Ti 18.05.2010 @ 22:23Joona Haarala

Mitä päälle ristiäisiin?

Nyt on tulossa triplajuhlaviikonloppu ja juhlan tuntua on vahvasti ilmassa. Lomakin on alkamassa!!!

Triplajuhla =

a) E syntyi jo helmikuun lopulla, mutta erilaisten kommervenkkien takia ristiäiset ovat vasta ensi lauantaina kotosalla.

b) Vaimon synttärit ovat jo edellisenä päivänä perjantaina.

c) Samaan konkurssiin laitettiin myös J:n synttärijuhlat sunnuntaiksi. Syksyllä kouluun menevä poika on syntynyt heinäkuussa. Juhliminen lomaaikaan olisi hankalaa, kun kukaan ei ole kotona.

Juhlista kuitenkin selvitään, sillä onneksi meillä on tuttavarouva, joka on luvannut vääntää kakkua kaksin käsin. J sai valita valmiista katalogista hienon merirosvoaiheisen kakun. E on saamassa ilmeisesti jotain sinistä.

Meikäläinen muuuten pääsee toteuttamaan isällisiä vaistoja jo viikon aikana, sillä ruohonleikkuri on nyt tankattu ja viime syksynä -80% (niin varmaan) -alennuksella ostetut uudet puutarhakalusteet on koottu.

Mutta nyt on tosi vaikea kysymys: mitä kesäisiin ristiäisiin puetaan päälle?

Vaikka pahin helle on väistymässä, ainakin meillä on jo täysi kesä. Pistin juuri tekstiviestin vieraille, että mustissa puvuissa ei ole asiaa. Vastaväitteitä tuli vain yksi: oma isäni kertoi, että hänellä on vain mustia pukuja. No, sallittakoon se.

Vauvalla ei liene vaateongelmia, ellei minun 34 vuotta vanha kastemekko ole kadonnut. Mekko on ollut meidän jokaisella pojalla. Mummo etsiköön sen lauantaiksi, tai sitten pistetään tyynyliina vauvan päälle.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu