Ti 24.08.2010 @ 23:21Joona Haarala

Ei saa vauvamme piikkiä, ei

Vaimoni kirjoitti Facebookiin: "ei saa E possupiikkiä ei". Pojalla on ikää sen verran, että olisi periaatteessa possupiikin aika. Isommat veljet saivat piikin talvella ja niin sai myös vaimo. Meidän perheessä on nyt kaksi, jolla ei ole rokotetta.

Mietimme piikkiä pitkään talvella, sillä meitä jotenkin epäilytti pikavauhtia kehitelty rokote. Yleensä en epäile viranomaisia, mutta nyt jokin tökki vastaan. Isommat pojat kuitenkin saivat piikin pitkän pohdinnan jälkeen. Neuvolantäti ehdotti piikkiä minullekin, mutta en talvella halunnut piikin myötä mahdollisesti tulevia flunssaoireita. Ennen piikkiä olin sairastanut mojovan flunssan, joten ken tietää, jos olisi vasta-aineita perheemme isällä veressä.

Vielä ei tiedetä, ovatko nämä pääasiassa pääkaupunkiseudun narkolepsiat tulleet kenties rokotteen lisäaineista tms.

Harmillista tässä on ennen kaikkea se, että nämä rokotteiden vastustajat tuntuvat nyt olleen oikeassa. On kuitenkin olemassa lukuisia turvallisia rokotteita. Kai.

6 kommenttia

Kun tonkii tunkiota vähän syvemmälle, saattaa löytää joitakin muitakin viitteitä rokotteiden haittavaikutuksista rokotusinnokkuutta hillitsemään. Kummankin ääripään fanaattisimmat kommentit kannattanee suodattaa terveen kritiikin läpi, mutta kuitenkin. Ja sitten kannattaa muistaa että rahalla on valtaa, ja lääketeollisuudessa sitä rahaa on. Enkä oikein jaksa uskoa lääketeollisuuden tai hännysmiehien pyyteettömyyteen. Mutta jokainen tehköön omat ratkaisunsa, olisi vaan reilua tuoda myös vastakkaiset tutkimustulokset julkisuuteen ja antaa jokaisen tehdä omat päätöksensä avoimien tietojen pohjalta eikä pakkopullana.

Maailmassa on muuten aika paljon muitakin rokotteen saaneita ihmisiä kuin me suomalaiset. Miksi en voi lukea valtavasta maailmanlaajuisesta narkolepsiaepidemiasta? Vastaus: koska sitä ei ole!

Ehkä suomalainen geeniperimä ja rokote yhdessä saavat aikaan sairastumisia, tutkimukset aikanaan selvittänevät tämän yhteyden. Tosiasiaksi kuitenkin jää, että rokote sai aikaan vastutuskyvyn tappavalle taudille, ja siten esti lukuisten suomalaisten ennenaikaisen kuoleman.

Tai sitten mitään tavallista kausi-influenssaa kummempaa ei koskaan ollutkaan liikkeellä. Ja rokotteen antama suoja ei ole 100 prosenttinen vaan jotakin paljon vähemmän. Eteläinen naapurimme ei rokottanut ketään, ja siellä ei tullut sen rumempaa jälkeä. Rokotefirmoilta vain jäivät rahat saamatta. Media lietsoi valtavan paniikin ja WHO muutti pandemian kriteerejä. Muuten ei mitään pandemiaa olisi saatu aikaiseksikaan. Lampaita me olimme, ja iso paha susi meitä paimensi. ;o)

Realisti voisi ottaa selvää tosiasioista. Muissa maissahan ei kyseistä rokotetta (Pandemrix) käytetty samassa laajuudessa, koska sen haittoja ei lapsille ja raskaana oleville tiedetty. Tästä syystä lienee ei olekaan oireita. Kaikkea ei myöskään maailmalle uutisoida.

Rokotuksista on myös haittaa. Kaikki muistanevat poliorokotteen ja perheen siitä saamat korvaukset KKO:sta? Samoin kuin Calmette ja sen aiheuttamat kuolemantapaukset? Vai ettekö? Niin arvelinkin.

Viranomaisauktoriteettiuskovaisuus voi olla petollista. On tervettä omata hiukan omaa kykyä ajatella ja tehdä ratkaisut joskus omalla järjellä. Toki vasta sen jälkeen kun on tutkinut asioita useasta eri luotettavasta lähteestä.

Tosiasiassa lääketehtaat ja lääketiede ei aja yksilön eikä edes kansakunnan etua vaan kyse on nimenomaan rahasta, bisneksestä, jossa yksi uhri sinne tänne ei merkitse mitään. En usko hetkeäkään, etteikö rokotuksen aikaan keskenmenot ja kuolemat olisi johtuneet nimenomaan itse rokotteesta, mutta tätähän ei tutkittu viranomaisten taholta yhtään.

Jotain kertoo myös se, että rokotusten ylimmän puolustajan (Heikki Peltola) kerrottua mielipiteensä itse sikainfluenssarokotteesta, hänet viskattiin syrjään eikä lausuntoja enää tullut vaan Pekka Puska tämän jälkeen otti ohjat käsiinsä.

http://www.investinfinland.fi/cases/cases/en_GB/1117095145358/

".. The genetic makeup of the population is also fairly uniform because there hasn't been too much migration into Finland. For companies like us that are interested in doing genetics research, this is a good place to do it.. "

Uskon viranomaisten ryhtyneen nopeasti jakamaan possupiikkejä osittain sen takia, että he pelkäsivät suuren yleisön reaktiota. Viranomaiset olisi lynkattu, jos pandemia olisi puhjennut, ja he olisivat varmuuden vuoksi jättäneet rokotteet jakamatta... Kuvitelkaa, mikä syyttely siitä vasta olisikin noussut!

Toki narkolepsia epäilyt ovat vakava asia ja ne pitää tutkia tarkkaan. Mielestäni Joona teki oikein jättäessään vauvansa piikin väliin. Meidän vauva possupiikitettiin juuri ennen kohua, mikä ei nyt kauheasti naurata.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu