Pe 26.02.2010 @ 00:17Ari Welling

Tyssääkö ura perheen perustamiseen


Kuten Joona jo blogissamme totesikin, keskusteltiin YLE Turun Radiossa tänään isyydestä. Aika lailla huvittuneena kaivoinkin postilaatikostani toimittajien ammattilehden Journalistin, jonka kannessa komeilee vauva. ”Lapsi tuo leivän ja vaivan” otsikoi ammattiaviisimme. Eli on tämä isyys nyt jotenkin tapetilla muuallakin, myös muissa toimituksissa.

Journalistin ”lapselliset toimittajat” –juttuun on haastateltu useita pienten lasten vanhempia, niin isiä kuin äitejäkin. Toinen on luopunut vakipaikastaan ja siirtynyt freelanceriksi, toinen tekee lyhennettyä työviikkoa. Yksi juttua varten haastatelluista vanhemmista toteaa, että ”on tässä lasten myötä saanut haudata urakehityshaaveet”, toinen myöntää, ettei hae kiksejä työelämästä vaan lasten kanssa olemisesta.

Kelpo kooste mielipiteistä niiltä isiltä ja äideiltä, jotka ovat kenties uhranneet hurjimman nousu-uransa, ainakin osittain tai joksikin aikaa. Itsekin uskon kuuluvani tähän porukkaan.

Jäin kuitenkin kaipaamaan samaan juttuun edes yhtä sellaista uraisää tai –äitiä, joista aina kohutaan. Nämäkin jutun ilmeiset mallivanhemmat toteavat jatkuvan syyllisyyden vaivaavan. Syyllisyys siitä, ettei sittenkään pysty antamaan lapsilleen tarpeeksi aikaa. Mitähän tästä kaikesta ajattelevatkaan ne uraohjoukset, jotka senkun porskuttavat - oli sitten kotona iltasadun lukijaa odottamassa pieni lapsi tai ei.

Netti on hieno juttu, sillä olit sitten toimittaja tai et, voit lukea Journalistin artikkelin tästä linkistä. Uskon että juttu herättää ajatuksia, joten suosittelen lukemista.

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2010/04/artikkelit/kah...
 

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu