Pe 24.02.2012 @ 14:15Paavo Rytsä, Areenan sisältötuottaja

Lepää rauhassa vanha Areena

On aika jättää hyvästit tummanpuhuvalle ystävällemme, vuonna 2009 avatulle Areenalle. Toimitustyö vanhassa Areenassa lakkaa maaliskuun alussa, ja painopistettä on siirretty jo nyt uuteen, upeaan palveluun.

Tämä tarkoittaa mm. sitä, että kaikki toimituksen tekemät suosittelut ja muu toimitustyö tehdään uuteen Areenaan. Myös puuttuvat tai rikkinäiset ohjelmat tuotetaan korvaavasti vain sinne. Osa käyttäjistä ohjataan vanhasta uuteen ponnahdusikkunan avulla helmikuun viimeisellä viikolla. Tämä tehdään etenkin siksi, että käyttäjät löytäisivät uuden palvelun.

Ja miksi uudistus tehtiin:

-jotta tv- ja radiopuoli olisi selvemmin eroteltu löytämisen helpottamiseksi

-jotta lyhyet klipit ja kokonaiset ohjelmat olisi eroteltu toisistaan oikean tarpeen tyydyttämiseksi

- jotta haku ennakoisi mitä käyttäjä on hakemassa

- jotta uutisten ja urheilun sisällöt nousisivat paremmin esiin ja että kokonaisuudet olisivat paremmin paketoituna

- jotta palvelu ei pätkisi

- jotta kuvanlaatu olisi parempi.

Ja perhana, näissä kaikissa tavoitteissa me olemme onnistuneet! Eikö vain?

Uusi Areena

R.I.P vanha Areena. Olet nostanut meidät Suomen parhaaksi netti-tv:ksi ja radioksi!

25 kommenttia

Mutta missä on se areenan iPad ohjelma ?

Mutta saako TV-ohjelmasta enää ladattua mp3-podcastia kuunneltavakseen?

Tämä oli näppärä ominaisuus, kun Facebookista klikkasin kännykällä TV-ohjelman suositusta ja sitten pääsin sen kuitenkin kuuntelemaan, vaikken voinut katsoa.

Mielestäni puhe-TV-ohjelmista voisi edelleen tuottaa näitä podcasteja.

Moi!

Kun on hakenut jotain tiettyä ohjelmaa (esim. "Pingu"), löytänyt sen ja siinä sivussa 8 jaksoa lisää niin löytyykö keinoa millä voisi katsella nämä kaikki putkeen? Eli ns. "Katso kaikki jaksot"-linkki olisi hyödyllinen. Tätä ominaisuutta olen kaivannut vanhassakin Areenassa.

Uusi toimii tosiaan paremmin, jos vain ensin sattuu löytämään etsimänsä. Betassa on luvattoman huono haku, tai sitten vain vähemmän aineistoa?

Täh? Flash sivut! YLEllä olisi ollut sauma tehdä kerralla homma hienosti ja siirtyä HTML5 videoon. Tämä ei ole sellaista palvelua, jota YLE-verolla pitäisi saada.

Jamppa: html5 ei ole mahdollinen koska sen avulla videoita ei saa suojattua. Eri tahot/yhtiöt vaativat siis videolle suojausta, jota html5 videolla ei ole mahdollista toteuttaa. Näin ainakin jossain kerrottiin. Käsittääkseni videoita ei saa edes bufferoida tiettyä sekuntimääräää enempää juurikin tekijänoikeuskysymysten takia.

Joku fiksumpi voi kertoa tarkemmin/teknisemmin

Hei Kukkonen, tulossa on, kunhan saadaan ensin nettipalvelu kuntoon.

Hei, toki saa. Tätä yhteistyötä jatketaan tv-kanavien, Yle Puheen ja Areenan kesken.

Hei Anonyymi. Vielä tällä hetkellä toistolistassa on tekijänoikeudellisia ongelmia. Asia voi muuttua, ja silloin palaamme asiaan.

Hei Neko. Voitko kuvailla tarkemmin, miten haku on huono? Sen pitäisi olla nimenomaan parempi.

Edes palautesivu ei auennut Lumialla, saati videot. Sääli, että toteutetaan palveluita menneisyyteen.

Kumma ettei saada sitä Ipadin ohjelmaa aikaan, yksinkö näitä joku siellä väsää?

Tällainen ongelma. Eli jos esimerkiksi yrittäisin kuunnella tämän äänikirjan 1. jaksosta alkaen, niin se ei onnistu millään järkevällä tavalla:
http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/radio/a2136552

Tuo on tässä esimerkkinä siksi että siinä on jaksoja enemmän kuin kerralla näytölle mahtuu.

Yksittäin tietysti voin jaksoja hakea, mutta esim. haku "Välskärin" antaa tulokseksi satunnaisen jakson, ja linkin tuohon ylläolevaan. Siinä taas näkyy vain viimeiset. Sitten pitäisi naputella "Näytä lisää" -painiketta kymmeniä kertoja ennen kuin pääsee eka jaksoon. Jos erehtyy painamaan sitten sen jakson linkkiä, niin seuraavan jakson kuuntelemiseksi pitää koko proseduuri käydä uudestaan, koska viritys lataa taas siinä vaiheessa tietysti sen listan alun (eli vain ne uusimmat jaksot).

Nykyisessä (eli kohta entisessä) Areenassa nuokin näkyvät näin tylsän selkeästi:
http://areena.yle.fi/info/188

Samanlaisia ongelmia on myös uusiutuneen Elävän Arkiston haussa ja navigoinnissa.

Eli jos nyt haluan katsoa etsimäni ohjelman, niin minun pitää erikseen selata läpi jokainen eri genre/uusimmat jotta löydän sen. Ennen kaikki uusimmat näkyivät samalla sivulla.

Antakaas kun arvaan: ette kyseneet tämän uudistuksen järkevyyttää keneltäkään tavalliselta Areenan käyttäjältä.

Tosiaan. Itsellä oli tapana aina vilkaista sivupalkista valittuna Yle radio 1 ja pari ensimmäistä sivua. Näki kätevästi yhdellä tai kahdella klikkauksella kaikki parin päivän aikana tulleet ohjelmat.
Itsellä oli myös suora linkki kirjanmerkeissä: http://areena.yle.fi/lista//uusimmat/kanava/YLE+Radio+1/navi/radio

Nyt joutuu todellakin selaamaan kaikki genret läpi ja vielä klikkaamaan erikseen jokaisen kohdalla Yle Radio 1?

Poistakaa etusivulta turhat tilaa vievät suositukset ja karusellit, ja laittakaa siihen suoraan kunnon haku/navigointi. Yleensä ihmiset tietävät itse mitä hakevat ja suositukset ja muut aronnat ovat toissijaia ja hidastavat sivuston käyttöä.

Lisäys edelliseen.

Kaiken lisäksi "Uusimmat" näyttää vain 10 tulosta per genre. Ja muut valinnat ovat "vielä ehdit", a-ö ja suosituimmat tänään/vk/kk. Heti jos ohjelma putoaa 10 uusimman ulkopuolelle siihen ei pääse enää kuin nimellä hakemalla käsiksi? "Suosituimmat"-haut taas ovat täysin turhia.

Käytettävyys on mennyt takapakkia ja pahasti. Miksi selkeästä sivupalkista ja logiikasta piti siirtyä klikkailuun ja arpomiseen?

Hieman takaisin edellisistä. Etusivun oikeassa alalaidassa on osio josta voi valita kanavan (radio/tv) ja viikonpäivän mukaan kaikki valitun kanavan ohjelmat ilman genre-rajoitusta. Areenassa olevat ohj. on merkitty play-kuvakkeella ja linkillä pääsee suoraan ko. ohjelman Areena-sivulle. Tuo ja kunnollinen haku ovat oikeastaan ne käyttöliittymät mitä itse tarvitsen ja mitä tuossa yllä kaipailin. Vielä kun saisi räätäläityä etusivun niin että ko. elementit olisivat pääosassa "arvontojen" sijaan, niin alkaisi käytettävyys olla jo hyvällä tolalla.

Hakuun ja hakutulosten filtteröintiin ja järjestämiseen kaipaisi vielä lisämahdollisuuksia esim. äänikirjojen ja muiden ohjelmien kohdalla joissa on kymmeniä jaksoja. Nyt aikaisempiin käsiksi pääseminen vaati joko "Näytä lisää" -klikkailuja tai sitten täsmähakua jakson numeron tai nimen perusteella.

Hakuhan toimii hyvin esimerkiksi; hae radio-ohjelmaa välskärin kertomuksia ei löydy mitään, hae välskärin löytyy Välskärin kertomuksia osa 202 viime syyskuulta, nythän ollaan menossa osassa 315 ja siinä vain sen takia että Areenaan ei ole uudempaa näköjään saatu päivitettyä. Toisto toimii myös hyvin eihän toisto yleensä pätki kuin minuutin parin välein. Yhteys on Elisan 100 Gb ( mitattu todellinen 95-96 Gb). Kannatti Ylenkin siirtyä Flashäämään.

VANHA AREENA OLI NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN PALJON PAREMPI

Paavo Rytsä, Areenan sisältötuottaja
Sisällön tuottaja ! ? ?
Jatkuvasti tulee uusintoja ja uusintoja, ne vähät sisällöt mitä on, ovat ruotsin kielellä ! Vitto !
kun katselin vanhan areenan sisältöä, esim, haku toiminalla, (joka ei toimi vieläkään) niin 10000;nsta ohjelmasta yli 9500 oli / on radio tai ruotsinkielisiä ohjelmia. Vitto, Suomeksi suomessa, vittoon ruotsalaiset.

Jos löytyi suomeksi jotain niin ne ovat 1 tai kahden minuutin pätkiä, Vitto !
Mikä tarkoitus on laittaa näitä räpellyksiä esille ??
"Tarkoitus kasvattaa lukuja: Meillä on 10000 ohjelmaa esillä !"
ja sitten hiljaa mumistaa, "tosin lähes kaikki ovat ruotsiksi tai sitten 2 minuutin kestoisia" !

No mitä hyvää tästä uudistuksesta on ? ei mitään, viton idiootit.
Miksi viton yle haluaa vain katsojilta tietoja jos on ei-kaupallinen onneton yritys ??
Mihin niitä tietoja käytetään ??
Jos haluatte tehdä ilmaisia palveluja suomalaisille, niin kaikki ohjelmat suoraan jakoon ilman erilaista säätämistä.
ja jakoon laitto lataamista varten, ( Viton yle tökkii jatkuvasti ) ostakaa uutta kapasiteettia konehuoneeseeen ja heittäkää ruotsalaiset vittoon sieltä.

Kuinka helppoa on laittaa ohjelmat kaikkien saataville, JOS ON TAHTOA, mutta ei. vitto !

ja sitten bonsu kaiken yli ja ohi.
Suomalainen Linux ei toimi suomessa suomenkielisellä "palvelulla" = kiusauksella.

"vittu mitä paskaa, ei vois vähenpää kiinnostaa" sanoi ministeriki, saattoi juuri katsoa uudistettua palvelua.
ja tästä paskasta tulisi sitten vielä maksaa oikeaa rahaa !
Viton yle ja sen paskaväki.

Miksi muuttaa taas muuttamisen ilosta konseptia ja ulkonäköä! Pienillä liikkeillä olisi saanut uuden tuntua. Vanha oli niin hyvä ja siinä oli ihan oma tunnelmansa! Sitä kehuttiiin ja se toimi. Uuden Areenan valkoinen tausta on tylsä ja tekstiä on liikaa. Nyt joutuu klikkailemaan linkkiä sinne ja toista tänne jotta löytyy ohjelmat. Vanhassa oli helppoa ja nopeaa hakea uusimmat jaksot ohjelmista. Pikkukuvat oli vanhassa juuri se juttu mikä teki siitä hyvän! Olisihan sen teknisen uudistuksen saanut ympättyä sinne taustalle. Lapsikin joka ei osaa lukea käytti sujuvasti areenan lasten sivuja. Nyt itkua vääntäen etsitään kadonneita lastenohjelmia. Lapselta ja aikuiselta ahkeralta käyttäjältä terveisiä että vanha takaisin!

Tämä uusi areena on ihan susi. Esim. luontoilta on vaan 47 min pitkä vaikka ohjelma kesti melkein 2 tuntia. Tämä sama 47 minuuttia on esim monen teema illan kesto uudessa areenassa. Linkki vanhalle puolelle kiitos jonnekin. Siellä on ohjelmat kokonaan, myös nämä uuden areenan 47 min pätkät.

ennen löyty suoraan draama, mutta etsippä tästä uudesta..

Minun probleemi on, kuinka paljon ohjelmia näkyy ulkomailla. Olen suuren osan aikaa Suomen ulkopuolella mutta maksan veroni Suomeen ja haluan Yleverolle vastinetta.
Uudistuuko näkyvyys ulkomailla, onko eri ohjelmien näyttösopimuksissa otettu huomioon maksumuutokset ja lopetetaanko nykyinen nurkkakuntaisuus näkyvyyden suhteen? En usko, että Areenan ohjelmia kukaan ulkomaalainen katselee tai varastelee.
Siis minkalaiset ovat Ylen visiot tässä suhteessa?

En löydä enää areenan radio-ohjelmia, miksi?

Yle Areena

Yle Areenan tiimi tapaa Areenan aktiivikäyttäjia. Auta meitä kehittämään palvelua entistä paremmaksi!

Mukana: Hanna Svärd, Esa Kukkonen, Paavo Rytsä, Leevi Kokko, Reijo Perälä, Kari Haakana ja muut yleläiset ja YLE Areenan tekijät.

Areena Facebookissa

Areena Twitterissä

 

Blogiarkisto