Kävin työmaaruokalassa

Sovin tulevaa haastattelua juureksiin erikoistuneen huippukokin kanssa. Pohdimme kuvauspaikkaa. Yllätyksekseni keittiömestari ehdotti minulle, että kuvaisimme jutun työpaikkaruokalan keittiössä. Työpaikkaruokala! Meluisa tehdas, pitkä jono linjastolla, Thaimaasta tuotua kanaa, äijäruokaa. Ei tällä kertaa.

Ravintola Juuren keittiötoiminnoista vastaava Antti Ahokas päälliköi nyt toista vuotta työpaikkaruokalaa Marimekon pääkonttorilla, Helsingin Herttoniemessä. "Ihmiset jaksavat tehdä töitä paremmin, kun he syövät hyvää, puhtaista raaka-aineista tehtyä ruokaa", Ahokas sanoo. Ravintolan keittiön takana on oma leipomo, josta tulee joka päivä tuoretta leipää ja leivonnaisia.

Marimekon pääkonttorilla käy paljon ulkomaisia vierailijoita. He kuvaavat ahkerasti annoksia mutta myös kärryssä olevia tiskattavia astioita. Otan itsekin niistä valokuvan. Mietin samalla, onko edessäni uusi ilmiö, työmaaruokaloiden kasvojenkohotus.

Asiasanat: 

1 kommentti

Minullakin on kokemusta työpaikkaruokalasta vuosien takaa. Olin silloin palkattomassa työssä. Kuvia ei kukaan ottanut.

Puoli seitsemän

Hyväntuulinen asiaohjelma tiistaista perjantaihin klo 18.30 Yle TV1:lla. Juontajina Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen

 

 

 

 

PS viikolla 11

Vieraat: 

  • Ti 11.3.  Jasper Pääkkönen
  • Ke 12.3. Jussi Raittinen
  • To 13.3. Tuukka Temonen
  • Pe 14.3. Kake Randelin

Instagram

instagram.com/puoliseitseman »

Seuraa blogia:

» Bloglovin
» Blogilista

 
 
 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu