yle.fiTorstai: Dei namber tvelv

Julkaistu Pe, 15/05/2009 - 16:52
  • Porukalla melkein lomapäivä. Kuin luokkaretkeläiset konsanaan istumme jälleen viisubussiin ja suuntaamme kohti Euroopan suurinta ostoskeskusta. Perillä epäilen oppaamme huijanneen, sillä ei se nyt niin iso ollut, mutta pari tuntia meni ihan mukavasti.

Tulomatkalla näimme vihreä pikku-ukon. Oikeesti.

Tulomatkalla ruotsalaisen Expressen-lehden toimittaja soitti, että Ruotsissa asuvat suomalaiset olivat lähettäneet sähköpostia, jossa he kertoivat katsoneena Suomen lähetystä. Heidän mukaansa Peltsi olisi sanonut Ruotsin edustajan kohdalla:”I hope HE goes to the ladies room”. Sehän nyt ei pitänyt ollenkaan paikkaansa, sillä Peltsihän sanoi, että ”näytti menevän naisten pukuhuoneeseen”. Siinä sitten selitin, ettei meillä ole kuin yksi sana yksikön kolmanteen persoonaan. Ymmärsi loppujen lopuksi ja taas oli yksi tulipalo sammutettu.

Waldot lähtivät jälleen edustuskiertueelle. Illan aikana hoituivat isäntämaan Channel 1 (näkyy viisulähetyksessä), Moldovia, Romania ja sokerina pohjalla BBC, jonne Waldoa ja Karoliinaa haastateltiin yhdessä Maltan Chiaran kanssa suoraan lähetykseen klo 00.40 Venäjän aikaa. Aikataulut mättivät BBC:n puolesta, eikä odottelu kylmänkoleassa sadesäässä ollut ihan kaikista mukavinta puuhaa, mutta urheasti suomalaiset hoitivat taas hommansa.

Illan suorassa lähetyksessä tunnelma oli katossa ja halli melkein täynnä. Melkein 20 000 ihmisestä lähti melkoinen metakka Norjan ja Kreikan kohdalla, ja suvereenistihan ne menivät jatkoon. YLE Radio Suomen Jorma Hietamäki veikkasi 10/10, mikä edellyttää jo melkomoista ammattitaitoa tai sitten Jorma tietää, miten viisuväki äänestyskäyttäytyy. Kaikki Pohjoismaat toista kertaa peräkkäin finaalissa. Upeaa!

Hollantilaiset eivät olleet putoamisestaan moksiskaan, vaan poksauttelivat samppanjapulloja vielä kauan sen jälkeen, kun me muut olimme jo unten mailla.

Kirjoittaja toimii YLEn euroviisudelegaation tiedotuspäällikkönä

Kommentit

AAAA! Meidan autopalvelus

AAAA!
Meidan autopalvelus mainos)))

Kaikki Pohjoismaat mukana ja

Kaikki Pohjoismaat mukana ja ennen kaikkea myös Viro! Eteläinen naapurimme karisti vihdoin semifinaalikirouksen niskastaan, eikä ihme. Esitys oli äärimmäisen tyylikäs ja hieno!

Hollantilaisilla on oikea

Hollantilaisilla on oikea asenne!

Menneet Moskovan valot