Pe 14.10.2011 @ 14:13Antti Huttunen

Beta lähestyy

AreenabetanäkymäYLE Areenan uudistus on pian edennyt beta-vaiheeseen. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, beta julkaistaan muutaman viikon kuluttua. Nykyinen Areena tulee toistaiseksi jatkamaan toimintaansa betan rinnalla.

Tulemme ottamaan vastaan palautetta Areenan betasta ja kehitämme palvelua jatkuvasti yhdessä käyttäjien kanssa. Näin palvelusta saadaan sellainen, jota suomalaiset aidosti toivovat.

 

Leevi Kokko kirjoitti Areenan käyttätätutkimuksesta elokuussa.

  

 

Asiasanat: 

24 kommenttia

Nettitekijää kyllä harmittaa kun Areenan pääjako näyttää olevan TV ja Radio :(
Areenasta löytyy myös vain verkkoon tehtyjä sisältöjä. Miten ne voitaisiin nostaa näkyviin?
yst.t. yle.fi/klassinen

Laila, täsmentäisitkö hiukan. Eikö jako videoihin ja audioihin toimi myös nettisisällöissä. Lähtökohta siis on, että kun audiot ja viedot on erotettu toisis
taan, käyttäjälle se on selkeää.

[quote=Reijo Perälä]Laila, täsmentäisitkö hiukan. Eikö jako videoihin ja audioihin toimi myös nettisisällöissä. Lähtökohta siis on, että kun audiot ja viedot on erotettu toisis
taan, käyttäjälle se on selkeää.[/q
uote]

Onhan se eri asia, tv ja video esim.
Jos kategoria on tv, käyttäjä odottaa saavansa sisältöä vain telkussa näytetystä materiaalista.
Jos kategoria on video, sisältöä odottaa mistä tahansa videona. Terv. Asiakas

Tukeeko uusi Areena iPhonea? Olisi jo aika...

Jos video on julkaistu vain Areenassa, ei siis ennen sitä televisiossa, se kyllä kerttotaan.

Toimiiko uusi versio myös ipadilla ja muilla tablet-tietokoneilla, jotka eivät tue flashia?

Onhan tämä raivostuttavuus poistettu?

"Yhteysvirhe, Areenan palvelimet ovat hetkellisesti alhaalla tai verkkoyhteydessä on ongelmia"

Toivottavasti saamme myös kunnon parannuksen kuvanlaatuun!

kestinen kirjoitti:

Onhan tämä raivostuttavuus poistettu?

"Yhteysvirhe, Areenan palvelimet ovat hetkellisesti alhaalla tai verkkoyhteydessä on ongelmia"

Moikka Kestinen, olemme itse ihan yhtä kyllästyneitä tuohon pätkimiseen kuin sinäkin. Teemme parhaillaan duunia saadaksemme pätkimisen loppumaan. Toivottavasti jo vuoden vaihteessa pätkiminen saadaan loppumaan. Terveisin, Hanna Svärd, Areenan projektituottaja.

Anonyymi kirjoitti:

Toivottavasti saamme myös kunnon parannuksen kuvanlaatuun!

Iltaa Anonyymi. Kuvanlaatuun on tulossa parannuksia jo Areena-Betan julkaisun yhteydessä. Terveisin, Hanna Svärd, Areenan projektituottaja.

Anonyymi kirjoitti:

Tukeeko uusi Areena iPhonea? Olisi jo aika...

Tällä hetkellä keskitymme vain web-Areenan parantamiseen. Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Toiveiden tynnyri on loppumaton :) Terveisin, Hanna Svärd, Areenan projektituottaja.

Kun ei kaista riitä niin ...Pieni hetki... ei riitä.

Saataisiko semmoinen parannus, että videon voi antaa valua ...Pieni hetki... koneelle ennen katsomista?

Kelvoton katsoa mitään, kun ...Pieni hetki... viiden sekunnin välein toisto pysähtyy.

Pitäisi tämmöisten palvelujen toimia muillakin kuin 100Mb yhteyksillä. Ottaen vielä huomioon, että on paljon Vain Areenassa julkaisuja, mitä ei tällä lailla pysty käyttämään ollenkaan. Tähän mennessä en yhden yhtä videota ole katsonut.

svardha kirjoitti:

Tällä hetkellä keskitymme vain web-Areenan parantamiseen. Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Toiveiden tynnyri on loppumaton :) Terveisin, Hanna Svärd, Areenan projektituottaja.

Vanhanaikaista ajattelua. Palvelut pitäisi nykypäivänä rakentaa alusta alkaen niin, että ne toimisivat edes auttavasti yleisimmillä päätelaitteilla. Eri laitteille vartavasten rakennetut lisäpalvelut ovat mukava lisä, mutta eivät korvaa sitä että esimerkiksi sosiaalisen median palveluissa jaettuja Areena-linkkejä seuraamalla voisi suoraan katsoa tai kuunnella haluamansa ohjelman, vaikka sattuisikin käyttämään Flash-tuella varustetun tietokoneen sijaan esimerkiksi iOS-laitetta.

Flashin puolellekin pitäisi saada joko YouTube-tyylinen puskurointi (videon voi jättää hitaalla yhteydellä latautumaan ja aloittaa katselun, kun sitä on puskuroitu riittävästi) tai SVT Play -tyylinen mahdollisuus säätää videon laatua tarvittaessa heikommaksi. Tähän pitäisi yleisradioyhtiön pystyä maassa, jossa perusoikeudeksi säädetyn vähimmäislaajakaistan nopeus on yhden megan tietämissä (usein alle), eikä kuituun ole satsattu keskustojen ulkopuolella.

Toivottavasti toimisi ilman flashia, että toimisi mobiililaitteissakin. Esim. N9, ei flash tukea.

Tuleeko Areenasta myös Androidille sellainen sovellus, jolla voi katsella ja/tai kuunnella Areenaa ilman flashia? Applelle käsittääkseni tällainen on ollut jo pitkään.

Toivottavasti HTML5 ja valinta 360p, 480p, 720p tai Silverlight + ISS smoothstream, jossa ei yhteysnopeudella väliä.

Kun wanhat dvb-t lähetykset loppuu 2016, on Areenan pystyttävä tarjoamaan paljon luotettavampaa bittivirtaa!

Nyt olisi hyvä sauma siirtyä takaisin perus YleisRADIOON ja aloittaa HD-lähetykset radiossa. TV-puoli on lähtenyt lapasesta aikoja sitten ja paluu yhteen kanavaan riittää nykypäivänä enemmän, kuin hyvin julkisen rahoituksen maksettavaksi.

Playstation 3:n Areena -applikaatiota voisi koittaa kehittää niin että käyttöliittymässä huomioidaan peliohjain, jolla suurin osa appia käyttää. Nyt se on suunniteltu hiirellä käytettäväksi. Esimerkkiä voisi koittaa ottaa vaikkapa erinomaisesta Mubi-applikaatiosta.

Kiitos,
turan

Toivottavasti Areenan videotiedostomuoto _on WebM_ tai jokin muu kuin H.264, Flash tai Silverlight.

Laitetaan jaoksi TV, RADIO ja NETTI.

Videotoistana kannaittaisi olla Flash ja HTML5.

Jos käyttäjällä on Flash, toistuisi video Flash-soittimella ja jos ei toistuisi video HTML5-soittimella.

Käyttäjällä pitäisi kuitenkin olla myös itse mahdollisuus valita kumman tahansa soittimen välillä, vaikka selain tukisi sekä Flash- että HTML5-tekniikoita.

Ois hyvä jos areena tulis myös muillekin konsoleille esim. xbox 360:lle jonka itse omistan ja vaikka sovelluksena koska nythän esim pleikassa se toimii selaimen kautta mutta se vain näyttäytyy erilaisena konsolin käyttäjälle. Eli tommonen ois kiva!:)

Pätkimisen vuoksi olen aina ensin ladannut koneelle videot.
Toivottavasti uudesta areenasta pystyy myös yhä lataamaan videot?

ei auta beta versio pätkimisongelmaan, ei auta eri kone, eri käyttis, eikä selaimen vaihtokaan. Miksihän toimivat streamaukset muualta esim. www.livestation.com ja www.nelonen.fi pätkimättä??? Ylen palvelu on rikki, joten korjatkaa se nyt ihmeessä ja heti. Ei tuollaisesta tasosta pidä kenenkään maksaa!!!

Yle Areena

Yle Areenan tiimi tapaa Areenan aktiivikäyttäjia. Auta meitä kehittämään palvelua entistä paremmaksi!

Mukana: Hanna Svärd, Esa Kukkonen, Paavo Rytsä, Leevi Kokko, Reijo Perälä, Kari Haakana ja muut yleläiset ja YLE Areenan tekijät.

Areena Facebookissa

Areena Twitterissä

 

Blogiarkisto