Ti 22.06.2010 @ 14:40Maikki

Keskiviikko 9.6.2010 | PALTAMO

Toinen päivä käynnistyi ensimmäisellä vastoinkäymisellä: Mikko oli huonovointinen. Jätimme miehen lepäämään, ja läksimme kolmisin kohti päivän haastetta. Vastassa oli jälleen varsin väsyneen näköinen joukko. Haukotuksia. Tiina repäisi jengin käyntiin fyysisillä liikuntaharjoituksilla.

Viisi ryhmää, yhteensä 22 nuorta, aloitti ideoinnin ja toimintansa. Päivän aikana syntyi sekatekniikalla toteutettu tietoisku Mieti mitä uskot sekä perinteisimmillä tyyleillä tehdyt Viestintäleirin lehtiryhmä, Kepposia kesäleirillä, Radiouutiset ja Uniongelmia viestintäleirillä.

Eilen porukat jakaantuivat oma-aloitteisesti ryhmiin: tänään otimme karun jaon viiteen. Tuntuu siltä, että aina joku jää ulkopuoliseksi. Mietimme myöhemmin, miten hioa nopeassa ajassa pienryhmän toimimaan yhdessä. Oikeaa ratkaisua ei ole vielä löytynyt, mutta jatkamme erilaisia ryhmäyttämiskokeiluja.

Päivällisen jälkeen väki alkaa kerääntyä voimistelusaliin. Myös vanhempia on saapunut paikalle – leiriläisethän olivat pääosin paikkakunnan omia poikia ja tyttöjä. Valot sammutetaan ja sali hiljenee. Tarjolla yleisölle on kymmenen leirillä syntynyttä Mun uutista.

Seitsemän aikoihin illalla starttasimme kohti Vihantia. Yöpymispaikkanamme siellä oli mainio Hotelli Maikki. Hyvä nimi, toteaa allekirjoittanut. Meille oli mainostettu Maikin pizzoja, eivätkä huhut olleet perättömiä. Suosittelemme.

Muiden kateudeksi Elvin huoneessa oli kylpyamme. Seuraavana aamuna kuulimme, että aikoinaan huoneessa oli asustanut myös Irwin, joka oli viettänyt laatuaikaa samassa ammeessa makoillen.
 

0 kommenttia

Mediabussi

 

Mediabussi matkaa ympäri Suomea pitämässä videotyöpajoja nuorille mediakasvatuksen nimissä. Työtä rahoittavat Yle ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Mediabussin videotyöpajoissa nuoret mm. suunnittelevat, kuvaavat ja editoivat omia elokuviaan.

Mediabussin ensimmäinen kiertue tehtiin jo  vuonna 2006. 
Uusi kiertue uusin vetäjin starttaa helmikuussa 2012. Tänä vuonna vieraillaan mm. kouluilla, kirjastoissa ja nuorisotaloilla.

Jos haluat Mediabussityöpajan paikkakunnallesi, ota yhteyttä media.bussi@yle.fi!

 Mediabussi facebookissa

Blogiarkisto

2010

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu