Su 28.03.2010 @ 12:30Joona Haarala

Mikä on soveliasta?

Meidän perheessä halitaan paljon. Isoja poikia on halittu vauvaiästä asti ja isot pojat tykkäävät halia vauvaa.

Kun jätämme pojat tarhaan tai muualle, pitää antaa krampuss, eli halipusu. Se sisältää vauhdikkaan juoksun kohti isää tai äitiä ja sitten tulee moisku suoraan suulle. Varsinkin J:lle tämä rituaali on tärkeä.

J täyttää kesällä 7. Olen pohdiskellut itsekseni, että onkos suukottelu julkisella paikalla sopivaa... pitäisikö poika vieroittaa tavasta? Tai päinvastoin: milloinka poika itse lopettaa halittelun?

2 kommenttia

Hauskaa kuinka universaaleja nämä tavat ovat. Oma poikani on myös seitsemän ja halipusu on aktiivisessa käytössä. En pidä sitä ollenkaan huonona asiana. Kyllä se poika sen lopettaa ennen kuin parta alkaa kasvaa ;-)

Kyllä lapset saa halata ja pussata niin paljon kun haluavat, missä vaan ja milloin vaan...

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu