Televisiosta tuttu siikakeitto

Kysyimme Ravintola Spisin keittiömestarilta Jaakko Kinnuselta, mitä sesongin herkkua hän valmistaisi Puoli Seitsemän -jutussa. Jaakon valinta oli ihana siikakeitto, jossa siikafileet keittämisen sijaan paistetaan kullanrapeiksi ja tarjoillaan keiton kera.

Siikakeitto (8-10 hlö)

2 kpl kokonainen siika (suomustettu, ilman sisälmyksiä ja kiduksia)
6 perunaa
2 sipulia
3 mukulaselleriä (pientä)
3 porkkanaa
2 dl seljankukkamehua

voita
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Aloita fileoimalla kalat. Fileoituasi aseta ruodot kattilaan ja laita juoksevan kylmän veden alle hetkeksi huuhtoutumaan jonka jälkeen täytä kattila vedellä niin että ruodot juuri peittyvät.

Laita kattila liedellä ja keitä n. 20 min. Pilko juurekset sopiviksi paloiksi ja freesaa niitä voissa toisessa kattilassa. Kun olet freesannut niitä hetken lisää seljankukkamehu ja siivilöi päälle kiehunut kalaliemi. Keitä kunnes vihannekset ovat kypsiä ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Kun juurekset ovat melkein kypsiä, aseta kala kuumaan pannuun öljyn kanssa nahkapuoli alaspäin, paista n. 2-3 min kunnes nahka on kullanrapea, lisää nokare voita ja käännä kala ja paista n.1 min riipuen kalan paksuudesta. Ota pois pannulta ja tarjoa keiton sekä paahdetun mallasleivän kera. 

Kullanrapeaksi paistettu siika kruunaa keiton

0 kommenttia

Puoli seitsemän

Hyväntuulinen asiaohjelma tiistaista perjantaihin klo 18.30 Yle TV1:lla. Juontajina Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen

 

 

 

 

PS viikolla 11

Vieraat: 

  • Ti 11.3.  Jasper Pääkkönen
  • Ke 12.3. Jussi Raittinen
  • To 13.3. Tuukka Temonen
  • Pe 14.3. Kake Randelin

Instagram

instagram.com/puoliseitseman »

Seuraa blogia:

» Bloglovin
» Blogilista

 
 
 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu