Detox-kuuri

DETOX
Hollywood-tähdet puhdistavat kehoaan sisältäpäin erilaisilla detox kuureilla,  nyt trendi on rantautunut Suomeenkin. Kokeilin itsekin 11-päivän detox kuuria!

 

Detox-guru neuvoo
Detox-asiantuntija Hanna Skytta: Detoxifikaatiolla tarkoitetaan haitta-aineiden poistumista. Se on vähän kuin elimistön uudelleen ohjelmointia. Poistetaan sillä haitta-aine taakkaa ja palautetaan sisäelinten normaalia toimintaa. Eli ei se ole laihdutusta eikä paastoa. En suosittelisi paastoa juuri kenellekään.

Hanna: Me saamme kaikenlaisia haitallisia aineita ruuan, ilmansaasteiden, kosmetiikan, haitallisten ihmissuhteiden mukana, jolloin ne kertyvät elimistöön ja elimistö hidastaa toimintaansa. Aivan kuten pesukone: jos sen ylitäyttää niin mikään ei tule puhtaana ulos ja toiminta hidastuu. Detoxin kautta pyritään vähentämään juuri sitä haitallisten aineiden kuormaa, ja siten elimistökin virkistyy ja uudistuu.
Hanna Skytta Ravintoasiantuntija Hanna Skytta


Pauliina: Mitä pitää välttää?
Hanna: Helpoin on aloittaa naksuista, eli nikotiini, alkoholi, kahvi, kemikaalit, stressi ja sokeri.  Sen lisäksi kehotan yleensä ihmisiä poistamaan maitotuotteet ja gluteiinin vähäksi aikaa kokonaan ruokavaliosta.  http://hannaskytta.fi/component/content/article/122-mitae-detox-on

Detox- kuureja on monenlaisia, naistenlehdet ovat niitä täynnä. Minä valitsin luomukahvila Sis:Delin kuurin. Se on idioottivarma, sillä jokainen ateria on valmiiksi mietitty ja tehty.  Detox-kuurin huipputerveellisissä ruuissa suositaan luomua ja lähiruokaa ja vältetään lisäaineita. Ruokaa on tarpeeksi; on kalaa, kanaa, kalkkunaakin. Kertaakaan ei tule nälkä. Paljon vihanneksia ja vihreää. Mutta kuurilla ei syödä lainkaan maitotuotteita tai vehnää – eli kermajäätelöt ja sämpylät saavat jäädä.  www.sisdeli.fi/detox


Ensimmäiset kolme päivää detox-kuurilla päätä särki ja koko kroppaa kolotti kahvin puutteessa. Mutta sitten helpotti. Ruokavaliota on syytäkin välillä tsekkailla. Juon aivan liikaa kahvia ja sen pois jättäminen onkin vaikeinta tässä kuurissa. Viikon kuurilla oltuani olo oli mahtava, olo oli energinen ja nesteiden poistuminen näkyi kasvoissakin.  Öisin uni tuli hyvin ja se oli laadukasta. Nyt kun kuuri on loppu, osaan syödä terveellisemmin, ja kiinnitän ainakin hetken ajan huomiota siihen, etten juo kahvia tai syö suolanaksuja vain tavan vuoksi.  

Lääkärin mielipide
Terveystalon ylilääkäri Tanja Vuorela sanoo, että kuurit tai tempaukset eivät ehkä ole niin hyviä, mutta kuitenkin niistä voi ottaa parhaat palat, ne jotka edistävät terveyttä.  www.terveystalo.com

ylilääkäri Tanja Vuorela, Terveystalo Ylilääkäri Tanja Vuorela Terveystalosta


Tanja Vuorela:  Elimistössä on jatkuvasti tietty detox päällä, jatkuvasti elimistössä puhdistetaan kuona-aineita maksassa, munuaisissa, ihossa, keuhkoissa, jatkuvasti elimistön solut tekevät tätä työtä.

Pauliina:  Onko koko detox-asia oikeastaan huuhaata?
Tanja Vuorela: Näin ei oikeastaan voi sanoa. Siinä on oikein paljon hyviäkin asioita. Siinähän korostetaan sitä että syödään paljon vihanneksia ja kasviksia ja sitten siinä myös korostetaan sitä että ei käytetä elimistölle haitallisia aineita.

Pauliina: Onko se vanha lautasmalli yhä pätevä?  
 Tanja Vuorela: Lautasmalli pätee edellenkin hyvin, on kuitenkin muistettava että lautaset olivat ennen paljon pienempiä.         

Detox myös kosmetiikassa
Skytta sanoo myös, että detoxin aikana on hyvä huomioida muukin kuin ruuan puhtaus. Joten minulla ainakin meikit, voiteet, shampoot, pesuaineet, kaikki sietäisi mennä vaihtoon. Mutta toisaalta Skytta lohduttaa, että kannattaa olla lempeä itselleen. Ruokavaliotaan voi muuttaa terveellisemmäksi jo pienillä teoilla, kuten sillä, että välttää eineksiä.

Detox ja laihdutus
Hanna selittää, miksi on hyvä tehdä detox kuuri ennen laihduttamista: turvallisen laihtumisen edellytys on se, että kuonaa ei luuraa rasvasoluissa. Jos siellä on pahoja ja haitallisia aineita paljon, elimistö "suojelee" itseään ja pitää kynsin hampain kiinni rasvasoluista, joissa rasvaliukoiset haitta-aineet piileksii. Toisaalta detox siis ei ole laihdutusmenetelmä, mutta se on turvallisen laihtumisen edellytys. Samalla se vaikuttaa positiivisesti rasvanpolttoon, sillä kun maksan toiminta elpyy ja haitta-aineiden kuorma laskee, maksa parantaa rasvanpolttoa. Kolmanneksi detoxin kautta yleensä ruoka-addiktiot poistuvat, jolloin laihtuminen on helpompaa. Samalla kroppa saa runsaasti ravinteita tilalle, joten energisyys lisääntyy ja tulee huomaamattaan liikuttua paremmin ja sitä kautta kiinteä lihasmassa ja voimakkuus ja mielen virkeys lisääntyvät.

Krapulasmoothie
Hanna kertoo miksi railakkaan illan jälkeen saattaa tehdä mieli pitsaa ja muuta rasvaista ja suolaista.
Hanna: suolanhimo johtuu usein siitä, että alkoholi on diureetti ja raflaillan jälkeen kropasta on poistunut suuri määrä nesteitä ja elektrolyyttejä (suoloja). Usein suolaiseksi mielletyt ruuat, kuten sipsit, metwursti ja ranskalaiset, sisältävät paljon myös rasvaa, eli oikeastaan kankkusessa ei välttämättä tee rasvaa mieli, vaan kroppa kaipaa nimenomaan suolaa. Suola onkin hyväksi tuolloin, mutta senkin tulee olla mineraalipitoista ja laadukasta. Samoin myös kookosveden ja muut tämän reseptin smoothien elektrolyytit helpottavat tuossa.
 Linkki: http://hannablog.mass.fi/2013/04/24/proteiinivohvelit-ja-darrankukistaja...

smoothie aineksia

Detox-kuuristani Puoli seitsemän ohjelmassa 1.5., noin kohdasta 4 min.

16 kommenttia

Kävin Hannan sivuilla ja koetin ilmaista järkevästi, ettei detox-kuuri ole minulle.

No kyllä on toimittaja joutunut huijatuksi. Kannattaisi pyytää joku, jolla on edes jonkinsorttinen oikea lääketieteellinen koulutus vilkaisemaan jutut läpi. Kuonaa rasvasoluissa joka lähtee detoxilla. Voi hyvä tavaton. Nyrkkisääntönä voi pitää, että jos kyse ei ole munuaiskoneen markkinoinnista, ihan KAIKKI detox on ihan puhdasta huijausta.

Siis tuo krapulan jälkienen ateria - detoxia? Eikö parasta detoxia ole jättäää se krapula hankkimatta?

Nolottaa lukea tällaista YLE:n sivuilta. Yksityinen "ravintoasiantuntija" saa käyttää YLE:n verovaroin kustannettuja nettisivuja omien ja kaveriensa bisnesten mainostamiseen. Ja sitten haastatellaan yksityisen lääkärifirman "asiantuntijaa", joka on oikeasti työterveyslääkäri ja yleislääkäri, ei hänkään mikään ravitsemusasiantuntija. Miksi ette käytä asiantuntijoina vaikka yliopistollisesti koulutettuja ravistemusterapeutteja?

Minkähän takia ihmisillä on niin vaikea sulattaa detoxin periaatetta: otetaan ja jätetään pois sitä, mikä tekee huonoa elimistölle ja laitetaan tilalle sitä, mikä on hyvää. Ei siinä ole mitään huuhaata vaan se on järkiperäistä terveyden ylläpitoa.

Leena kirjoitti:

Minkähän takia ihmisillä on niin vaikea sulattaa detoxin periaatetta: otetaan ja jätetään pois sitä, mikä tekee huonoa elimistölle ja laitetaan tilalle sitä, mikä on hyvää. Ei siinä ole mitään huuhaata vaan se on järkiperäistä terveyden ylläpitoa.

Terveellisesti syöminen nimetään detoxiksi, ja oiva rahastuskeino on valmis.

Riston kanssa samaa mieltä.

Kaija kirjoitti:

Nolottaa lukea tällaista YLE:n sivuilta. Yksityinen "ravintoasiantuntija" saa käyttää YLE:n verovaroin kustannettuja nettisivuja omien ja kaveriensa bisnesten mainostamiseen. Ja sitten haastatellaan yksityisen lääkärifirman "asiantuntijaa", joka on oikeasti työterveyslääkäri ja yleislääkäri, ei hänkään mikään ravitsemusasiantuntija. Miksi ette käytä asiantuntijoina vaikka yliopistollisesti koulutettuja ravistemusterapeutteja?

komppaan, laittakaahan palautetta meneen ylelle tästä

Detox on hyvä ajoittaa kuun kierron mukaan. Kun kuun maahan aiheuttama painovoima on maksimissaan luonnolliset edellytyksen kuona-aineiden poistumiselle ovat parhaimmat. Homeopaattisten valmisteiden käyttö tehostaa kuonan poistumista. Korkean potenssin homeopaattiset tuotteet ovat parhaimpia.Tehokkaassa detoxissa kuonaa voi poistua jopa niin, että kodin lattioille kerääntyy ruskean tai harmaan väristä jauhomaista kuona-ainetta. Nämä voidaan helposti lakaista pois.Kuona on syytä hävittää, sitä ei pidä esim. käyttää kukkamultana. Oikeaoppinen hävittäminen tarkoittaa kuonan toimittamista sorttiasemalle tai muuhun ongelmajätekeräykseen.

Kuuskyt-seiskyt luvulta samaa vedätystä kaupattu samalla nimellä. Lähiantikvariaattisi on täynnä detox-kirjoja.

Detox-humpuuki saa aromaterapian vaikuttamaan tieteelliseltä hoidolta. Jotain myrkkyjä joita eiedes ruumiinavauksessa voi havaita poistuu elimistöstä, jne? Edelleenkään ei ole mitään järkeä koko hommassa minkään tutkimuksien tai tieteenhaarojen mukaan.

Todellakin olisi skarppaamista, ravintoasioissa voisi pysyä niissä faktoissa jotka ihan tutkimuksella saatu selville ja toistettua.

Terveysrobotin toivottavasti ironisen kommentin kuvaileman hoidon tärkein vaikutus tuntunee kuitenkin lompakossa:

humpuukipaattisten tuotteiden seurauksena lompakosta ja pankkitililtä poistuvat monetaariset "kuonat" sähäkästi käärmeöljy- ja hyvävibakauppiaan tilille.

:DDDD

Maksani ja munuaiseni repeilevat talle!!!

:DDDDD

Nyt sitten yle hieman tarkkuutta toimintaan! :D

Voi voi. Miten voi tulla pää kipeäksi, kun saa syödäkin. Itse olin joogaretriitillä detoxilla jossa juotiin vain meloonimehua ja spiraali sekä pieni lasi noni mehua aamulla. Vettä ja kookosvettä sekä inkivääriteetä sai satunnaisesti. Illalla suolaista lientä. Pelkkää kasvisten makuista lientä. Ei mitään pureskeltavaa ja aamulla ja illalla suolihuuhtelu. Neljäntenä, Paasto päivänä vain aamulla suolihuuhtelu, silloin tehtiin liver flush. Mitä tällainen pelleilykirjoitus oikein on? Vaikka en syönyt mitään kiinteää seitsemään päivään eikä mitään muuta kuin meloonimehua, niin mitään päänsärkyä ollut. Tämä kirjoitus on kammottava.

trayate kirjoitti:

Voi voi. Miten voi tulla pää kipeäksi, kun saa syödäkin. Itse olin joogaretriitillä detoxilla jossa juotiin vain meloonimehua ja siihen sekoitettua spiruliinaa pitkin päivää (sekä pieni lasi noni mehua aamulla.) Vettä ja kookosvettä sekä inkivääriteetä sai satunnaisesti. Vesiä niin paljon kuin halusi. Illalla suolaista lientä. Pelkkää kasvisten makuista lientä. Ei mitään pureskeltavaa ja aamulla ja illalla suolihuuhtelu. Neljäntenä Paasto päivänä vain aamulla suolihuuhtelu, silloin tehtiin liver flush. Mitä tällainen pelleilykirjoitus oikein on? Vaikka en syönyt mitään kiinteää seitsemään päivään eikä mitään muuta kuin meloonimehua, niin mitään päänsärkyä ollut. Tämä kirjoitus on kammottava.

Ei ole ollut koskaan ennen eikä jälkeen niin hyvä olo. On selvää ettei kuriin kuulu alkoholi ja tupakka.

trayate kirjoitti:

Ei ole ollut koskaan ennen eikä jälkeen niin hyvä olo. On selvää ettei kuriin kuulu alkoholi ja tupakka.

Kovasti anteeksi virheet! Kirjoitan laitteella joka muuttaa koko ajan sanoja, vähän noloja virheitä. Hyvällä tahdolla saa selvän.

Puoli seitsemän

Hyväntuulinen asiaohjelma tiistaista perjantaihin klo 18.30 Yle TV1:lla. Juontajina Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen

 

 

 

 

PS viikolla 11

Vieraat: 

  • Ti 11.3.  Jasper Pääkkönen
  • Ke 12.3. Jussi Raittinen
  • To 13.3. Tuukka Temonen
  • Pe 14.3. Kake Randelin

Instagram

instagram.com/puoliseitseman »

Seuraa blogia:

» Bloglovin
» Blogilista

 
 
 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu