Viikon sketsejä tuli satoja

Yle Areenan Viikon sketsi keräsi noin 300 suomalaisten ja muidenkin tekemää sketsiä. Ainakin vessahuumori ja känni tuntuvat viehättävän suomalaisia.

Kisan sketsit ovat viihdyttäneet meitä esiraatilaisia heinäkuun puolestavälistä asti. Mukana on monentasoisia töitä lasten leikkivideoista ammattilaissketseihin.

Hyvästä saaliista näkee, että suomalaisilla on paljon älypuhelimia ja muita kuvaamiseen käytettäviä laitteita. Myös ohjaus-, leikkaus- ja valaisutyöhön kykenee nykyisin uskomattoman moni.

Suosittuja aiheita ovat kännääminen, turpaan vetäminen, rakkaus, työelämä.. Oikeastaan kaikki elämän aiheet tulivat käsiteltyä. Myös nykyajan ilmiöihin, mm. sosiaaliseen mediaan liittyviä sketsejä oli jonkun verran.

Suosittu konteksti on myös uutislähetys kaksine juontajineen: "Hyvää iltaa" jne. Taitaa jossain kuvissa vilahtaa myös olutankkuri Kimmo Wilska.

Hyvät naiset ja herrat, ensimmäinen finalisti on:

Viikon sketsi -kisan finalisteja ja yleisöäänestykseen päässeitä julkaistaan Areenassa päivittäin 6.9.2013. alkaen kuun loppuun asti. Tekstiviestiäänestys alkaa 1.10.2013, äänestysnumerot julkaistaan syyskuun lopussa. Marraskuun 6. päivä julkistetaan tuomariston palkinnot (3 000, 2 000 ja 1 000 euroa) ja yleisön suosikki (3 000 euroa).

Finaalin tuomaristoon kuuluvat stand up -koomikko André Wickström, suosittu videobloggaaja Sonja "Soikku" Hämäläinen, sketsiryhmä Justimuksen Sami Harmaala, Juho Nummela ja Joose Kääriäinen, Summerin juontaja Johannes Mollberg, tv-kasvo Joona Kortesmäki, YleX:n juontaja ja stand up -koomikko Jukka Lindström ja X3M:n aamujuontaja Janne Grönroos.

Hauskaa syksyä kaikille

Sarjan ohjelmasarjasivu

29 kommenttia

täh?

Katsoin pari.
Nämähän on ihan koulukiusaajaluokkaa, joissa irvaillaan toisille ihmisille.
Jos niitä tuli satamäärin, niin miksette karsinut niitä?

Hei, aiheet oli kieltämättä usein aika raflaavia. Eri ihmisten mielestä eri asiat ovat hauskoja. Ja julkaisu on vasta aluillaan. -Paavo R.

10pv aikaa vielä! Alkaa mennä mielenkiintoiseksi meidän sketsin osalta ottaen huomioon yleisöäänestykseen päässeen lasten hakkaus sketsin... 12s todellista huumorin neroutta ja suurta näkemystä!

Tähän mennessä vain muutama hyvä, missä tiedetään komiikan kaava. Tietenkin osaksi nämä suuret tasoerot johtuu siitä miten paljon on panostettu sketsin tekoon teknillisesti ja älyllisesti. Tosin meitä katsojia (ja niin kuin tuomareitakin) naurattaa erillaiset asiat. Olen kisassa mukana, mutta ei ole vielä ilmestynyt ruutuun.

Nämähän sketsit ovat kaikki toistensa tapaisia! Ei mitään uutta! Miksi suomalaisilta loppuvat ideat niin helposti kesken? Ja naurattavatko nämä?

Tämänkin kilpailun yksi tarkoitus on kerätä ilmaista materiaalia, mitä sitten Yle käyttää omaksi hyödykseen. Kilpailussa ei taida olla homo kiintiötä, miten lie sitten loppupelissä? Minä muistan sen ajan kun Ylellä oli kommunisti kiintiö!

Hei, en tunnista ajatusta, että kilpailun idea olisi kerätä ilmaista materiaalia. Tämä on kilpailu, josta voi olla uusille tekijöille hyötyä. Areenassa vierailee kuitenkin satoja tuhansia käyttäjiä viikossa. Sisällön taso on täysin kilpailijoiden käsissä, enkä sitä ainakaan itse halua arvostella. Itseäni tosiaan yllätti, että niin monet osaavat suunnitella sen koko tuotannon, mitä sketsin tekemiseen liittyy. Ja tuomaroinnissa ei tosiaan ole yhtä totuutta. Yhdestä kisasta ei kannata lannistua, jos luovuutta riittää.

Hyvä Paavo
Kaikella kunniotuksella kilpailua ja kilpailijoita kohtaan. Olen seurannut kisaa mielenkiinnolla miettien mistä eri katsojaryhmät kiinostuu ja mikä niitä viihdyttää. Ikä ja asema vaikuttaa, toiset tykkää äidistä toiset tyttärestä, koska niillä on erillaiset lelut, leikit ja mielihalut.
Miten olis saatasko kisaan herättävä juonnenkäänne ottamalla muutama musta hevonen mukaan, esim. mustat hevoset tulisi diskattujen sketsien tilalle. Diskaus sääntörikkomuksien takia (yle mainostaa??).
Jos mustat hevoset on kakka ja pissis linjaa, niin vedän ehdotukseni takaisin.

Hei!

Viimeisenä julkaisupäivänä, eli eilen 30.9. ei julkaistu lainkaan finalistia.

Hei jouduimme hylkäämään 30.9. julkaissun finalistin tuotemainonnan takia.

rytsa kirjoitti:

Hei jouduimme hylkäämään 30.9. julkaissun finalistin tuotemainonnan takia.

Hei! Tuskin sketsiä on tehty mainokseksi. Maalaisjärki riittänee katsojilla takaamaan medialukutaidon. Ja kyllähän muillakin foorumeilla julkaistaan tuttuja tuotteita sisältäviä videoita. Toivoin todella edellä mainittua "mustaa hevosta", eli yllättäjää mukaan, joka olisi mahdollisesti nostanut melko kuivan kilpailun tasoa. Lillukanvarsiin takertuminen ei saisi pilata kilpailun ideaa, eli hauskuuttamista! Toivottavasti joku diskatuista sketseistä voitaisiin vielä esittää!

Onko hylätty finalisti silti mukana yleisöäänestyksessä?

Hei, ei ole mukana äänestyksessä. -Paavo R.

Ehdin näkemään diskatun shampoo-sketsin, oli kaikinpuolin asiallinen ja hauska, kisan top-kolme luokkaa.
Mitä näille tuomareiden tai Ylen taholta "roskakoriin heitetyille" sketseille tapahtuu?
Jos ei mustia hevosia tule kehiin, niin voiko nämä "roskakori" sketsin tekijät julkaista ne muualla?
Esim. mainokset maikkarilla???

Sulon tavoin minäkin olen kiinnostunut näistä hylätyistä. Tuotemainonnan tai sijoittelun rajakin näytti olevan niin hiuksenhieno! Toivottavasti hauskoille sketseille löytyy toinen foorumi.

Olivatko nämä nyt äänestyksessä olevat 75 sketsiä todellakin koko kisan parhaimmat tuotokset?
Odotin tietenkin monentasoisia sketsejä, mutta siltikin aika hiljaiseksi nämä tasapaksut finalistit vetävät.

Joukossa on pari kohtalaistakin sketsiä, mutta esim. Kaarlo Klapi ja Kotimaan sketsiuutiset... Klapi menee vielä haistatteluna koko kilpailulle, mutta sketsiuutiset, oikeasti? Täyttääkö kalvosulkeinen edes sketsin määritelmää? Ja oliko se kenenkään mielestä hauska?
Tässäkö on huumorin kerma mitä kansasta saatiin kuorittua?

Ilmeisesti kisasta on diskattu matkan varrella joitakin sketsejä. Ihan mielenkiinnosta kysyisin, millä perusteella diskauksia on tehty? Oliko diskatuissa/julkaisematta jätetyissä sketseissä liikaa särmää?
Kiinnostaisi todella nähdä hylättyjä sketsejä!

Hei, ei-julkaisemattomien sketsien oikeudet ovat siirtyneet takaisin tekijöille. Eli julkaisemaan vaan. Täällä voi jakaa linkkiä. Yksi finalisti jouduttiin tosiaan hylkäämään mainonnan kiellon (Laki Yleisradiosta) takia.

Kaikki voisi tietenkin muistaa, että valittaminen sketseistä on paljon helpompaa kuin sketsien tekeminen. Jos vaikka kerrankin arvostettaisiin sitä miten moni uskalsi osallistua ja varmaan laittaa paljon aikaa sekä vaivaakin sketseihinsä. Jos ei kelpaa voitte itse tehdä ensi kerralla paremmin? Ei tarvitse aina olla niin negatiivinen...tai skeptinen. Kiva idea Yleltä antaa uusille tekijöille mahdollisuus kokeilla, osallistua ja voittaa - monista sketseistä huomasi että vaivaa oli nähty ja joukkoon mahtui minusta useampi nokkela ja mielenkiintoinenkin. Onnea kisaan kaikille finalisteille ja yleisöäänestykseen päässeille :)

http://www.youtube.com/watch?v=zf2vaMh43zQ

Tämä ei ole negatiivistä valittamista, jos perää tietoa siitä mikä oli tuomareiden ja Ylen linja sketsien jaottelussa? Mitkä tekijät vaikutti arvosteluun? Vai menikö arvostelu pelkän mutu-tuntuman perusteella? Mihin osa-alueeseen oli painotettu enemmän arvoa, hauskuus, teknillinen vai tuotannollinen osaaminen? Ruotsalaisuus vai muuten vaan hyvät suhteet? Vai onko käynyt niin että nämä tuomareiden kolmeen osaan valitsemat niput on pudonnut pöydältä ja mennyt sekaisin kerätessä?
Toivon rakentavaa ja kehittävää keskustelua.

Hei, arvosteluun vaikuttivat monet tekijät. Sketseissä keskeinen on varmasti rytmi. Tekninen osaaminen on toki tärkeä, mutta se ei ollut mitenkään korostettuna esituomaroinnissa. Ruotsalaisuus ei vaikuttanut arvosteluun, eikä hyvät suhteet. Pöydältä ei ole pudonnut mikään pino, jos sillä tarkoititte, että kaikkia osallistuvia ei ole kohdeltu tasavertaisesti. Huumoria arvosteltaessa varmasti myös mutu-tuntumalla on merkitystä.

Mua miellytti eniten tuo Suomi-Espanja -sketsi. Siinä leikiteltiin ihan kiitettävästi sanoilla ja nimillä, sketsi oli muutenkin hyvin toteutettu. Jopa Mixun joulukuusitaktiikkaa silmällä pitäen oli haettu kuusi paikalle! Hyvä oivallus oli myös ottelun selostajan nimen kanssa leikittely, retrolähetyksessä Antero Kenttä. Näyttelijäkolmikko suoriutui rooleistaan myös sangen mainiosti. Jos sitten noita muita sketsejä miettii, niin teknisesti varmaan osaamista suomalaisilta löytyy, mutta sisällön kanssa on vähän hakemista.

Hei!
Toivoisin kyllä kovasti että jossain vaiheessa tämä julkaisematta jäänyt sketsikin julkaistaisiin. Eiköhän katsojien arviointikyky kumminkin riitä tajuamaan, että sketsin tarkoitus ei ole mainostaa ketään, eikä mitään.

rytsa kirjoitti:

Hei jouduimme hylkäämään 30.9. julkaissun finalistin tuotemainonnan takia.

Oliko julkaisematta jäänyt sketsi nimeltään "Uhka pensasaidan takaa"? Kyseisen sketsin tarkoitus ei nimittäin ollut mainostaa mitään. Vaikea vain on nykypäivänä toteuttaa sketsiä, jossa ei vahingossakaan vilahtaisi tuotemerkkejä. Toivottavasti saamme vielä nähdä julkaisemattoman sketsin!

Täältä voit katsoa erään kilpailuun lähetetyn, mutta diskatun sketsin. Diskaus luultavasti johtui tahattomasta tuotesijoittelusta. Kisaan lähetetty versio kesti tasan 5 minuuttia.

UHKA PENSASAIDAN TAKAA:
http://www.youtube.com/watch?v=037eM-XNeKc

Hei, tätä sketsiä ei ole diskattu. Diskaamisesta on ilmoitettu erikseen osallistujalle. -Paavo R.

Yle ei saa mainostaa. Yle on puolueeton valtion firma, jonka ylläpitäminen maksaa yli puoli miljardia euroa vuodessa (502 milj, 2013) ja tämän maksaa veronmaksajat, ei välttämättä katsojat. Missä on tulosvastuullisuus??? Missä on JSN??

No joo, julkistetut sketsit on tietenkin valittu tuomareiden mieltymyksien perusteella. Olisi hyvä kuulla millä perusteella tuomarit valitsi sketsit??

Veikkaan jos (ja kun) maikkari järjestää sketsi-kisan jossa tuomareina olisi esim; Duutsonit, radio city, missi (joka harrastaa metsästystä) ja Matti Nykänen, niin kyllä katsojatkin heräisi ja kiinostus katsomaan julkistettuja sketsejä.

Marko kirjoitti:

Mua miellytti eniten tuo Suomi-Espanja -sketsi. Siinä leikiteltiin ihan kiitettävästi sanoilla ja nimillä, sketsi oli muutenkin hyvin toteutettu. Jopa Mixun joulukuusitaktiikkaa silmällä pitäen oli haettu kuusi paikalle! Hyvä oivallus oli myös ottelun selostajan nimen kanssa leikittely, retrolähetyksessä Antero Kenttä. Näyttelijäkolmikko suoriutui rooleistaan myös sangen mainiosti. Jos sitten noita muita sketsejä miettii, niin teknisesti varmaan osaamista suomalaisilta löytyy, mutta sisällön kanssa on vähän hakemista.

EHDOTTOMASTI samaa mieltä Markon kanssa. Paras ja siten myös hauskin sketsi. Hector, Pave ja Pepe oli Espanjalla kärjessä. Ja kun ei aamuyön panojutuista saaneet ihan selvää niin luulivat että kyse oli kokoonpanoista. Kanske Kunnas, Julio Herpes jne

Yle Areena

Yle Areenan tiimi tapaa Areenan aktiivikäyttäjia. Auta meitä kehittämään palvelua entistä paremmaksi!

Mukana: Hanna Svärd, Esa Kukkonen, Paavo Rytsä, Leevi Kokko, Reijo Perälä, Kari Haakana ja muut yleläiset ja YLE Areenan tekijät.

Areena Facebookissa

Areena Twitterissä

 

Blogiarkisto