Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Sillanpää oli aikoinaan piristävä tulokas, koska oli aikaisempiin tangokunkkuihin verrattuna erilainen, eläväisempi, ja puoli Suomea villiintyikin. Lauluääni ja se (ruotsalainen) ylipehmeä "ällä" ei ole tehnyt minuun suurta vaikutusta, mutta hyviä biisejä on muutama.

Sauli Lehtosen kohtaloksi koitui hirvikolari ja nuorena kuolleelle jää juuri legendan maine. En pitänyt äänestä enkä esiintymistyylistä, mutta muistokonsertti Lakeuden Ristissä oli ikimuistoinen tietenkin ja sisälle mahtui vain puolet tangoväestä. Ulkona asteita 50 ja sisällä 100, kosteuspros. 1000.

Suosiota voi mitata monella tavalla ja levymyynti on vain yksi. Tiedän paljon ihmisiä, jotka minun laillani eivät ostele paljoa levyjä, vaikka rakastavatkin jumaloimiaan artisteja. Terv. KT

P.s. Amppuahan minulla kyllä on yksi autossa, yksi kotona, yksi työpaikalla ja yksi varulta. Ostopaikassani on Amppuja läjäpäin ja toivon, että se läjä on vaihtunut jo monta kertaa.

Anonyymi La 20.3.2010, klo 17.32

13:20 Sillanpään ensilevy myi multiplatinaa ja Sauli Lehtosen platinaa, mutta eiköhän kaikki muutkin kuninkaalliset ole kovassa suosiossa vaikkei levymyynti ole päätä huimaavaa ollutkaan!

Anonyymi La 20.3.2010, klo 16.04

Kommentoija 13.20 Olet varmaankin suosion suhteen tavallaan oikeassa,mutta levyjen myynti ei mielestäni anna aivan oikeaa kuvaa suosiosta, sillä tallenteita "levitetään" niin monella tavalla nykyään. Mielestäni
"totuuden mukaisemman"tuloksen suosiosta antaa yleisömäärät esiintymistilaisuuksissa!!

Ippa La 20.3.2010, klo 15.55

Artisti jonka levyjä ostetaan,on hyvä mittapuu hänen suosiosta ! Ei siinä auta fanien kehumiset,ylistämiset ynnä muut. Tämän hetken suosituimmat artistit myyvät vaikka heidän fanit eivät niitä heidän sivuillaan käy kehumassa !

Anonyymi La 20.3.2010, klo 13.20

Hei!
Minusta Amadeuksen DebyyttiAlbumi on sanalla sanottuna IHANA! Otan sen evääkseni autoreissuille ja milloin minnekin. Kaupoissa on näköjään usein tarjolla vain 1 - 2 kpl Amadeuksen albumia (jos ollenkaan), enkä ole raaskinut niitä hamstrata. Kunhan tavoitan paikan, jossa on useita, ostan pari "varmuuskopiota", etten ole Ainokaiseni varassa.

Tykkään kuunnella tämän tapaista musiikkia, niiistä tulee mieleen "vanhat hyvät ajat". Minulle on koittanut "uudet hyvät ajat" Amadeuksen laulujen ansiosta. Olen ollut aivan innoissani Amadeuksesta viime kesästä saakka, kun häntä ensi kertaa kuulin. Vihdoinkin uusi laulaja minun mieleeni ja millainen!! Todella komea ääni hänellä, hän on aivan omanlaisensa artisti. Keikoille menen aina, kun pääsen!

Tuula La 20.3.2010, klo 11.33

....Mollaamista,halveeraamista,piruilua,tätähän palaute faneilta on ? Musiikin asiantuntijat sanovat oman kantansa.Toinen tykkää,toinen lyttää !! Eiköhän paras mittari ole me levyn ostajat! Itse ostan levyjä joista tykkään en sen perusteella mitä asiantuntija siitä sanoo !

Anonyymi La 20.3.2010, klo 10.55

"Fiittaan" ja komppaan Ippaa ja muita meitä ei-lappusilmäisiä-faneja, koska olemme aina antaneet Ampulle myös rakentavaa ja rakastavaa kritiikkiä niistä kehitettävistäkin alueista.

Hyvä Wilson, en millään voi uskoa, että olet musiikin tarkkailija "aitiopaikalla". Tarkkailijan ja kriitikon kommenteissa pitää näkyä ammattitaito ja asiallisuus. Ajatuksesi ja tekstisi eivät osoita näitä vaadittavia ominaisuuksia ja kykyjä. Artistin halveeraaminen, mollaaminen ei ole asiallista arvostelua, minkä kyllä kaikki tiedämme.

Ilmettelen, minkälaisten silmälasien ja silmälappujen takaa katselet, mutta kateus pistää esiin pahasti ja myös ehdoton ammattitaidonpuute. Se, että nuorella pojalla on vanhemman miehen miehekäs ääni, ei ole "hassua", vaan uskomattoman upeaa ja kunnioitettavaa luonnonlahjakkuutta ja taituruutta. Myös tunteenpaloa ja hurmaamiskykyä Ampulla on takuulla enemmän kuin kenelläkään muulla tangokunkulla. En tiedä, mitä Sinulle toivottaisin, ehkä parempaa otetta kriittisyyteesi ja kirjallisia taitoja! Terv. KT, musiikkia rakastava, mutta asiallisesti kriittinen

Anonyymi La 20.3.2010, klo 10.25

09:06 Tänne voi jokainen sanoa oman mielipiteen levystä. Eihän fanit tietenkään hyväksy kielteistä palautetta,mutta sana on vapaa !

Anonyymi La 20.3.2010, klo 09.23

Ilmeisesti tämä on kommentointiosio on tarkoitettu vain vannoutuneille Amadeus-faneille, sen verran töykeä tekstiä näyttää tulevan jos linjasta lipsuu. Jos ei ylistä Amadeusta maasta taivaisiin, on se heti "mollaamista"! Jotain rajaa hei...

Micaela La 20.3.2010, klo 09.06

Jokainen voi sanoa oman arvionsa levystä,eikös se niin mene ! Voin sanoa etten itsekkään tykkää levystä. Ei ole mun makuun.

Anonyymi Pe 19.3.2010, klo 22.36

Wilson 19.04
Ilmoitat kommentissasi olevan musiikin tarkkailija "aitiopaikalla". Näin voi olla,mutta ehdottaisin,että opettelisit vielä "kirjallisia taitoja" Arviointeja voi tehdä monella tavalla,mollaaminen ei kuulune ammattitaitoisen kriitikon ominaisuuksiin!!!

ippa Pe 19.3.2010, klo 21.51

Sinulle, Wilson, ei nyt oikein voi sanoa, että "Voihan Wilson" kuten Kirwalle Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa ainakaan niin hyvällä! Voi, voi!

Anonyymi Pe 19.3.2010, klo 21.46

"Amadeuksen lahjakkuus on niin syvää ja laajaa, että vain harvalla riittää kykyä edes tajuta sitä. Ja sinä et ole niiden joukossa. Koetahan pärjäillä."

Kiitos toivotuksista. Pärjäilen kyllä, ja vieläpä aika mukavasti sillä joudun/saan tarkkailla musiikkia ja sen eri ilmiöitä ihan työni puolesta. Onnekseni teen sitä ihan ilman mitään lappusilmäistä fanimeininkiä, ja voin täysin vilpittömästi toivottaa Amadeukselle menestystä, nälvitpä eli et. Äijä painaa keikkaa ja tuo hyvää fiilistä ihmisille, sille nostan hattua eikä ole paha olo ensinkään.

Onneksi olkoon asiantuntemuksestasi, kun tunnistat pohjattoman ja laajan lahjakkuuden. Sitä taitoa ei ole kaikille suotu:-)

Wilson Pe 19.3.2010, klo 19.04

Eksyneen määränpää, siinäpä laulujen laulu!

Anonyymi Pe 19.3.2010, klo 18.11

Wilson - kukin käyttää niitä lahjoja, joita on suotu. Sinulle on annettu tuo mollaamisen lahja. Käytä sinä sitä, kun et muuta ehkä taida. Viestiäsi "pehmittämään" olet laittanut onnen toivotuksen. Minäkin laitan sinulle vastaavan, sillä ei kaltaisellasi henkilöllä ole helppoa elämässä. Pahasta olostahan viestisikin kertoo mitä selkeimmin. Johonkin sielusi arkaan kohtaan tuo Amadeuksenkin menestys kolahtaa, myönnätpä tai et.

Amadeuksen lahjakkuus on niin syvää ja laajaa, että vain harvalla riittää kykyä edes tajuta sitä. Ja sinä et ole niiden joukossa. Koetahan pärjäillä.

Anonyymi Pe 19.3.2010, klo 17.08

Hassua kuinka nuori poika osaa laulaa vanhan ukon tapaan. Vibraa ja huojuntaa, tunteen paloa niin että aitaa kaatuu. Vihathan tästä niskaansa saa, mutta kylmä fakta on se että Amadeus lavasäteilystään huolimatta on musiikillisin kriteerein selvästi heikoin tangokuninkaamme. Tsemppiä silti miellyttävälle kaverille, hän löytänee kaikesta huolimatta paikkansa tähtitaivaallamme:-)

Wilson Pe 19.3.2010, klo 16.52

Kiitos rollolainen, olen sivistynyt nyt!!!

Anonyymi Ke 10.3.2010, klo 23.20

Rollo on lempinimi Rovaniemestä ja rollolainen siis rovaniemeläinen. Valdemari (tavallisella veellä) on tunnelmallinen ruoka- ja tanssiravintola Jätkänkynttilä-sillan kupeessa.

Anonyymi Ke 10.3.2010, klo 22.14

Onko Rollo ja Waldemar (V vai W?) sama, haluaisin tietää! Moni sieltä päin oleva on sanonut Rollo tai rollomainen. Sivistäkää nyt meitä tietämättömiä, kiitos! Ei muuta!

Anonyymi Ke 10.3.2010, klo 12.38

Kiitos minunkin puolestani Rollon keikasta 5.3. Olet upea ja osaava. Laulajista parhain!

Rollolainen Ti 9.3.2010, klo 21.43

RAKAS AMADEUS,SUURENSUURET KIITOKSET SINULLE ROVANIEMEN KEIKASTASI(PE 5.3.),DEBYYTTIALBUMISTASI JA KAIKISTA TARJOAMISTASI AINUTLAATUISEN KOSKETTAVISTA,UNOHTUMATTOMISTA ELÄMYKSISTÄ!!!!!

Elina Ti 9.3.2010, klo 17.52

7.3. klo 18:14 KooTeen kehveli taas hiekkalaatikolla säätämässä, kohta tulee lapiosta lättyyn :):):) Tiijän jo kettumaiset koreografiasi eli itte siis vetäisit lonkkaa, amen to that taas! Amppu harmaantuu lopullisesti, jos minä rupeen sitä synttäriballadia sössimään enkä muutenkaan raaski kiduttaa häntä kuin korkeintaan kerran kuussa! Onneksi joku on jo ottanutkin tainnuttajatenorin runoelman käsittelyyn toisella palstalla ja sun kanssa en enää leikkimään rupia :):)

Anonyymi Ma 8.3.2010, klo 18.31

Hei Sinä, Lyylikki Kuka Lie, Su 7.3.2010, klo 18.14, joka jo riensit fiittaamaan number ihan uunona Amppua Eksyneen määränpää -kipaleessa. Koska tuo runoriimittely vai riimirunottelu käy Sinulta noin näpsäkästi, voisit kyhäillä meidän Söötille ja KomealleKollille sen SynttäriRakkausRunoelman, jota tuolla toisella sivulla jo kaipaillaan. Olisitko niin ystävällinen ja ihan vaan lonkalta vetäisisit kuten äskenkin! Yhdyttäis (h)ajatelmiisi oikein mieluusti ja Amppuliinikki saisi ennennäkemättömän hienon Ensimmäisen Kuninkaallisen ja Amadeaalisen SyntymäPäivän ja muistaisi sen lopun ikäänsä. Pliiiiiis! Komentaa...anteeksi pyytää KT

Anonyymi Su 7.3.2010, klo 22.14

Mä ihanaa Amppua fanitan, ääntään rakastan
Viimein löysin plätyn ihanan, sen mulle rakkaimman
Ja joka kipaleella syvästi kosketat sä mua
Vaikken tainnoksissa olekaan, niin meinaan silti pökrääntyä
Amadeus niin söde nuori, on Lyylikki polvillaan
Kunhan tolpillein pääsen, hän lentosuukon saa
Tattis Amppu komee kolli, kun saan plättyäsi vinguttaa
Iäti fanille jää se sydäntä lämmittämään

Eksyneen määränpää feat. fani nro uno

Anonyymi Su 7.3.2010, klo 18.14

ihan hyvä amadeuksen laulu taidossa muutama vuosi eteen päin tulee miehekkäämpi vielä hento ulos tuonti mutta hyvä laulja onnea pojalle tulevaisuudessa

Anonyymi Su 7.3.2010, klo 01.32

Eira, sinulle töitä vielä paljon tuossa kommentoijassa 9.47. Jos on Kaija-fani ja kiusannut palstoja kruunausillasta lähtien, niin miksei vieläkään tajua mennä Kaija-sivulle fanittamaan häntä. Vieläköhän tämä Amadeus-sivujen häirintä jatkuu?!? Terveisin Amadeus-faneja samalta koneelta, jotka viisaasti ovat sillä palstalla, jota fanittavat, ei sillä, jota eivät fanita

Anonyymi La 6.3.2010, klo 09.55

02:09 Eipä taida olla ainut Suomenmaassa !

Anonyymi La 6.3.2010, klo 09.47

Eikohän ne Kaija Lustilan sivut olisi muutenkin tulleet, siis sen tangokakkosen, jonka tuo selvityksen alla oleva persoona olisi halunnut voittavan. Vanha juttu, ei jaksa enää, kun viime kesästä on jo ollut tapeetilla! Jos joku jaksaa, niin hyvä, ja jos asiat selviää, niin oikein hyvä!

Anonyymi La 6.3.2010, klo 02.09

Hyvä 15.21. pe 5.3.
Tuo levyarviointisi on hyvä kiteytys. Olet siis tangon ystävä, niin minä ja moni muukin. Niitä me varmaan tulemme saamaan vielä ja paljon.

Mutta, tuohon syyttelyasiaan...28.12. kello 22.13 viestijä viittaa anonyymin kirjoittajan viestiin 15.45 samalta päivältä. Jos tämä viesti ei ole Sinun, niin ohita tuo edellinen. Eihän se ole edes Sinulle osoitettu, jos et kerran ole tuota viestiä kirjoittanut. Ei kannata syyllistyä ainakaan silloin, kun ei syytetä. Eikä silloinkaan, kun syytetään, jos koe olevansa syyllinen. Syyllisyyden jokainen pystyy tunnistamaan omassa sydämessään, jos on terve omatunto.

Toteuttiko Airi toiveesi saada sivusto ihailemallesi toiselle taiteilijalle?

Eira Pe 5.3.2010, klo 16.26

Hyvä 12:49 En todellakaan ole ! Tunnistin tämän 22:13 kirjoittajan siitä että samantyyppinen syyttely on tuolla toisella sivulla (paljon pahempi) ! Jos luet kohdasta :Kuinka kehoitit meitä syksyllä....Tämä syytely mua kohtaan alkoi,aikoinaan kun pyysin Airilta että saadaan "erään" toisenkin artistin kuulumisia Satumaahan ! Nyt kun hän otti sen esille kirjoituksissaan oli helppo tunnistaa ! 13:33 On mun levyarvioni ! Ja tangoja olisin myös toivonut levylle!

Anonyymi Pe 5.3.2010, klo 15.21

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä