Pe 25.08.2006 @ 14:51admin

Radio Pleppo

Taisi olla Benjamin Disraeli, joka väitti että puolet maailmasta ei tiedä mitä toinen puoli tekee. Tämä pitää paikkansa ainakin Yleisradiossa, jossa kielimuuri erottaa käytännössä suomen- ja ruotsinkielisen ohjelmatoiminnan. Yksi viime aikojen omaperäisimmistä uusista radio-ohjelmista on Radio Pleppo, joka lähetetään Radio Extremissä perjantaisin klo 12 ja uusintana sunnuntaisin klo 15.

Koska on pelättävissä, että suomenkieliset kuuntelijat ovat tästä autuaan tietämättömiä, muutama kommenti on paikallaan. Ohjelman tekijät ovat Ted Forsström ja Kaj Korkea-aho, ja se edustaa mallikkaasti päättömän radiohuumorin perinnettä BBC:n klassisen Goon show’n malliin. Ohjelma on kiivaasti etenevä sekoitus sketsejä ja jinglejä. Pakkoruotsin pohjaltakin kannattaa kokeilla ohjelmaa – se on näet sekoitus ruotsia, suomea ja Munsalan viikinkiaikaista murretta.

18.8. lähetetyssä jaksossa vierailtiin Pleppomaassa, debatoitiin Sipoon liittämistä Helsinkiin sekä kiidettiin pitkin Pohjanmaata ufo-havaintojen perässä. Ohjelmassa kuullaan kohtaus, jossa Kelan agentit Ted Sculder ja Kaj Mully leikkaavat Uudenkaarlepyyn keskussairaalassa auki tunnistamatonta esinettä, jota epäillään avaruusolioksi. Jos et ehtinyt kuunnella ohjelmaa tuoreeltaan, ei hätää. Sarjan vanhat jaksot ovat näet saatavissa myös podcastina, joten voit ladata ne omalle mp3-soittimellesi Radio Extremin nettisivuilta.

25.8. lähetetty jakso ei yltänyt aivan samaan, mutta sarjan maine on jo ehtinyt levitä laajalle. Kesäkuussa Radio Pleppo sai ensimmäisen Ruotsissa jaetun podradiopalkinnon vuoden parhaana huumoriohjelmana. Radio Extrem palkittiin vuoden parhaana kanavana, vaikka lahden takana on sentään kuultavissa muitakin ruotsinkielisiä radioasemia. Tässä on radion tulevaisuus: irti ajan ja paikan kahleista.

(Tuo Yleisradion sisäinen muuri ilmenee siinäkin, että Radio Extrem ei ole vaivautunut tallentamaan yhtään jaksoa ohjelmastaan Ylen omaan arkistoon. Tuskin ovat koskaan kuulleetkaan siitä, eftersom alla instruktioner är skrivna på finska, you got it? Nappasimme kuitenkin ikuisuutta ajatellen muutaman jakson Radio Pleppoa lähetyksestä arkistoon , ja nyt ne ovat myös kuultavissa yhtiön sisäisessä verkossa).

5 kommenttia

Terve Pekka!

28.8 lähetetty ohjelma oli Best of-jakso, jossa kuukauden parhaat sketsit uusitaan.

Radio Pleppo är bäst!

Telkusta tulee nyt sunnuntaina 10.9 klo 20.45 Pleppo-versio Strömsöstä ohjelmassa Jox...päätä melkein huimaa kun sanoo tuon nopeasti. Kanava on FST5. uusinta maanantaina noin klo 23.

ja maanantaina 11.9 klo 23.05 tv2 kaikille niille joilla ei ole digiboxia!

radio pleppo är bäst
det var det som jag vile säja

mitkä ovat radio pleppo taajuudet ?

LÖYTYY PARHAITEN RADIO EXTREMIN NETTISIVUILTA
http://podradio.nu/feed/view/192/

/ PG

Pekka Gronow

Pekka Gronow toimi asiantuntijana radion äänitearkistoissa. Hän kirjoitti blogissaan äänitteiden historiaan, arkistointiin ja tekijänoikeuteen liittyvistä asioista.

 

Blogiarkisto

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu