Rakkaustarina legomaasta

On mahtavaa kohdata ihmisiä, jotka rakastavat työtään.

Viime keväänä tapasin Abdallah Kobeisi -nimisen miehen. Hän työskentelee Tanskan Billundissa legorakentajana.

Legorakentajien paja sijaitsee huvipuiston takana piilossa yleisöltä ja uteliailta katseilta, mutta me pääsimme Puoli Seitsemän kuvaajan kanssa seuraamaan Abdallahin työtä.

Abdallah päätyi erikoiseen työpaikkaansa vuonna 1977. Hääsuunnittelijana työskennellyt mies näki ilmoituksen lehdessä ja meni työpaikkahaastatteluun. Siellä hänen eteensä annettiin kasa Legoja. Aikaa annettiin  puoli tuntia. Abdallah ei ollut aiemmin pitänyt kädessään Lego-palikkaa, mutta kokemus kukkakimpuista ja hääkampauksista oli nyt hyödyksi. Mies hallitsi kolmiulotteisen ajattelun. Legoista syntyi pieni pilkullinen kirahvi ja hän sai työpaikan.  

Abdallah vertaa kohtaamista Legojen kanssa rakastumiseen ja kertoo olleensa naimisissa nyt näiden pienten palikoiden kanssa 35 vuoden ajan.

Edelleen Abdallahin tärkeimpiä työvälineitä ovat lyijykynä ja Lego-talojen piirtämistä vartavasten suunniteltu ruutupaperi.

Abdallah on alansa ehdottomia huippuja, mutta hän kertoo, että työssä riittää edelleen haasteita. Hän kannustaa legorakentajan urasta haaveilevia leikkimään mahdollisimman paljon palikoilla. "Legosuunnittelijan on osattava ajatella kolmiulotteisesti, hänen on käytettävä aivojaan ja ennenkaikkea sydäntään", hän sanoo. 

Tässä Lego-juttu Puoli Seitsemän ohjelmassa. http://areena.yle.fi/tv/1768246?start=22m32s

Asiasanat: 

1 kommentti

Tuo on taitolaji. Vuosien varrella on rakenneltu vaikka mitä. Itselläni legoja on nykyään omassa kätkössä, koska niille ei ole ollut aikaa.

Puoli seitsemän

Hyväntuulinen asiaohjelma tiistaista perjantaihin klo 18.30 Yle TV1:lla. Juontajina Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen

 

 

 

 

PS viikolla 11

Vieraat: 

  • Ti 11.3.  Jasper Pääkkönen
  • Ke 12.3. Jussi Raittinen
  • To 13.3. Tuukka Temonen
  • Pe 14.3. Kake Randelin

Instagram

instagram.com/puoliseitseman »

Seuraa blogia:

» Bloglovin
» Blogilista

 
 
 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu