80-luku

Levylöytö: Vaahtopäät

Edesmennyt Matti Inkinen nousee voimahahmoksi kokoelmalla, jolta löytyy mm. suomen paras mod-biisi sekä alkuperäislevytys Korroosion hitistä ''Hei hei hei''.

Salomon herää henkiin koottuina levytyksinä

Salomon teki läpimurtonsa Syksyn Sävel -kilpailussa vuonna 1975, ja siinä se kai sitten olikin.

Naurettava hard rock II: naurettavan hard rockin kosto!

Spinal Tapin uusi levy ja kesäkuun lopussa tapahtuva yhden keikan mittainen paluukiertue ovat toki mahtavia asioita, mutta nyt ei ole kyse siitä.

Naurettava Hard Rock

Hard rock -yhtyeiden ulkonäöstä voi siis repiä huumoria, mutta eivät bändit muutenkaan aina ottaneet touhuja tosissaan.

Levylöytö: Bluesounds: Black

Mitä on Bluesoundsin Black? Mitä on Kraftwerk? Minimalismia. Se on sitä kun heput joilla on näpeissään laaja pop-musiikin osaaminen, onnistuvat valitsemaan isosta massasta vähät äänet oikein.

Superyhtyeessä on synergiaa!

Vähintään kolmen superyhtyeen jäsenistöstä piti olla alan harrastajien tunnustama, tunnettu nimi, mutta lähes jokaisessa superyhtyeessä oli yksi pakollinen unknown-jäsen.

Levylöytö: Se: Pahaa unta?

Tervetuloa yöksi safarille! Tämä leopardikuosinen kansi kätkee sisäänsä yhden 80-luvun parhaista suomalaisista rocklevyistä.

Joillekin meistä menneisyys on paha asia

80-luvun alussa Yhdysvaltain suosituimpiin bändeihin kuuluneen Journeyn uusi levy Revelation esimerkiksi on täyttä rautaa.

Woude

Punk toi Wouden herkänkauniisiin kappaleisiin energiaa ja hälläväliäasennetta jotka sekoittuivat onnistuneesti yhtyeen 'hipahtavan' materiaalin ja musiikillisen kunnianhimon kanssa.

Kumma heppu ja Lopunajan voidellut

Ontto mies autiomaassa ja kurtisaanien luona. Jatsahtavaa singer-songwriter-uusiaalto-progea.

Young Marble Giants: Colossal Youth

Minimalismin marmorijättiläiset geometrisen popmusiikin kimpussa.

Heaven 17: Penthouse And Pavement

Vastustamattomia koukkuja ja syntetisaattorien sytkytystä yhdistettynä tiukkaan asiaan.

Les Calamités: À Bride Abattue

Raikasta tyttöpoppia Ranskanmaalta.

The Barracudas: Drop Out With The Barracudas

Surf-voimaa! The Barracudas loihtii ensialbumillaan mojovan kesätunnelman vuodenajasta riippumatta.

Redskins: Neither Washington Nor Moscow

Chris Deanin mukaan ”Redskins alkoi olla yhä selvemmin epätahdissa vuoden 1986 brittiläisen poliittisen todellisuuden kanssa.”

The Revillos: Rev Up

The Revillosin esikoisalbumi Rev Up (Snatzo Records, 1980) onkin hulvaton yhdistelmä 1960-luvun beat- ja tyttöpopvaikutteita, surf-kitarointia, scifi-leffojen tunnelmia ja sarjakuvaestetiikkaa, punk-otteella paahdettuna.

The Prisoners: The Last Fourfathers

The Prisonersin kolmas albumi The Last Fourfathers (Own-Up, 1985) on mestariteos, jossa bändin soundi kiteytyy huippuunsa.

Au Pairs: Playing With A Different Sex

Au Pairsin sanoitukset ovat vahvasti feministisiä. Bändin kahden naisen ja kahden miehen valistunut yhteisrintama antoi perspektiiviä yhtyeen suorasanaisille, sukupuolirooleja kyseenalaistaville sanoituksille.

Bomb The Bass: Clear

Bomb The Bassin ensimmäinen single Beat Dis (1987) oli vallaton breakbeat-kollaasi, joka sisälsi samplausta aina Ennio Morriconesta Public Enemyn kautta Thunderbirds-tv-sarjaan.

Dexy's Midnight Runners: Searching For The Young Soul Rebels

Yhtyeen nimi on viittaus Pohjois-Englannissa kukoistaneeseen Northern soul –skeneen ja sen piirissä suosittuun stimulanttiin nimeltä Dexedrine.

Christmas Rap - (W)rap It Up, I'll Take It!

Kokoelmalevyn Christmas Rap (Profile Records, 1987) kulmakivenä on Run-D.M.C:n esittämä Christmas in Hollis. Se on oikeasti vetävä kappale, josta on muodostunut rapin jouluklassikko