To 24.04.2008 @ 19:02admin

Uusi digiboksi, osa 4

Tähän mennessä on tapahtunut: lukuisien vaiheiden jälkeen olen saanut kaksi kuukautta vanhan tallentavan digiboksin vaihdetuksi ehjään. Kaikki on muuten hyvin, mutta ohjelmaopas ei toimi. Soitan Humaxin maahantuojan Finnsat Oy:n neuvontaan, joka syyttää ongelmasta kaapelioperaattori Welhoa. Lähetän Welhon neuvontaan sähköpostin, ja saankin pian vastauksen, jossa vakuutetaan ettei Welhon välittämässä signaalissa ole mitään vikaa. Siis takaisin Finnsat Oy:n neuvontaan.
 
Tällä kertaa langan päässä on toinen henkilö. Sen jälkeen kun on taas kerran tarkistettu, että olen kokeillut tehdasasetusten palauttamista ja ohjelmiston päivitystä, hän kehottaa tarkistamaan boksista, mikä ohjelmistoversio siinä on. Hän varottaa, että kauppa on saattanut myydä vanhentuneella ohjelmaversiolla varustetun laitteen. Oikea ohjelmistoversio on 1.00.16. Edelliselle neuvojalle tämä asia ei tullut mieleen.
 
Saavun illalla kotiin, avaan laitteen ja tarkistan "tila"-kohdasta ohjelmaversion. Laitteessa onkin versio 1.00.12., päivämäärä alkuvuosi 2007. Ohjelma on ilmeisesti vanhentunut niin kauan sitten, ettei automaattinen päivitys enää onnistu. Maahantuojan nettisivuilla tarjotaan mahdollisuutta poimia uusi versio verkosta tietokoneelle ja siirtää se RS-232C sarjakaapelilla digiboksiin, mutta työkalulaatikostani ei sellaista juuri nyt löydy.
 
Laitteen myynyt Anttilan tavaratalo on jo tältä päivältä kiinni, palaan siis aamulla asiaan.

1 kommentti

Et voi jättää tätä kertomusta kesken! Miten kävi?
Terv. Anna-Liisa

Pekka Gronow

Pekka Gronow toimi asiantuntijana radion äänitearkistoissa. Hän kirjoitti blogissaan äänitteiden historiaan, arkistointiin ja tekijänoikeuteen liittyvistä asioista.

 

Blogiarkisto

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu