Rössypottu on elävä perinneruoka Oulusta
150 g palvikylkeä
200 g rössyä eli veripalttua
1 sipuli
500 g perunoita
suolaa
6-7 maustepippuria
1-2 laakerinlehteä
50 g voita
vettä
2 rkl siirappia
Pilko ainekset kuutioiksi ja laita voi kattilaan sulamaan. Freesaa voissa muutama kuutio rössyä, sipulit ja perunat ja palvikylki. Lisää kattilaan vettä niin että kaikki peittyy. Lisää myös suolaa, pippurit ja laakerinlehdet. Kun perunat ovat kypsiä, lisää joukkoon hieman siirappia ja tarkista suolan määrä. Lopuksi pinnalle loput rössykuutiot. Anna seisahtaa kannen alla ennen tarjoilua.
Ohje: Janne Pekkala, ravintoloitsija/rokkikokki/perhokalastaja
Katso Puoli seitsemän -lähetyksessä nähty juttu rössypotun teosta: Janne Pekkala näyttää Meri-Tuuli Lindströmille, kuinka syntyy oikeaoppinen rössypottu.
6 kommenttia
Ti 22.10.2013 @ 19:14
Ei oo rössypotun voittanutta ruokaa <3 <3
Ke 23.10.2013 @ 18:48
erinomainen edullinen perinneruoka ja lämmittäessä vain paranee
Ke 23.10.2013 @ 20:09
Tosi hyvvää tykkäsin jo kakarana kun koulussa sain syyä vaikkei kouluruoka ollut aina hyvvää
To 24.10.2013 @ 15:25
En muista maistaneeni Oulussakaan, mutta muistan sekä Jannen että Meri-Tuulen ennestään televisiosta.
Pe 31.01.2014 @ 11:21
Rössypottu parasta mitä olla voi mutta kaupan rössyllä ei tee mitään.Rössy pitää olla kotona tehtyä niin sitte kelpaa.ps:ei vain taho mistään saada tuoretta verta