To 04.11.2010 @ 11:10Maikki Kantola

VIIKKO 43 | Lappeenranta, Tohmajärvi, Joensuu

Päivä on selvästi lyhentynyt – molemmista päistä. Koivu on ravisuttanut lehtensä, jäljellä vain valkomustat varret, jotka maastoutuvat hyvin roudan puremaan peltoon. Aamut ovat mustia. Silmä haluaa pysyä kiinni herätyskellon soidessa. Voimme yhtyä nuorison elokuvaotsikointiin: ”Aina vaan väsyttää.”

Olemme Tiinan kanssa liikkeellä junalla. Päivä on tiistai ja suuntana Tohmajärvi. Maanantai on mennyt rästiin jääneiden leffojen editoinnissa. Paljon saatiin kumpikin suunnillamme aikaan. Leffat on konvertoitu HDV-materiaalista SD-muotoon ja lähetetty ihmeellisen Internetin ja Cyperduckin välityksellä Mun Uutisten nettilootaan odottamaan seuraavaa työvaihetta. Pian ne löytyvät Mun uutisten Internetsivuilta.

Kiteen asemalla ei odota taksia. Itse asiassa se ei ole asema, vaan seisake. Onneksi Pentti the kuski lupaa suihkauttaa paikalle ensitilassa. Menemme Tiinan kanssa odottelemaan häntä lähellä olevalle huoltoasemalle. Linja-autoa Tohmajärvelle saisi odotella heti pitempään. Päädymme Jouhkolan Hovin hotelliin, 6 km Tohmajärveltä metsään. Harmi, että on pimeää. Harmi, että aamulla on pimeää lähtiessämme. Hotelli on nimittäin upea kartano järven rannalla. Pieni aatelinen nostaa päätään. Kuinka mukavaa olisi käyskennellä tiluksilla kesäleningissä kauniina suvipäivänä.

Tohmajärven ainoa ravintola saa kiitosta suurista annoksistaan. Kyllä siinä sai mahansa täyteen ja varsin edullisesti.

Tietäväisen koulun opettaja kiitteli meitä etukäteistehtävistä. Parhaillaan myös toinen luokka työsti ilmaisutaidon tunnilla elokuvia meidän tehtävien ja ohjeiden mukaan. Me taas iloitsimme siitä, että materiaali oli kelvannut ja jatkoi elämäänsä meidän lähdettyä.

Raikas, leveä karjalan murre kaikui korvissamme sekä käytävillä että elokuvissa.

Mahtavaa, Utralaiset olivat katsoneet etukäteen netistä jo aiemmin tehtyjä elokuvia. He olivat myös nauhoittaneet viimeksi TV:sta tulleen Mun uutis -lähetyksen. Hyvä, hyvä. Saman kiitoksen saa Noljakan koulu. Oppilaat olivat katsoneet netistä elokuvia – myös niiden kestoja. Siinä saikin tiukasti perustella minuutin kestoa, kun tarkkaavaiset silmät olivat bonganneet pidempiä elokuvia! Ennakkotehtäviin oli valmistauduttu huolella, ja suuresta luokkakoosta huolimatta kaikki neljä elokuvaa valmistuivat ennätysajassa katsottaviksi.

Joensuussa oli myös iltatilaisuus kirjastossa samaan aikaan Mediametkan kanssa – joskin eri huoneissa. Mediabussi teki edelleen Mun uutisia ja videoita A-tuubiin. Mediametkalla aiheena oli ”koko perhe pelittää”. Mediabussi taisi tehdä ennätyksen ikäjakauman suhteen, sillä kävijöitä oli 6-vuotiaasta yli 8-kymppiseen. Syntyi myös ensimmäinen elokuva kolmessa polvessa!
 

0 kommenttia

Mediabussi

 

Mediabussi matkaa ympäri Suomea pitämässä videotyöpajoja nuorille mediakasvatuksen nimissä. Työtä rahoittavat Yle ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Mediabussin videotyöpajoissa nuoret mm. suunnittelevat, kuvaavat ja editoivat omia elokuviaan.

Mediabussin ensimmäinen kiertue tehtiin jo  vuonna 2006. 
Uusi kiertue uusin vetäjin starttaa helmikuussa 2012. Tänä vuonna vieraillaan mm. kouluilla, kirjastoissa ja nuorisotaloilla.

Jos haluat Mediabussityöpajan paikkakunnallesi, ota yhteyttä media.bussi@yle.fi!

 Mediabussi facebookissa

Blogiarkisto

2010

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu