La 08.05.2010 @ 09:57Joona Haarala

Pieni kitinä parempi kuin jatkuva rutina

Vauva kitisee. Se on väsynyt. Tässä kohtaa minun ja vaimoni nukutuskeinot eroavat. Äidillä on taikakalu: maidontuottamiskoneisto. Minulla ei.

Vaimo ja vauva makoilevat aikansa pedissä ja molemmat nukahtavat. Kun minä olen kahden vauvan kanssa, niin kummatkaan eivät nukahda - paitsi nyt: kun vauva on syötetty ja röyhy on tullut, annan sen kitistä aikansa ja avot - vauva nukahtaa!

Aiemmin yritin kuljetella vauvaa sylissä ja leperrellä sun muuta. Vauva ei ollut tyytyväinen.

Harmi vain, että minun uusi menetelmäni ei näytä oleva  niin tehokas kuin äidin. Vauva yleensä herää jonkin ajan kuluttua, mutta saapahan isä hetken levätä, ja toivottavasti vauva.

Toisaalta... valittaa ei saisi, kun vauva ei todellakaan ole mikään koliikkitapaus. Kaukana siitä.

* * *

Nukkumisesta tuli mieleen, että perheessämme huomaa, että lapsia on jo kolme. Vanhemmat pojat heräävät mm. viikonloppuisin kahdeksalta. Se tarkoittaa sitä, että vanhemmatkin heräävät.

Muistan, kun isot olivat vauvoja, niin minä ja vaimo kukuttiin vielä yöyhdeltä ja niin kukkui vauvatkin. Nyt moinen ei toimi. Ei toimi, vaikka työaikani aika useasti antaisi myöden pidempään valvomisen.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu