Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Hyvä 5.3. klo 11.30. Kysyisin, oletko sama kuin 29.2. kello 15.45 viestin kirjoittaja, johon viestiin välillisesti viittaat? Viestistäsi tänään saa sellaisen käsityksen, että et ole. Miksi sitten elämöit, jos tuo aikaisempi viesti ei ole Sinun. Mutta jos olet, niin eihän tuo 29.2. teksti mitenkään sovi Amadeuksen fanin suuhun, ymmärrät varmaan itsekin.

Voisitko kenties listata ne viestit, jotka tälle levyarviointisivuille olet kirjoittanut. Päästäisiin näin tutustumaan paremmin Sinun ajatusmaailmaasi ja rooliisi Amadeuksen tukijana. Ja tällä nimenomaisella sivulla erityisesti siihen, mitä mieltä olet Amadeuksen debyyttialbumista. Sitä varten tämä sivusto on Satumaahan laitettu. Kiitos.

Eira Pe 5.3.2010, klo 12.49

Sinä A-K.H Kirjoituksesi 28.2 klo 22:13 Nyt vasta huomasin että olet jälleen syyttämässä väärää henkilöä ???? Kommentti ei todellakaan ole minun ! Olet näköjään ottanut minut silmätikuksi,kaikkien ei miellyttävien kirjoitusten johdosta ! "Trio" joka näitä sivuja hallitsee kohdistaa näköjään pahan olonsa minuun !

Anonyymi Pe 5.3.2010, klo 11.30

Levyarvosteluun liittyvät vanhemmat kommentit on palautettu siltä osin kuin varmuuskopioista oli mahdollista.

ylläpito_jari To 4.3.2010, klo 13.14

Eipä tosiaankaan kannata painaa noita tykkäämislaatikoita, kun yhdellä sivulla pari kertaa painaessani väheni aina seitsemällä. Voi, voi, kai ne saadaan oikeille lukemille! Terv. KT

Anonyymi Ke 3.3.2010, klo 21.58

No, löytyipäs lopulta! Kiitos Airi tiedosta!

Elisa Ke 3.3.2010, klo 20.14

Yhä Täytyy Testailla Uutta SatuMaata...Kun En Millään Saa Viestejäni Läpi...

Elina Ke 3.3.2010, klo 19.30

Kiitos Airi tiedosta.

ippa Ke 3.3.2010, klo 18.37

Juttuun liittyvät kommentit siirretään Satumaan uusille sivuille huomenna.

airi_yle Ke 3.3.2010, klo 17.04

Minä kyllä häpeän teidän fanien puolesta,kun kirjoitus ei miellytä niin poistoon vaan !!!! Tämähän se teidän tapa on toimia ! Eihän tänne kohta kukaan uskalla mitään kirjoitella (jos ei kehu ) edes omaa mielipidettä !

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 23.29

Huomio kaikille! Kommentti 15.45 ei ole mielipide, vaan halventava ja parjaava kirjoitus, joka ei täytä nettikirjoittelun kriteerejä! Sinulle kirjoittaja, miksi et ymmärrä lainalaisuksia?!? Kysy Airi S.:ltä, jos et oikein tajua, miksi kirjoituksesi poistetaan!?! Häpeän puolestasi.

Amppu, älä välitä tyhmien ihmisten kirjoituksista!!! Koko SatuMaan puolesta anteeksi tuon parjaajan käytöstä!!!

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 23.01

21:08 Johan oli taas kommentti ?

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 22.36

22:13 Aikamoista syytöstä !! Asiallisia kommentteja toisia kirjoittajia kohtaan myös kiitos ! 15:45 Se oli hänen Oma mielipide !

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 22.30

Tuolta toiselta sivulta vihjeen saatuani,tulin minäkin tänne hätiin.Sinä PEEVELIN PEEVELI kommentoija 15:45,ettäs kehtaatkin mennä pilkkaamaan meidän PARHAINTA kuningastamme.Sanon aivan suoraan sinulle,että säälin todella sinunlaistasi lieroa,olet niljakas inhottava,ei sinusta saa edes otetta.En minäkään pidä Tähkästä,vaan annan hänen laulaa,saahan hänkin siitä elantonsa,enkä lähde häntä pilkkaamaan,vaikka lehdetkin hänestä nyt kirjoittelee kaikenlaista soopaa.Se ei kuulu nimittän minulle ollenkaan.
Älä ollenkaan unta nää,että Amppu unohdettaisiin,ei SUOMEN PARHAINTA KUNINGASTA kukaan unohda,vaikka kateuksissasi sitä niin kovasti toivotkin.
Tiedän,että olet se jolle Amadeuksen kuningasvalinta oli sitä suurinta tuskaa,kuinka kehoitit meitä syksyllä jo menemään erään lalelijattaren vieraskirjaan kirjoittelemaan,vaan emme totelleet kehotuksiasi.Ottipa se sinuun pahasti!!!

Onpa tuo Amadeuksen albumikin senlaatuinen,etten ole kenenkään kunkun tuollaiseen saavutukseen päässeen,näin kuninkuusvuoden alkumetreillä.

Amadeus on taivaallisen ihana artisti,paras kautta akojen!

A-K H Su 28.2.2010, klo 22.13

Miksi tuollainen 15.45 on meidän sivuilla, Amppu-fanisivuilla?????

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 22.08

Anonyymi – Su 28.02.2010, klo 15:45 flagged, olet väärässä ihan joka asiassa, sanoisivat myös musiikin asiantuntijat. Esim. epävireisyyttä Ampun laulussa ei ole ikinä ollut havaittavissa. Sen kuulemme jokainen. Ilmeisesti olet se sama, jolle joskus vastasin samasta asiasta, joten USKO JO! Ainoastaan pahansuopuutesi ja mikä lie muu estää sinua arvioimasta Amppua asiallisesti. Tuollaisia ajatuksia ei voi muuta kuin hylätä, minkä joku jo tekikin, kiitos! Ja vielä - Amppuko harrastelija - tuohon et usko itsekään!!! Oikeudenmukaisempaa ajatuksenjuoksua sinulle toivoo KT

P.s. Ja mikset mene Lauri Tähkän sivuille sanomaan sitä, mitä sinun piti sanoa, että hyvä, kun ei antanutkaan biisiään! Sinne se ajatus ja kehu kuuluu, hyvänen aika!!! Järki käteen tai pasltakäyttäytymiskursseille siitä!

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 21.56

Voisin tehdä nimestäsi anagrammin tänne,sinä 15:45,tiedän kuka olet,vaan ei taida olla sopivaa.Täytyy vielä harkita?

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 21.08

15:45!!!!!
Laitan AINA radion kiinni,kun Tähkä laulaa,on hän niin huono laulaja,se on jotain joikaamista,ei laulua!
Sen sijaan AMADEUKSEN laulaessa,volyymit maksimissaan,HÄN ON NUMERO 1.
Vertaa myös tuota AMADEUKSEN komeutta,ei löydy komeampaa miestä ainakaan tästä maasta.
Amppu on syntynyt LAULAJAKSI!!!!!

VOI AMPPU MINKÄ TEIT!!!+ + + = KAIKKIEN NAISTEN SYDÄMET VEIT !!!!!!

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 20.59

Amppu on paras kunkingas kautta aikain, niin että tuskinpa unohtuu. Tämän ajan kirkkain Tähti!

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 17.43

Kyllä Lauri Tähkä teki viisaasti kun ei antanut pilata harrastelijan hyvää levyään.Tarvitaan sitä laulunlahjojakin eikä vain "nappisilmiä" ja niitä silmiä löytyy kyllä pilvin pimein jos hakemaan lähdetään.Jos kyseisen laulajan levy kuuluu täytyy minun kyllä vaihtaa kanavaa sillä niin hirveän epävireistä laulamista ei jaksa kuunnella.Ja älkää hyvät ihmiset puhuko Olavi Virrasta samana päivänäkään sillä se jos mikä on Olan rienaamista.Kyllä Suomi pelasti maineensa kun Amadeusta ei valittu euroviisuihin.Kyllä kansa tietää, ainakin nyt. Kyllä aika onneksi ajaa tämän laulaja ohitse.Uusi kuningas tai kuningatar ja vanhaa ei muisteta tulevan kesän jälkeen.

Anonyymi Su 28.2.2010, klo 15.45

Onhan tuossa esittelyssä L.T: kappaleesta,miksi ei oo levyllä !

Anonyymi Pe 26.2.2010, klo 09.50

Hyvä kommentoija 8.23!! Pysytään asiassa!

ippa Pe 26.2.2010, klo 09.33

En tykännyt albumista !

Anonyymi Pe 26.2.2010, klo 09.24

Hei, arvioikaa mieluummin DebyyttiAlbumia tai arvostelkaa tuota arvioijan arviota. Lauritähkät jo jäi, ei tarvii enää kiinnitttää huomiota siihen ja jankata!!!

Anonyymi Pe 26.2.2010, klo 08.23

Lauri Tähkä teki viisaasti !

Anonyymi To 25.2.2010, klo 22.57

Lauri Tähkähän ei antanut lupaa kappaleen"Rakkaus ei oo pysyvää" levyttämiseen,mistäköhän syystä??

Anonyymi To 25.2.2010, klo 20.26

Hienoa että Satumaahan on saatu uusi palsta: Levyarviot !

Anonyymi To 25.2.2010, klo 10.25

...niin ja Ampun OminTakeista Sirkusta arvioija ei noteerannut miksikään, mikä on anteeksi antamatonta, kun kyseessä on vielä ensilevy ja kerrassaan MallikasTuotos ja ElämänMakuinen Tuleva IkiVihreä - ja Menevä!!!!!

Anonyymi To 25.2.2010, klo 00.20

Noista pikisilmistä loistaa suuri sydämellisyys ja sielukkuus sekä hyvä itsetunto, jonkinlainen terve tyytyväisyys itseensä. Juu, tässä kohdassa pitikin kelata ylöspäin ja tarkistaa, onko näin ja sieltähän ne ihanasti katsoivat Sinuakin suoraan silmiin. Minä jopa iskin silmää!!!

Tuosta levyarviosta odotin kyllä paljon tarkempaa ja monipuolisempaa arvostelua tai mielipidettä, ja ihmettelen suuresti, miksi arvioija jätti sen näin suppeaksi, eikä sanonut edes kaikkia olennaisia asioita:
- arvioijan Virta-arvio OK, PTK-maininta kaikkineen OK, mutta suppea
- viittaus tätiin...jos suku on tärkeä...oli kummallinen, mutta Annelilta löytyy varmasti sopivia lauluja Ampulle
- Eppujen rokkilaina-biisistä olen ehdottomasti eri mieltä, koska se sopi Ampulle omavalintaisena todella hyvin, ja intensiteettihän oli korkea koko ajan eli tuo arvioija täysin hakoteillä ja suorastaan väärässä ilman laaja-alaista ymmärrystä musiikkiin, näin on! Enkä muutenkaan aina suostu uskomaan "mitään kriitikkoja" hevillä enkä muuten tangollakaan!
- Amppu voi ihan vapaasti edelleenkin valita mieleisiään (Suomi)rokki-biisejä esitettäväkseen ja muuntaa rytmit verenkierrolleen sopiviksi
- Romanesca tai muut jykevät perustangot eivät olisi sopineet tämän levyn kaavaan rytmiikkansa puolesta, vai olisiko pari jyhkytangovetoa sittenkin kuulunut olla ensimmäisellä TangoKunkun levyllä?!?
- hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset/sanoitukset sopivinta, arvio OK, mutta mielestäni monipuolisuus on kuitenkin valttia, ja nyt odotellaan myös uusia, juuri Ampulle tehtyjä tangojakin, joita itse sanoi odottavansa

Lyhyestä virsi kaunis, vai virsi vaillinainen vähän kuten tuo "asiantuntija-arvio", anteeksi vaan! Hyvää Yötä t. KT

P.s. Onneksi SatuMaassa täydennetään aina kaikki arviot lopulliseen HyväänMuotoonsa, niin emme jää VailliNaisiksi!!!

Hyvää Yötä t. KT

Anonyymi To 25.2.2010, klo 00.04

Kokonaisuutena hyvin myönteinen arvio, joskin olisin minäkin kaivannut Sirkus-kappaleen erityishuomiointia, onhan siinä itse esityksen lisäksi taiteilijan omaa panosta sävelessä ja sanoissa. Ja ehkä muutoinkin olisin kaivannut syvällisempää paneutumista kappaleisiin ja kokonaisuuteen siitä syystä, että kyseessä on Amadeuksen ensimmäinen levy ja silloin jos koska nuori taiteilija tarvitsee ammattilaisten arviointia. Mutta Satumaa-sivuillahan on ollut taidokkaita arviointeja, joten yhdistettynä niihin voinemme todeta, että hyvin on Ampun debyyttialbumi uunissa ja nyt vain sitten odotellaan, että se alkaa soida enemmän radiossa. On odotettavissa, että kun Amadeus alkaa esittää kappaleita lavoilla, niin ihmiset heräävät ja alkavat vaatia sitä soitettavaksi. Kappaletta Onnemme kyyneleet kappaletta arvioija kuvaa "keskinkertaiseksi". Laulullisesti siinä ei ole mitään moitittavaa, mutta toki Amadeuksen veto Seinäjoella oli aivan erityisen loistokas. Mutta ehkä joku kappaleen sovituksessa ja taustoissa kiusaa vähän korvaa, mutta luokittelisin silti kappaleen viitosen asteikolla nelosen tasoiseksi, siis hyväksi.

Eira Ke 24.2.2010, klo 14.21

Minusta Eppujen kappale ei sopinut Ampulle ! En vieläkään ymmärrä miksi piti lähteä erikoisten sovitusten linjalle ? Anneli Sarin "sait multa kukkaset toukokuun" siinä on niin hieno tulkinta,tuskin Amppu pystyy samaan ! Olavi Virran kappaleiden tulkinnat jotenkin menettelee !

Anonyymi Ke 24.2.2010, klo 13.33

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä