yle.fiSuorana viisuareenalla, heti netissä

Julkaistu Ma, 04/05/2009 - 13:05
  • Suomen lava ensimmäisissä harjoituksissa (Kuva: Alain Douit (EBU))
  • Aikoinaan viisujen seuraaminen oli helppoa. Ennen viisuviikonloppua fanin valmistautumispakettiin kuuluivat esikatselut televisiosta ja iltapäivälehden lyhyt puffijuttu viisulauantain lehdessä. Nyt on toisin.

Avasin sunnuntaiaamuna tietokoneen samalla kun laitoin kahvin tippumaan. Ensimmäiset harjoitusraportit Moskovasta oli jo julkaistu ja Montenegron neitosen ensiesiintyminen lavalla ei herättänyt suurta riemua netin kisaraportoijissa. Noin varttitunnin kuluttua sain todistaa sen omin silmin, kun ensimmäiset harjoitusvideot julkaistiin. Montenegron Travolta-henkiset diskoaskeleet näyttävät melkoisen huvittavilta.

Oma kisamatkani Moskovaan käynnistyy vasta perjantaina, mutta olen parin päivän aikana ollut netissa läsnä joka tunti Olympiyski Arenalla. Videot, kuvat ja blogimerkinnät luovat tunnelman, jossa unohtaa olevansa vielä koti-Suomessa.

Juuri tällä hetkellä Waldo's People on ensimmäistä kertaa treenamassa Moskovan lavalla. Peterin mukaan:

"Finland next. And we have fire on stage. There are some oil drums with the tops set alight along wiith 2 fire jugglers each holdiing 2 poles with flames on each end. Then we also have 2 female backing singers in VERY short skirts."

Osa odotuksen hauskuudesta liittyy ehdottomasti myös siihen, että osa viisuja raportoivien fanien ennustuksista menee totaalisen pieleen. Mutta sitä ennen haluan nähdä Suomen ensimmäisen treenivideon omin silmin.

Mitä mieltä itse olet: Toimiiko Waldo's People lavalla?

Kirjoittaja lähtee pian Moskovaan kuvaamaan yle.fi/euroviisut-sivustolle videoita

Lähteet:
  • Eurovision.tv

Kuvagalleria

  • Waldo ensimmäisissä harjoituksissa / Kuva Alain Douit (EBU)
  • Karoliina Kallio ensimmäissä harjoituksissa / Kuva Alain Douit (EBU)
  • Tulishowta harjoituksissa / Kuva Alain Douit (EBU)
  • Suomen urbaania lavanäkymää / Kuva Alain Douit (EBU)

Kommentit

Jos Ruotsilla menee treenit

Jos Ruotsilla menee treenit noin hyvin...mitä tuleman (onneksi ei sitä loppunosta)

Ovat toki vasta ekat

Ovat toki vasta ekat treenit, mutta eikös osa hommaa ole juuri spekulaatiot? Toisaalta on juuri niin kuin sanoit: Ensimmäisissä treeneissä tutustutaan lavaan ja jälkikäteen katsotaan veto tv-ruudulta. Nyt voidaan vielä korjata esityksestä ne osat, joissa on paranneltavaa.

Nämä ovat kuitenkin vasta

Nämä ovat kuitenkin vasta ekat treenit, niin ei tästä videosta kannata liikaa vetää johtopäätöksiä!

Menneet Moskovan valot