Ti 22.06.2010 @ 14:38Maikki

Tiistai 8.6.2010 | PALTAMO

Viileä, mutta aurinkoinen aamu avautui eteemme kello 8.00. Puolitoista tuntia myöhemmin koko leiri oli kokoontuneena päärakennuksen rappusille pääluvun tarkistusta varten ja ohjelma voi alkaa. Leiri on Elokuva- ja videoyhdistys Kainuun ELVI ry:n järjestämä viestintäleiri. Mediabussi saa mukaansa videoryhmän, 19 nuorta. Leirin toinen puolikas jatkaa radion ja lehden tekemistä.

Tulitikku syttyy. Suu avautuu. Tarkoitus on kertoa itsestään ja huomioistaan leirillä tasan sen aikaa, kun tikku palaa. Sormia ei saa polttaa. Huomioiden yhteenvetona näyttää siltä, että porukka on valvonut ja nyt hengataan silmät ristissä. Iltaohjelmista voimistelusaliin levittäytynyt tietokonepelaaminen näyttää vieneen pisimmän korren, vaikka leirin päävastuussa olevat Tanja ja Markku Korhonen painottavatkin yhteisten ulkoaktiviteettien tärkeyttä leiriohjelmassa. Mutta aamun alkajaisiksi tulitikkuleikki on siis hyvä. Jos jengi ei pysy hereillä, annamme tikut silmien väliin.

Pienen uutis- ja kamerapriiffauksen jälkeen viisi ryhmää pääsee suunnittelemaan omia juttujaan. Pelaaminen ja väsymys nousevat päivän ykkösaiheiksi. Joillekin tietokoneettomuus aiheutti illalla tylsistymistä. Makkara oli ehdoton illan vetonaula. Aiheista kesätunnelmat, jäätelö ja hiusmuoti kuitenkin vaihtuivat radio-ohjelman tekemisen saloihin. Illallisen jälkeen valmiina oli minuutista puoleentoista minuuttiin kestävät insertit Makkaran paisto, Leiritunnelmia, On the Radio, Mikä ihmeen CS? sekä Iltaohjelmaa.


 

0 kommenttia

Mediabussi

 

Mediabussi matkaa ympäri Suomea pitämässä videotyöpajoja nuorille mediakasvatuksen nimissä. Työtä rahoittavat Yle ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Mediabussin videotyöpajoissa nuoret mm. suunnittelevat, kuvaavat ja editoivat omia elokuviaan.

Mediabussin ensimmäinen kiertue tehtiin jo  vuonna 2006. 
Uusi kiertue uusin vetäjin starttaa helmikuussa 2012. Tänä vuonna vieraillaan mm. kouluilla, kirjastoissa ja nuorisotaloilla.

Jos haluat Mediabussityöpajan paikkakunnallesi, ota yhteyttä media.bussi@yle.fi!

 Mediabussi facebookissa

Blogiarkisto

2010

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu