäivänä. Itsenäisyyspäivän aikana eri selaimia Areenassa laskettiin runsaat 270 000 kappaletta.

Mitä tämä kertoo? Ainakin sen, että yhä useampi suomalainen käyttää Areenaa. Kasvuvauhti viime vuoteen on ollut noin 30% luokkaa, kuten jo useamman vuoden ajan. Verrattuna tv-lähetysten huippunumeroihin Areenan koko ajan kasvavatkin katsomismäärät vaikuttavat vielä pieniltä, mutta toisaalta Areena-katselu on luonteeltaan toisenlaista kuin usein taustalla audiovisuaalisena mattona toimiva television katselu. Jokainen Areena-katselu on käyttäjältä tietoinen päätös katsoa juuri haluamansa ohjelma.

Kiitokset kaikille Areenan käyttäjille ja erityisesti palautetta lähettäneille. Areena jatkaa kehittymistään ensi vuonnakin ja toivotamme kaikki käyttäjät osallistumaan kehittämiseen.

Luvut peräisin Digital Analytix/comScore -mittauksesta.

7 kommenttia

Voiko areenaan tulla h2o:n kolmaskin tuotantokausi ?

Näimme Ville Haapasalon dokumentin silkkitie 30 päivässä. Hieno ohjelma kaikin puolin. Tuli mieleen, että onkohan ohjelmaa levitetty muihin maihin? Varmasti katsojia löytyisi läntisen euroopan maista. Niillehän ex-neuvostoliiton alueen maat ovat varmasti hyvinkin eksoottisia kohteita. Onko BBC:n oltu yhteydessä?

Kyllä oli halpamainen temppu Yle TV asemilta jättää Tour de ski näyttämättä 2012-2013.Olen aina maksanut tv lupamaksut ja nyt se otetaan verotuksessa.Mutta tuntuu että palvelut tv:ssä vain huononeen
Puhutaan että nämä olisivat maksuttomat kanavat??? kysyn kuinka ja millä periaatteella nämä ovat ihmisille maksuttomat kanavat.??? Kyllä jotakin palloiluja näytetään , mutta kunnon hiihtoa ei ???
HYI ,HYI. JA HYI yle kanavat.

Miksiköhän Täällä Pohjantähden alla sarjan kaikkia osia ei voi olla areenassa? Kaksi ensimmäistä on jo poistunut... Olisi kiva nähdä tuo osa 2, kun en ehtinyt sitä TV:stä katsoa

Miksi Areena ei saa pätkimistä kuriin? Sama ongelma pompahtaa vähän väliä esiiin - ja aina vain Ylen lähetyksissä. Mitä asialle on tehty??

Miksi kuva pätkii eikä ole HD laatua? Miksi ei monikanavaääntä (5.1)? Missä on Areenan SmartTv tuki?
Ottakaa esimerkkiä Netflixistä, 10Mbit yhteys riittää hyvään laatuun.

television sääohjelmat pitää suurentaa kun ei näe kunnolla mitään. kiitos etukäteen.

Yle Areena

Yle Areenan tiimi tapaa Areenan aktiivikäyttäjia. Auta meitä kehittämään palvelua entistä paremmaksi!

Mukana: Hanna Svärd, Esa Kukkonen, Paavo Rytsä, Leevi Kokko, Reijo Perälä, Kari Haakana ja muut yleläiset ja YLE Areenan tekijät.

Areena Facebookissa

Areena Twitterissä

 

Blogiarkisto