Puoli seitsemän pilkkivinkit kevätjäille

Kevät on otollista aikaa pilkkimiselle, sillä ahvenet ovat hyvällä syönnillä noustessaan mataliin vesiin valmistautumaan kutupuuhiin. Isojakin ahvenia voi keväisin tavoittaa jopa alle metrin vedestä saarien kupeista ja karikoilta. Parhaiten isot ahvenet tavoittaa aamu- ja iltahämärissä. Pilkkejä valmistama ja kisoja kiertävä Harri Lindberg antaa ohessa vinkkejä oikeiden pilkkivälineiden valintaan.

Lindberg itse on uppoutunut värikoukkupilkinnän saloihin. Värikoukulla onkiminen on haastavampaa kuin perinteisellä tapsiongella, mutta oikean tekniikan ja välineiden opittuaan saaliit voivat olla hurjia. Syötillä tapahtuvaan pilkintään verrattuna värikoukkukalastus on selvästi aktiivisempaa ja yleensä nopeatempoisempaa.

 

 

Jäät heikkenevät auringossa nopeaa tahtia eikä pilkille kannata mennä, jos yhtään epäilee jäiden kestävyyttä. Virtapaikoissa jää heikkenee salakavalasti, yleensä heikkenevän jään tunnistaa sen tummumisesta. Järvien jäätilanteen voi tarkastaa etukäteen Ympäristökeskuksen sivuilta, merialueiden tilanteen Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Pilkkivinkkejä muualla netissä:

Ahvenen pilkintä

Värikoukkupilkintä

Komea pilkkiharjus (video)

0 kommenttia

Puoli seitsemän

Hyväntuulinen asiaohjelma tiistaista perjantaihin klo 18.30 Yle TV1:lla. Juontajina Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen

 

 

 

 

PS viikolla 11

Vieraat: 

  • Ti 11.3.  Jasper Pääkkönen
  • Ke 12.3. Jussi Raittinen
  • To 13.3. Tuukka Temonen
  • Pe 14.3. Kake Randelin

Instagram

instagram.com/puoliseitseman »

Seuraa blogia:

» Bloglovin
» Blogilista

 
 
 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu