Kävin työmaaruokalassa
Sovin tulevaa haastattelua juureksiin erikoistuneen huippukokin kanssa. Pohdimme kuvauspaikkaa. Yllätyksekseni keittiömestari ehdotti minulle, että kuvaisimme jutun työpaikkaruokalan keittiössä. Työpaikkaruokala! Meluisa tehdas, pitkä jono linjastolla, Thaimaasta tuotua kanaa, äijäruokaa. Ei tällä kertaa.
Ravintola Juuren keittiötoiminnoista vastaava Antti Ahokas päälliköi nyt toista vuotta työpaikkaruokalaa Marimekon pääkonttorilla, Helsingin Herttoniemessä. "Ihmiset jaksavat tehdä töitä paremmin, kun he syövät hyvää, puhtaista raaka-aineista tehtyä ruokaa", Ahokas sanoo. Ravintolan keittiön takana on oma leipomo, josta tulee joka päivä tuoretta leipää ja leivonnaisia.
Marimekon pääkonttorilla käy paljon ulkomaisia vierailijoita. He kuvaavat ahkerasti annoksia mutta myös kärryssä olevia tiskattavia astioita. Otan itsekin niistä valokuvan. Mietin samalla, onko edessäni uusi ilmiö, työmaaruokaloiden kasvojenkohotus.