Ma 14.04.2008 @ 23:00admin

Uusi digiboksi, osa 2

Ostin tammikuun lopulla uuden tallentavan digiboksin. Sattuneesta syystä.
 
Kuten pari vikkkoa sitten kerroin, uusi hieno kaukosäädin hajosi kuuden viikon iässä. Myyjä tarjoitui hoitamaan ongelman antamalla minulle maahantuojan puhelinnumeron, mutta sinnikkäänä asiakkaina sain sen vaihdetuksi uuteen.
 
Kun digiboksi täytti yhdeksän vikkoa, se hajosi kokonaan. Laitteen käynnistys onnistui vain vetämällä töpseli irti seinästä, eikä kanavaa pystynyt vaihtamaan lainkaan. Tallennetut ohjelmat hävisivät. Siis takaisin laitteen myyneeseen liikkeeseen.
 
Myyjä otti tyynesti viallisen laitteen vastaan ja ilmoitti, että se menee takuuhuoltoon. Toimitusaika olisi neljä viikkoa. Vaadin ensin kaupan purkamista, ja sen jälkeen ainakin varalaitetta huollon ajaksi. Pitkän keskustelun jälkeen varastosta löytyikin varalaite, ei tosin tallentava, mutta sentään digiboksi. Itse olisin voinut hyvin olla neljä viikkoa ilman televisiotakin, mutta lapsenlapset rupeavat riehumaan, jos sunnuntaiaamuna ei tule Muumia. Oli siis suostuttava pitkin hampain.
 
Kotona viritin varmuuden vuoksi pariin kertaan kanavat uudelleen varalaitteeseen, mutta yrityksistä huolimatta se ei suostunut näyttämään muuta kuin Urheilukanavaa. Se on nykyisin Velhon kanavapaketissa ensimmäisenä. Muut kanavat särkyivät mosaiikiksi, ääntä ei kuulunut lainkaan. Muun viihteen puutteessa ryhdyin jo luonnostelemaan valitusta kuluttajariitalautakunnalle.
 
Seuraavana aamuna puhelu laitteen myyneen liikkeen tavaratalopäällikölle. Selitin että kolme vikaa on liikaa, kun kaupan teosta on hädin tuskin kulunut kaksi kuukautta. Päällikkö myötäili sympaattisesti ja lupasi palata asiaan. Tunnin kuluttua kodin elektroniikan esimies soittikin liikkeestä, ja kun tapaus oli taas kerran käyty läpi, suositui laitteen vaihtoon. Samaa merkkiä ei tosin olisi enää varastossa, mutta onnessani lupasin vaikka vaihtaa kalliimpaan ja maksaa välirahaa.
 
Olen usempaan kertaan ihmetellyt, keitä ovat ne viisi prosenttia suomalaisista, joilla ei vieläkään ole digiboksia. Nyt en ihmettele enää. Heidän boksinsa ovat tietenkin takuuhuollossa.
 
 

Pekka Gronow

Pekka Gronow toimi asiantuntijana radion äänitearkistoissa. Hän kirjoitti blogissaan äänitteiden historiaan, arkistointiin ja tekijänoikeuteen liittyvistä asioista.

 

Blogiarkisto

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu