yle.fiMaanantai: Dei number nain

Julkaistu Ti, 12/05/2009 - 14:57
  • Lähettilään luona (Kuva: Aila Havia-Venäläinen)
  • Waldoilla toooooosi pitkä päivä. Aamumeikkaus alkoi jo seitsemän jälkeen ja kisapaikalle täytyi taas lähteä pari tuntia ennen omaa vetoa. Sitten pari tuntia kestävä kenraaliharjoitus, josta kiireesti suurlähettiläs Matti Anttosen vierailuhetkeen. Onneksi maanantai oli vielä vapaapäivä, eivätkö ruuhkat olleet niin pahat.

Lähetystössä saimme kuulla, että jos jokin juhlapäivä sattuu lauantaille (kuten voiton päivä), niin vielä seuraava maanantai on vapaapäivä, kun juhlapäivä menee juhlintaan, ja se vasta vaatiikin pari lepopäivää.

Lähetystössä odotti myös suomalaisen koulun lapsia, joille jo Jaana ja Peltsi aiheuttivat sydämentykytyksiä, ja salamavalojen välke oli melkoinen yhteiskuvan aikaan. Waldot myös lauloivat kiitokseksi lapsille.

Tarjolla oli mm. karjalanpiirakoita (ei kylläkään ollut munavoita), sienipiirakkaa, kylmäsavulohta ja jälkiruuaksi suomalaista kahvia. Melkein tuli koti-ikävä, kun nautimme paitsi herkuista myös lämpimästä auringonpaisteesta ja ruohon tuoksusta, jota ei juurikaan ihan keskustassa tunnista.

Ja sitten taas Waldot harjoituksiin ja huomisen suunnittelua puolen yön pintaan hotellin ala-aulassa. Tiistaina tärkeä päivä.

Kirjoittaja toimii YLEn euroviisudelegaation tiedotuspäällikkönä

Menneet Moskovan valot