YLE

 

YLE A-Ö

YLE24 Sää
Ohjelmaopas Yle etusivu
Etusivulle

Atlas aihearkisto

TV1 Atlas 07.09.2005 klo 21.30

  • Myrskyn keskuksessa - raportti New Orleansin mustista ja valkoisista
  • Helsinki-prosessi - kallista kokoustelua vai maailman muuttamista?
  • Tekikö Gazan kiista juutalaisnuorista Israelin uuden iskujoukon?

NEW ORLEANSIN MUSTAT KATKERIA

Atlaksessa nähtiin kirjeenvaihtaja Petri Sarvamaan raportti New Orleansin köyhän väestön parista. Kaupunkiin yhä jääneet mustat eivät ole yllättyneitä siitä, ettei apua kuulunut pitkään aikaan - näin on käynyt ennenkin. Eräs haastateltu vertasi kotikaupunkiaan sotatoimialueeseen, sillä vain vahvat sotilasosastot ja partiointi pitävät anarkian poissa kaduilta.

HELSINKI-PROSESSI SYTYTTÄÄ KYNTTILÄN

Atlaksen toimittaja Katri Makkonen teki selkoa pääkaupungissa huipentuvasta Helsinki-prosessista. Raportissa haastateltu pääsihteeri Pauliina Arola tiivisti, että prosessi on Suomen ja Tansanian käynnistämä avoin globaali aivoriihi. Amnesty Internationalin pääsihteeri Irene Khan toivoi Suomen tukevan hanketta jatkossakin ja kutsui prosessia rohkeaksi aloitteeksi: - On parempi sytyttää kynttilä kuin kirota pimeyttä.

JUUTALAISNUORTEN VOIMANNÄYTTÖ

Gazan alueen mellakoista muodostui viime kuussa Israelin uuden kiihkeän nuorison esiinmarssi, vaikka armeija saikin siirtokunnat tyhjennettyä. Toimittaja Leena Reikon raportissaan haastattelema nuori siirtokuntalainen Yael Foghel paheksui sitä, että juutalaiset nyt karkottavat toisia juutalaisia. Norjan television kirjeenvaihtaja Odd Karsten Tveitt puolestaan muistutti, että Gazan siirtokuntien tyhjentämisestä sovittiin jo 1993. Hän ei pitänyt ongelmaa vieläkään ratkaistuna, sillä tilanne muodostuu taas räjähdysalttiiksi jos Gazan asukkaiden työssäkäynti Israelin puolella estetään.


Sivun yläreunaan