Seuraa paluumuuttajan ajatuksenkulkua

Oulun seudun valo pysäyttää.

Tuleeko valo eri korkeudelta kuin Helsingissä - vai onko se muuten vain valkoisempi? Miten luonnon ja ympäristön värit ovatkin niin omantuntuiset. Tuntuu kokonaisvaltaisesti hyvältä.

Tunnistan kotiseutukaipuun valon värissä. Uskon siihen koska tahdon: lapsena eletty ja imetty valontuntu on minulle parhaimmillaan siellä, Pohjois-Pohjanmaan leveyksillä.

Paluumuuttajat-sarja on käsikirjoittaja ja toimittaja Minna Duftonin idea parin vuoden takaa. Uutiset kertoivat synnyinseuduille muuttavien määrän lisääntyvän ja Dufton päätti selvittää, mitä näiden mielissä liikkuu.

- Näemme, miten oikeasti käy. Käykö niin kuin he kaikkein eniten toivovat - hidastuuko elämä, sanoo Dufton työpöytänsä ääressä Pasilassa. Toimittajan omat muuttolaatikot saapuvat juuri - seuraava työ odottaa aivan toisella puolella isoa Yleä.

Viime ajat Dufton on hengittänyt samaan tahtiin kuin päähenkilönsä, paluumuuttajat. Toimittaja näyttää haikealta: televisiosarja on viimeisiä tekstejä vaille valmis ja on hankalaa luopua ihmisistä, joihin on matkan varrella tutustunut ja kiintynyt.Paluumuuttajat. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Paluumuuttajat on sarja nuorista perheistä, joiden haaveena on laadukas ja hitaampi elämä omalla synnyinseudulla. Palaajia yhdistää kotiseutukaipuu, joka ei ole jättänyt rauhaan muualla vietettyjen vuosien aikana.

Ohjelmassa nähdään, kohtaavatko haaveet ja todellisuus, millainen prosessi paluu kotiseudulle on ja millaisia henkilökohtaisia ratkaisuja se vaatii. Sarjassa seurataan sekä muutama vuosi sitten muuttaneita perheitä että perhettä, joka tekee muuttomatkan ohjelman kuluessa.

Ohjelman nimellä perustettu Paluumuuttajat-facebook-sivu on luotu kohtauspaikaksi kaikille aiheesta syttyville.

Lue Olotilassa paluumuuttajaperheen äidin Anri Kuivalaisen päiväkirjaa - Matkalla kotiin

Paluumuuttajat maanantaisin YLE TV2 klo 19.30

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä