yle.fiPerjantai: Dei namber siks

Julkaistu La, 09/05/2009 - 18:33
  • Kukkaistutuksia Areenan edessä (Kuva: Aila Havia-Venäläinen)
  • Aikainen herätys ja puoli yhdeksän bussilla kisapaikalle, jossa jännitys edessä olevaa harjoitusta kohtaan on käsin kosketeltava. Ei Waldojen kannalta, sillä heillä on koreografiat hallussa ja tunnelma katossa, mutta ne äänet, ne äänet ja ne kuvat, ne kuvat. Ne olivat niin hakusessa vielä alkuviikosta.

Ei muuta kuin estradille ja syvä helpotuksen huokaus ja lähes hurmoksellinen yllättyneisyys valtasi meidät, kun ihan kuvaruudusta näimme, että laulava laulaja laulaa myös kuvassa, eikä sen ulkopuolella. Ja uudestaan. Ja vielä kerran. Kuulimme, että kuvamikseri olisi vaihdettu ruotsalaiseksi ja kuvamikserimaaottelu Venäjä-Ruotsi ratkesi viime mainitun osalle kuusi nolla. Kai sieltä Ruotsista voi jotain hyvääkin tulla.

Pressi meni vapautuneesti ja tytöt pääsivät laulamaan livenä. Sieltä Waldo ja Karoliina suihkivat paikallisen lehden haastateltavaksi. Lukijoita vaatimattomat kolme miljoonaa.

Sitten vähän hintaväläyksiä Euroopan kalleimmasta kaupungista. Lähdetään tärkeimmästä, eli puolen litran olut kaupassa noin 40 ruplaa ja lähiruokalassa 100 ruplan kumminkin puolin. Hotellin minibaarin pikkuolut 210 ruplaa. Ja vielä Heinekenistä pitäisi maksaa tuon verran. Maitokahvi noin 100 ruplaa, cokis ravintolassa 70 ruplaa ja lounaan syö hyvinkin 200-300 ruplalla. Ruplan kurssi siis niin, että yksi euro on noin 45 ruplaa. Että sillain.

Kirjoittaja toimii YLEn euroviisudelegaation tiedotuspäällikkönä

Kommentit

Kovin asenteellisia nuo

Kovin asenteellisia nuo kommentit muista maista. Yrittääköhän kirjoittaja olla esim. hauska?

Menneet Moskovan valot