Tuomaksen selibaatti: Päivä 16

Selibaattini  on puolivälissä ja maailmani alkaa täyttyä seksiin liittyvistä visuaalisista ärsykkeistä. Tähän saakka olen onnistunut sulkemaan sukupuolielämään liittyvän maailman silmistäni ja mielestäni lähes kokonaan, mutta nyt olen ratkeamisen rajapinnassa.

Ajatus ratkeamisesta on tyhmä, sillä valinta on  tietoinen ja vapaaehtoinen. Voin varmasti sanoa, että ellen olisi lupautunut pitämään tätä blogia ja käsittelemään aihetta julkisesti, olisin päättänyt paastoni jo päiviä sitten.

En olisi uskonut, että selibaatista muodostuu näin kokonaisvaltainen ja hankala asia. Mitä enemmän uhraan ajatuksia projektin mielettömyydelle, sitä enemmän se alkaa tuntua mahdottomalta tehtävältä. Seksi on asia, joka paranee ajattelemalla.

Visuaalisten ärsykkeiden lisäksi ongelmia tuottaa fyysinen kosketus. Sitä on nimittäin hankala sietää elämässäni olevan vastakkaisen sukupuolen toimesta. Kosketus tuntuu voimakkaammalta kuin koskaan ennen.

Kosketus muistuttaa vastarakastumisen huumasta. Tällaista se oli joskus kauan aikaa sitten. Vetovoima on pitkästä aikaa sekä henkistä että fyysistä, mikä kertoo seksin moniulotteisesta luonteesta.

Olen pohtinut paljon sitä, miksi seksittömyys on niin hankalaa. Tuskin olisin vastaavissa ongelmissa jos viettäisin aikani television, elokuvien, netin ja mainosten ulottumattomissa. Vaikkapa kuukauden mittaisen vuorikiipeilysession aikana tuskin tulisi juuri mietittyä koko asiaa.

Syytän kärsimyksistäni siis mediaa, jota itse edustan. On helppoa osoitella sormella kaikkia muita, mutta taidan itse olla yhtä lailla vastuussa yliseksuaalisesta maailmastamme. Toisaalta  seksuaalinen tyydytys on aina ollut tärkeä osa ihmistä.

Seksin tarpeellisuus käy ilmi Abraham Maslow´n vuonna 1943 julkaistusta tutkimuksesta, jossa psykologi kertoo tarpeiden hierarkiasta. Seksi kuuluu tuon tutkimuksen mukaan fysiologisiin perustarpeisiin ja on samalla viivalla hengittämisen, ruoan, veden ja unen kanssa. Muu elämä rakentuu siis näiden luomalle perustalle, joista yksi on nimenomaan seksi.

En siis ole ajatusteni kanssa yksin, sillä olen aina tiennyt seksin olevan yksi elämän kulmakivistä. Selibaatti on vahvistanut tuota käsitystä entisestään. Uskon, että paastoaminen tekee lopulta hyvää, vaikka tällä hetkellä ajatus tuntuu lähinnä kidutukselta. Jos saisin perua päätökseni, tekisin sen varmasti.

1 kommentti

Moi Seinäjoelta ! Olen suorittanut n. 170 kertaa verenluovutuksen ja nyt vituttaa kun en tänään voi tehdä sitä eräiden sairauksini johdosta. Jos joku piikkiä tai valkosipulia pelkää, niin syököön ensiksi sen ja menköön sen jälkeen verenluovutukseen. Jos olisin joskus kieltäytynyt, olisi joku ehkä hengiltä. Olen yksi SPR:n EA-ryhmänjohtaja-koulutuksen saanut jätkä, mutta kun en ole voinut näyttää "karvojani" kentällä. Radioamatööri harrastus kuuluu myös elämääni. Röngän Matti on myös tuttu jätkä. Hän oli yx ryhmänjohtaja Keuruun viestipataljoonassa/puhelinkomppaniassa v.1979/1980. Olin itse II/79.
Terveisin
Kulmalan Timppa
Seinäjoki

Puoli seitsemän

Hyväntuulinen asiaohjelma tiistaista perjantaihin klo 18.30 Yle TV1:lla. Juontajina Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen

 

 

 

 

PS viikolla 11

Vieraat: 

  • Ti 11.3.  Jasper Pääkkönen
  • Ke 12.3. Jussi Raittinen
  • To 13.3. Tuukka Temonen
  • Pe 14.3. Kake Randelin

Instagram

instagram.com/puoliseitseman »

Seuraa blogia:

» Bloglovin
» Blogilista

 
 
 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu