To 23.12.2010 @ 21:04Joona Haarala

Miten opettaa vauva välttämään joulun vaaratekijöitä?

Isot pojat halusivat kuusen. Pojat ovat 6 ja 7 vuotta. Pitihän se kuusi ostaa, mutta pojat halusivatkin muovikuusen (!). Olivat telkkarissa nähneet jonkun lastenohjelman, jossa muovikuusi todettiin oikeaa kuusta paremmaksi. Muovinen ei kuulemma sotke, tiesivät pojat.

Äidin kanssa pohdittiin, että oikea kuusi tai ei kuusta ollenkaan, kun semmonen hankitaan. Äiti oli kuullut neuvolantädiltä patenttiratkaisun: oikea joulukuusi pistää niin kovasti, että vauva ei kaada sitä. Muovinen ei pistele tarpeeksi hyvin!

Ratkaisu hyväksyttiin.

Varsinais-Suomessa on nyt jouluna todella kylmä. Jopa niin kylmä, että ilmalämpöpumppu oli pakko sulkea. Suoran sähkölämmityksen taloudessa takka käy kuumana koko ajan. Vauvaa kiinnostaa tuli suunnattomasti, kunnes keksin taas patenttiratkaisun: kun takka oli jo aika lämmin, kokeilimme vauvan kanssa sormella äkkiä lämmintä pintaa. Nyt ei vauvaa kiinnosta takkakaan.

Huomenna pukki tulee. Saa nähdä, tuleeko kuinka kova poru.

4 kommenttia

Kyllä meidän 1.5v poika veti ihka oikean kuusen komeasti kumoon. Painijan ainesta?

Tuliko pukin visiitistä porua?

Anonyymi kirjoitti:

Tuliko pukin visiitistä porua?

Ei. Vauva ei nähnyt pukkia, kun se kävi vain viemässä tavarat kuistille. Samalla isot pojat näkivat kynttilöillä valaistun pihan ja olivat mykistyneitä. 7-vuotias uskoo vieläkin pukkiin. :)

Joona H.

Marko Asellin faija kirjoitti:

Kyllä meidän 1.5v poika veti ihka oikean kuusen komeasti kumoon. Painijan ainesta?

Ihan selvästi!

Joona H.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu