yle.fiLauantai: Dei namber seven

Julkaistu La, 09/05/2009 - 18:41
  • Ohjuksia Voiton päivän paraatissa (Kuva: Aila Havia-Venäläinen)
  • Voiton päivä! Vaikka ei siltä tunnu, kun kello soittaa seitsemältä. Eilen illalla maahan saapuneet Jaana ja Peltsi otettiin messin ja eikun ohjuksia bongailemaan.

Alku näytti hankalalta, mutta kohta kadulle vyöryi kaikennäköisiä tankkeja ja panssarivaunuja (en ole varma, onko ne sama asia) ja sokerina pohjalla: mannertenvälisiä ohjuksia. Kansa hurrasi ja Jaana ja Peltsi änkesivät eturiviin tekemään juontoja hävittäjien jyrätessä taustalla. Suuri ja mahtava…

Tänään oli harjoitusvuorossa mielenkiintoisia maita, mm. Kreikka ja Ranska. Sitä ennen piipahdin lehdistön työtilojen puolella ja kyllä kannatti: turvamiesarmeijan keskellä saapui tiloihin kalju pieni mies, mister Putin itse. Eikä tämä lopu tähän. Lähdimme Jaanan kanssa kekkaloimaan areenan puolelle, mutta emme pääse sisään, kun Putin meni edeltä. Yht’äkkiä huomaan, että taustalla on Waldon grafiikka eikä aikaakaan, kun Lose Controlin kertosäe kaikuu pitkin areenaa. Meikä huutaa FinlandWaldosPeopleFinlandiiiiiiiiiii! Vähän ne katto, mutta kyllä kannatti.

Tehtävä: Etsi kuvasta Putin

 Etsi kuvasta Putin

Ja kun pääsimme lähelle lavaa, niin päivä vaan paranee: kuvanhento Patricia Kaas istuskelee tyynesti katsomon puolella ja antaa haastatteluja. Patricia on kiitollinen harrastelijavalokuvattava, kun madame pysyy lavalla lähes paikallaan. Sitä ei voi sen sijaan sanoa Kreikan Sakiksen testosteronipitoisesta jumppahetkestä. Osaa se pahus laulaakin ja olen nähnyt miehen metrin päästä. Ja on mulla valokuvakin.

Sillä välin, kun meitsi piti kivaa, Waldot kanssa viettivät rennompaa päivää, kunnes oli taas hetki tehdä Haloo Moskovaa. Rautatieasemalla sai kuvata, mutta njetnjetnjet ja njet tapahtui taas kauppakeskuksessa. Sitten täytyi mennä syömään.

Kirjoittaja toimii YLEn euroviisudelegaation tiedotuspäällikkönä

Menneet Moskovan valot