YLE

 

YLE A-Ö

YLE24 Sää
Ohjelmaopas Yle etusivu
Etusivulle

Atlas aihearkisto

TV 1 Atlas 22.09.2005 klo 21.30

  • Saksan vaalien jälkipelit - Merkel vs. Schröder, kumpi nousee kansleriksi? Suorassa yhteydessä Berliinistä kirjeenvaihtajamme Elina Ravantti.
  • Kuohuva Afganistan suomalaisin silmin. Toimittajamme Pauli Lahti tapasi Kabulissa suomalaisnaisen, jolle kaupunki on ollut koti lähes 30 vuotta.
  • Tositarinoita Kiinan köyhältä maaseudulta. Kirjeenvaihtajamme Pirkko Pöntinen kertoo, mitä kohukirja paljastaa maalaisten oloista ja miksi se vedettiin pois markkinoilta.

SAKSAN SOTKUINEN VAALITULOS - KUKA SAA KANSLERIN SALKUN?

Viisi päivää vaalien jälkeen, eikä voittaja ole vieläkään selvillä. Angela Merkelin kristillisdemokraatit saivat eniten ääniä, mutta kakkossijan sosiaalidemokraatit vaativat liittokanslerin paikkaa itselleen. Saako Merkel tahtonsa läpi, pysytteleekö Gerhard Schröder sittenkin vallankahvassa, vai nouseeko kansleriksi yllätysnimi?

Saksan poliittisen historian monimutkaisinta tilannetta arvioi suoraan Berliinistä kirjeenvaihtajamme Elina Ravantti.

KOTIKAUPUNKINI KABUL - AFGANISTAN SUOMALAISSILMIN

Kemiantohtori Kaija Pasanen on asunut Kabulissa 28 vuotta. Pasanen kertoo elämäntarinansa toimittajamme Pauli Lahden reportaasissa. Afganistanin terveysministeriön lääkelaboratoriossa työskentelevä rouva muutti maahan ystäviensä perässä ja päätti asettua aloilleen. Lahti seuraa Pasasta markkinoille ja töihin, torikauppaan ja kotiin. Epätavallista elämää elävältä naiselta kuullaan epätavallisia ajatuksia.

KIINAN KÖYHÄN MAASEUDUN VAIETUT TARINAT

Millaista on olla kriittinen ja aiheeseensa perehtyvä kirjailija Kiinassa? Maaseudun köyhyys ja tuloerot ovat maassa jo tunnustettu ongelma, mutta kuinka paljon siitä saa puhua ja mitä paljastaa köyhyyden syistä? Kirjeenvaihtajamme Pirkko Pöntinen tapasi kirjailijapariskunnan, jonka kirja maaseudun oloista nousi viime vuonna myyntilistojen kärkeen. Kirjailija Chen Guidi ja hänen kirjailija-vaimonsa Wu Chuntao ovat kiertäneet kymmenen vuotta Kiinan maaseutua ja etenkin Anhuin maakuntaa. Tänä aikana he ovat kaupungeissa nähneet suuren muutoksen parempaan, mutta maaseudulle on käynyt toisin. Kiinalaisista 900 miljoonaa asuu maalla ja tuloerot ovat revähtäneet muutamassa vuodessa. 10 % kiinalaisista omistaa puolet varallisuudesta. Pariskunnan kirja ehti olla myynnissä vain kaksi kuukautta, kunnes viranomaiset vetivät sen pois hyllyiltä. Kirjailijat eivät lannistuneet, vaan keräävät jo materiaalia uuteen kohuteokseen. ?Olemme kirjoittaneet jo kymmenen vuoden ajan, tiedämme mitä voi sanoa ja mitä ei.?


Sivun yläreunaan