Äänestä Suomen ilmiömäisintä taituria !!

Kuumaakin kuumempi Puoli seitsemän -ohjelman taiturikisa on käynnistynyt!

Tapaamme kuusi ällistyttävää taiturifinalistia ja haastamme heidän taitonsa Ylen TV1 suorassa lähetyksessä. Ensimmäinen taituri joutuu tulikokeeseen 18.4.2013.

Kisa ratkeaa TV1 Puoli seitsemän -ohjelman suorassa lähetyksessä 30.4.

PASTORI ZORBAS / Espoo

http://areena.yle.fi/tv/a15997814

Espoolainen Jaakko Kara on Kreikkalaisen kansantanssin erikoistaitaja. 43-vuotias mies osaa tanssia 120 kreikkalaista kansantanssia. Leipätyötään hän hoitaa Vantaalla Hämeenkylän seurakunnassa pastorina. Aktiivinen perheen isä pyöräilee ja pyörii facebookissa sekä viihdyttää itseään lukemalla 7 päivää -lehteä. Laji vaatii vaatii notkeita ja nopeita jalkoja.  

 

PILLIPIIPARI/  Koski TI

http://areena.yle.fi/tv/a16040034

Varsinais-Suomessa asuva Minna Hokka on ilmiömäinen paimensoitinten soittaja ja rakentaja. Hän on valmistanut yhteensä 130 erilaista perinteistä paimensoitinta.Soittimissa hyödynnetään muun muassa kasveja ja eläinten osia.  37-vuotias nainen on myös itseoppinut lauluntekijä, laulaja, kanneltaja ja nykyitkijä.            

 

OHRARIESKAKUNINGATAR/ Rovaniemi

http://areena.yle.fi/tv/1903062

Rovaniemeläinen Lea Poikela on lyömätön ohrarieskan leipoja. 62-vuotias nainen on leiponut viimeisten 20 vuoden aikana yli 1,2 miljoonaa ohrarieskaa käsin! Vaatimaton ja kovaa työtä pelkäämätön perheen äiti on eläkkeellä oleva leipomoyrittäjä. Lea on kuvataiteilija, runoilija, pihalla puurtaja ja kasvihuoneissa möyrijä. Lean ilmoitti kisaan aviomies Repe Poikela.

 LANTATAITURI / Nivala

http://areena.yle.fi/tv/1904947

Nivalassa asuva Elina Junttila on Suomen nopein lannan luoja. 26-vuotias nainen on ammatiltaan maatalouslomittaja, lisäksi hän hioo taitoaan omassa hevostallissaan. Hän on hallitseva Lannan luonnin suomenmestari vuosimallia 2012. Elina harrastaa raviurheilua, moottorikelkkailua ja omien sanojensa mukaan myös käsitöiden räpeltämistä. Taitoonsa hän suhtautuu häpeilemättä ja huumorilla.

 ”Haluan näyttää, että työtä se siinä missä tietokoneella naputtelukin. Tässä lajissa vaaditaan sopivasti voimaa, tekniikkaa, pokkaa ja uskallusta,"  Elina Junttila kertoo.

 

MOPOVELHO / Savonranta

http://areena.yle.fi/tv/1904944

Etelä-Savolaisella Ahti Kautolla on ilmiömäiset kädentaidot. 15-vuotias nuori mies kasaa mopoja, tietokoneita ja monia muita erilaisia laitteita toimintakuntoon käden käänteessä. Näppäräsorminen ja nokkela Ahti valmistaa myös puukkoja. Rakentelun lisäksi tämä lupsakka savolainen harrastaa kesäteatteria. Hän on taiteellinen, vaatimaton ja musikaalinen. Hänet ilmoitti kisaan hänen kummitätinsä.

 ”Jos hänelle antaa mopon palasina laatikossa, hän kasaa siitä oivan ajopelin, toimivan mopon. Ikäänsä nähden hänen kädentaitonsa ovat ilmiömäiset," hehkuttaa kummitäti Tiina.

 

HÄMÄHÄKKIMIES / Lahti

http://areena.yle.fi/tv/1871530

Lahtelainen Sami Perälä on painovoimaa uhmaava akrobaatti ja betonikaupungin selättäjä. Positiivinen ja rohkea nuori mies on kaupunkiakrobatian eli Parkourin supertaitaja. 23-vuotias Sami harjoittelee lajia taukoamatta ja opettaa sitä nuorille.Kaverit kuvaavat häntä lämpimäksi ja sympaattiseksi tyypiksi. Sami näkee ympäristössään jatkuvasti haasteita ja mahdollisuuksia.


Seuraa taiturikiertuetta: https://www.facebook.com/Suomenilmiomaisintaituri

Puoli seitsemän

Hyväntuulinen asiaohjelma tiistaista perjantaihin klo 18.30 Yle TV1:lla. Juontajina Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen

 

 

 

 

PS viikolla 11

Vieraat: 

  • Ti 11.3.  Jasper Pääkkönen
  • Ke 12.3. Jussi Raittinen
  • To 13.3. Tuukka Temonen
  • Pe 14.3. Kake Randelin

Instagram

instagram.com/puoliseitseman »

Seuraa blogia:

» Bloglovin
» Blogilista

 
 
 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu