Pe 06.06.2008 @ 11:16admin

Tuomio Tuomiolle: syyllinen vai syytön?

Tuomion ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen tuotantokausi on nyt saatu onnellisesti päätökseen. Onnellisesti?
 
No, onhan se hienoa, että viimeinen jakso päättyi puolustusvoimien ylipäällikön, kansansuosikki Tarja Halosen osalta vapauttavaan tuomioon, vaikkakin niukasti.
 
Erittäin tyytyväisiä olemme siihen, että katsojat suostuivat ohjelman "interaktiiviseen osuuteen" eli vetoomustuomioistuimen rooliin ja äänestivät valamiehistön ratkaisuja sumeilematta kumoon. Kahdeksasta jaksosta vain kahdessa valamiehistön ratkaisu jäi voimaan.
 
Hienoa oli myös katsojilta saamamme palaute, joka rohkaisee meitä kehittelemään ohjelmaa edelleen. Tuomiohan on Ylen Ajankohtaisohjelmien oma keksintö ja tuotanto, joten meitä eivät sido mitkään formaattirajoitukset.
 
Helsinkiläiselle tuottajalle oli mahtava kokemus myös yhteistyö Ylen Tampereen väen kanssa. Ilman TV2:n ennakkoluulotonta tilausta ja Tohlopin henkilökunnan rautaista ammattitaitoa tästä ei olisi tullut mitään.
 
Entä katsojaluvut? Lievä pettymys, täytyy myöntää. Sarjan alussa päästiin jopa yhdeksän prosentin katsojaosuuteen, mutta keskiarvo jäi seitsemään.
 
Jos katsojalukuja haluaa selitellä, sopii mainita, että samaan aikaan TV1:ssä menivät Urheiluruutu ja Kotikatsomo, MTV3:ssa Yhdeksän uutiset, Nelosella Täydelliset naiset (Eva Longoria vs. Nina Stenros) ja SubTV:llä kaiken lisäksi mainio uutuussarja Life on Mars. Maanantai kello 21 lienee TV-viikon kovimmin kilpailtu ohjelmapaikka.
 
Tuomion uusinnat sentään keräsivät tiistai-iltapäivisin noin viidenneksen katsojaosuuksia, vaikka vastakappaleina pyöri mm. Nelosella Jamie Oliverin kokkausohjelma.
 
Jos kanava suo, Tuomio ottaa haasteen vastaan myös ensi kaudella ja jatkaa päättäjien syyttelyä. Tässä yhteydessä otamme tietysti vastaan toivomuksia ja vihjeitä siitä, miten tämä erilaisia tyylilajeja sekoittava ohjelmatyyppi saataisiin toimimaan entistä paremmin.
 
Sana on vapaa. Keskustelua voi jatkaa joko täällä tai Ajankohtaisohjelmien yhteisellä keskustelupalstalla A-tuubissa.
 
 
Matti Virtanen
tuottaja

1 kommentti

Toivon, että Tuomio jatkuu. Oli mukava seurata, kuinka poliitikot joutuivat (vaikkakin vain leikisti) tuomiolle päätöksistään.

Tuomio

Tuomio-ohjelman blogi eli oikeudenkäyntipäiväkirja tarjoaa kansalle mahdollisuuden kommentoida tuomioita, Tuomion tekijöitä ja heidän sanomisiaan. Päiväkirjaa pitävät tuottajat Matti Virtanen ja Timo Harakka sekä tarvittaessa muut työryhmän jäsenet. Kaikki hyvien tapojen mukaiset kommentit julkaistaan. Ota kantaa!