YLE

 

YLE A-Ö

YLE24 Sää
Ohjelmaopas Yle etusivu
Etusivulle

Atlas aihearkisto

TV1 Atlas 03.11.2005 klo 21.30

 • Kashmirin maanjäristys - kuinka käy kun talvi tulee?
  Atlaksen vieraana maanjäristyalueelta palannut SPR:n Raija Andersén.
 • Palestiinalaislasten vaarallinen koulutie.
  Toimittajamme Leena Reikko tapasi Hebronissa suomalaisen Heidi Kumpulaisen, joka suojelee palestiinalaislapsia siirtokuntalaisten vihalta.
 • Pariisin levottomat yöt - saadaanko siirtolaislähiöt rauhoittumaan?
  Suora yhteys Clichy-sous-bois'n esikaupunkiin ja toimittajaamme Raine Tiessaloon.
 • Kurkistus Pohjois-Korean kulissien taakse.
  Atlaksessa Yleisradion toimittajan Song-Hak Ran harvinainen raportti suljetusta Pohjois-Koreasta.

Kashmirin maanjäristys - kuinka käy kun talvi tulee?

Atlaksen vieraana oli SPR:n kansainvälisen avun suunnittelija Raija Andersén, joka oli juuri palannut maanjäristysalueelta. Andersén kuvaili Kashmirin oloja, avun perillemenoa ja kertoi, minkälaisia potilaita SPR:n kenttäsairaalassa nyt hoidetaan. Andersén vietti Kashmirissa kaksi viikkoa ja ehti sinä aikana nähdä maanjäristyksen aiheuttamaa tuhoa helikopterin ikkunasta, kaupungin kaduilla ja sairaalan sängyissä.

Palestiinalaislasten suomalainen saattaja

Toimittajamme Leena Reikko seurasi Hebronissa Kirkon Ulkomaanavun vapaaehtoistyöntekijää Heidi Kumpulaista. Kumpulainen saattaa palestiinalaislapsia kouluun ja pitää huolen siitä, etteivät juutalaissiirtokuntalaiset heitä koululaisia kivillä tai kananmunilla. Kumpulaisella on sekä israelilaisia että palestiinalaisia ystäviä ja konfliktin ymmärtäminen on välillä vaikeaa. Hän on itse kokenut palestiinalaisten tekemän pommi-iskun opiskellessaan paikallisessa yliopistossa ja nyt puolestaan näkee, kuinka juutalaiset sortavat palestiinalaisia. Nuori nainen on kuitenkin toiveikas, ehkä lähi-itäänkin saadaan joskus rauha.

Pariisin levottomat siirtolaislähiöt

Pariisin siirtolaislähiöissä on mellakoitu jo viikon ajan ja autojen polttamisesta on edetty jo ammuskeluun. Atlas otti suoran yhteyden yhteen Pariisin ongelmalähiöistä. Clichy-sois-Bois'ssa siirtolaismallekoiden ongelmaa pohti toimittajamme Raine Tiessalo. Miksi nuoret mellakoivat? Mitä ongelmia löytyy huliganismin takaa? Mitä Ranska tekee vai tekeekö mitään pysäyttääkseen syrjäytymisen ja ghettoutumisen?

Harvinainen kurkistus Pohjois-Koreaan

Yleisradion toimittaja Song-Hak Ra on yksi harvoista toimittajista, joka on saanut vierailla Pohjois-Koreassa. Maa on itsevaltainen ja suljettu, siellä kärsitään nälästä ja köyhyydestä, mutta ulkomaailmalle se näyttäytty aina vaan uhmakkaana. Ran Atlakselle tekemä raportti on varsin henkilökohtainen, sillä hänen isänsä on pohjois-korealainen. Raportissa ihmetellään suljettuja kauppoja, henkilökulttia, polkupyörien vähyyttä, tyhjänä kumisevia valtavia rakennuksia ja tavataan vallankumousta julistava lääketieteen opiskelija sekä sujuvaa suomea puhuva ulkoministeriön virkamies.


Sivun yläreunaan