Ti 02.11.2010 @ 20:01Maikki

VIIKKO 40 | PORI, ULVILA, HARJAVALTA - Mediamenestystä Satakunnassa & aiheiden kirjo

Mediamenestystä Satakunnassa
SydänSatakunta lehdestä 9-luokkalainen TET-harjoittelija Miia Leppänen tuli toimittajakollegan kanssa tekemään juttua Mediabussin vierailusta Harjavallan kirjastossa. Paikalla oli 22 saman ikäistä nuorta tekemässä neljää eri juttua Mun Uutisiin. Aiemmin lehdistö oli puhuttanut ohjaajia ja nuorisoa Porissa, missä Satakunnan Kansan toimittaja, kuvaaja sekä nuori kuvaajaharjoittelija vierailivat Satakunnan Elävän Kuvan keskuksessa ja Anniksella seuraten nuorten kuvaamista. Seuraavana päivänä lehdessä oli raflaava otsikko: ”Poliiseilla ja opettajilla ei mitään asiaa nuorten omiin tv-uutisiin.” Tämä kaikki Maikin suulla, vaikka Tiina olikin kertonut toimittajalle meidän kannustavan nuoria uskomaan itseensä ja mielipiteisiinsä, jotta kommenteissa ei tarvittaisi auktoriteetteja, kun asiantuntijat asioissa ovat nuoret itse. Ulvilan seudun toimittaja seurasi Harjunpään koululla nuorten toimintaa. Tämän lehden artikkeli kantautuu käsiimme vasta myöhemmin.

Aiheiden kirjo
Tähän asti kenties erikoisimpana hypähti eteemme elokuva-aihe: Kazakstan - miten Borat-elokuva vaikutti kazakstanilaisiin, brändinä yms. Täytynee sanoa, että aiheen lähestyminen vaati työpajaohjaajilta hitusen enemmän pään raapimista, sillä valitettavasti emme päässeet päivän matkalle Kazakstaniin tekemään katugallupia ja kyselemään, mitä paikalliset leffasta ajatteli. Myöhemmin kirjastossa eteeni osui kyseinen elokuva. Aivan vallan nuorten aihevalinta kirvoitti mielenkiintoni ja minäkin vihdoin liityin Borat elokuvan katsojiin. Taustoihin katsomatta nuoret kuin nuoret saavat videoiden avulla ilmaistua itseään. Itse asiassa rankemman taustan omaavat nuoret uskaltavat antaa palan itsestään aidommin. Onnistumisen tunne on palkitseva sekä nuorille että ohjaajille.

0 kommenttia

Mediabussi

 

Mediabussi matkaa ympäri Suomea pitämässä videotyöpajoja nuorille mediakasvatuksen nimissä. Työtä rahoittavat Yle ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Mediabussin videotyöpajoissa nuoret mm. suunnittelevat, kuvaavat ja editoivat omia elokuviaan.

Mediabussin ensimmäinen kiertue tehtiin jo  vuonna 2006. 
Uusi kiertue uusin vetäjin starttaa helmikuussa 2012. Tänä vuonna vieraillaan mm. kouluilla, kirjastoissa ja nuorisotaloilla.

Jos haluat Mediabussityöpajan paikkakunnallesi, ota yhteyttä media.bussi@yle.fi!

 Mediabussi facebookissa

Blogiarkisto

2010

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu