Ma 03.05.2010 @ 23:11Joona Haarala

Sylikummin käsi tärisee

Blogi on elänyt hiljaiseloa, kun isän on pitänyt keskittyä Tepsin menestyksen seuraamiseen. Hieman nyt hävettää jälkikäteen, kun sylikummi Joona sanoo papille heihei ja moi ja lähtee matsiin hommiin. Tosin kummivauvan isäkin lähti matsiin. Kastepäivää sovitessa vitsailimme, että mitäs jos Tepsi sinne finaaliin pääsee, hehheh... Onneksi kukaan ei ollut pahoillaan.

En ole ennen ollut sylikummina ja nyt täytyy sanoa, että on se rankka homma. Otteeni vauvasta oli kai jotenkin väärä, kun alkoivat kädet väsyä ja lopussa kädet hieman tärräsivät. Tarjosin lasta hetkeksi vaimolle (toinen kummi), mutta katse oli tiukka ja tiukka oli sanomakin: "sinä olet sylikummi!"

Kummilasta pitää kyllä kehua. Oli niin rauhallinen ja sen kerran kun avasi silmänsä, niin suoraan silmiini katsoi. Tuomiokirkon ikkunasta heijastui vaaleanpunainen valo viereeni ja samanvärinen oli kastemekko.

Nyt pitää lopettaa, ennenkuin liikaa alkaa herkistelemään. :)

 

Asiasanat: 

1 kommentti

Olit hyvin urhea käsien tärinästä huolimatta ja näköjään oikea ihminen, kun vauva ei inahtanutkaan. Vaimo teki oikein kun antoi sylikummin hoitaa tehtävän loppuun.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu