Prisma: Syö, paastoa ja elä pitempään

Julkaistu maanantaina 11.03.2013 42 133

Ohjelman juontaja Michael Mosley selvittää paaston tehoa tohtori Krista Varadyn kanssa.

TV1 lauantaina 21.9.2013 klo 13.35 - 14.30

Yle Areenassa 7 päivää

Michael Mosleylla on kunnianhimoinen päämäärä: hän haluaa elää pitempään, pysyä nuorekkaana ja kaupanpäällisiksi vielä laihtua.

Prisman dokumentti Syö, paastoa ja elä pitempään (Eat, Fast and Live Longer) selvittää, onko ikivanha tapa paastota oikeasti tie terveempään ja pitempään elämään.

 

Nuorentaako nälkä ihmistä?

Eräs tutkija on sitä mieltä, että Michael saattaisi hyötyä neljän päivän "shokkihoidosta", jossa päivittäinen kalorimäärä pudotetaan murto-osaan.

Teorian mukaan ajoittainen rankka paasto tekee hyvää aivotoiminnalle ja pienentää todennäköisyyttä saada diabetes tai sairastua Alzheimerin tai Parkinsonin tauteihin tai dementiaan. Paaston on todettu myös vähentävän kehosta hormoneja, jotka kiihdyttävät ikääntymistä.

Michaelin hormonitaso on aluksi korkea, mutta paasto näyttää tuovan nopeasti tuloksia. Toisaalta menetelmä on liian raskas toistettavaksi säännnöllisesti.

 

Paastoa ja syö mitä haluat

Chicagolaisyliopistossa tutkitaan uudenlaista paastoamista, jossa on tarkoitus paastota joka toinen päivä, ja joka toinen päivä taas saa syödä mitä haluaa.

Tämä kuulostaa Mosleysta paremmalta: hänellä on kenties tilaisuus vähentää kokonaiskalorimäärää ja nauttia silti lempiruuistaan.
Tuotanto: BBC, 2012.

Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran maaliskuussa 2013.

 

Suosittele133 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 18.03.2013

Parikymmentä vuotta sitten harrastin jonkinaikaa tämäntyyppistä vuoropäivin paastoamista. Tai vähän mukautetusti tästä eli 1pv/vko en syöynyt mitään, muutoin normaalisti ilman rajoituksia. Sopii mulle, paremmin kuin jokapäiväinen kalorirajoitus. Taidankin taas tähän ryhtyä, pääsi jo unohtumaan. Paino putoaa ja olo paranee.

maanantaina 18.03.2013

Mitenkähän tätä tulisi soveltaa kestävyysurheilussa, jossa kalorikulutus on ajoittain huomattavaa?

sunnuntaina 24.03.2013

Muistaakseni huippumaastojuoksijatar (nimi saattoi olla Veijalainen?) kertoi paastoavansa säännöllisesti ja jopa kilpaili erittäin menestyksekkäästi paastotessaan. Aivan maailman kärkeä. Vastaus on sii sopii!

maanantaina 18.03.2013

Onko jollain kokemuksia vuoropäiväpaastoamisesta? Miten toimii henkisesti ja fyysisesti. Entä onko antaa nettisivuja tai kirjallisuutta aiheesta. Kiittäen!

tiistaina 19.03.2013

Tällä ainakin jonkinlaista tietoa pätkäpaastoista: pätkäpaasto.fi

tiistaina 19.03.2013

Paastoaminen ei ole koskaan ollut minun juttuni. Muistan 90-luvun alusta tarinan Nirso penikka, jossa yksi neljästä koiranpennusta huomasi kuppinsa täytetyn jonkinlaisella vitamiinimössöllä, jota inhosi ja alkoi salaisesti kaivata uusia makuelämyksiä. Niinpä hän lähti kävelylle yllyttääkseen ruokahaluaan.

tiistaina 19.03.2013

Ohjelma laittoi miettimään oikeasti muutosta. Tälläinen varmaan lytätään täällä meidän ruokaympyröillä yms mutta ohjelma ainakin minut sai vakuuttumaan.

keskiviikkona 20.03.2013

Olen vuosikymmenten saatossa paastonnut useasti 4-7pv:n jaksoja, ja ainoa varsinainen ongelma on ollut paleleminen, varsinkin talviaikaan.Katsottuani tuon dokumentin päätin välittömästi uhrata seuraavat 6 viikkoa (vappuun asti) menetelmän testaamiseen.Koska olen iso mies (186/100),valitsin paastopäivän kalorimääräksi n.600 kcal, ja syön tuon kaiken aamiaisella.Eilen aloitin ja aamupala sisälsi seuraavaa:1 keitetty kananmuna,2 lasia rasvatonta maitoa,1 iso paprika,kulhollinen kaurapuuroa,2dl mustikoita,250g paseerattua tomaattia lämmitettynä keittona (seassa mustapippuria,kurkumaa ja teelusikallinen oliiviöljyä).Tuon määrän syöminen vei aikaa, ja olo oli todella kylläinen.Nälkä ei vaivannut koko päivänä,mutta illalla oli hieman vilunväreitä.Katsellaan.

keskiviikkona 20.03.2013

Innostuttiin puoliskoni kanssa testaamaan 5/2-systeemillä pätkäpaastoamista. Mulla (mies, ikä 47 / 175 cm / 65 kg) ei ole paino-ongelmia koskaan ollut, mutta muuten pikkuvikoja löytyy konepellin alta aina silloin tällöin, siksi kokeilu tuntui mielekkäältä aloittaa.
Ensimmäinen paastopäivä (600 kcal) oli eilen ja tuntemukset hyvät. Vettä tuli juotua yhteensä 11 lasillista (n. 1,5 dl) ja kahvia 3 kupillista, yleensä aina siinä vaiheessa kun nälkä rupesi vaivaamaan.
Päivän kalorit tuli nautittua kahdessa erässä. Päivällä lautasellinen perunavelliä ja näkkileipää sekä kurkkua (n. 300 kcal) ja iltaseitsemältä pari punajuurta salaatin kera, näkkileivän palanen ja jälkipalana appelsiini (alle 200 kcal).
Päivän aikana oli useamman kerran nälkä ja sen kanssa kärvisteltyäni join siihen lasillisen tai kaksi vettä, mikä helpotti tilannetta välittömästi. Illalla nukutti kunnolla eikä minkäänlaista näläntunnetta ollut nukkumaan asettuessa. Päivä oli varsin aktiivinen eikä paastoamisesta ollut ainakaan haittaa. Tuli oikeastaan ensimmäisen kerran elämässä katsottua niitä kalorimääriä.
Tänä aamuna hyvä fiilis ja normaaliruokailua. Söin aamiaiseksi ison lautasellisen mysliä jogurtin kera, lisukkeina taas näkkileipää kananmunien kanssa, niin että eiliset kalorit tuli nautittua kerralla.

perjantaina 22.03.2013

Joo, täällä aloitettiin myös muijan kanssa sama. Itsellä ylipainoa, muuten terve melkein 50-v äijä. Muija muutaman vuoden vanhempi, sutjakka 60-kiloinen leidi.

Tänään aamulla syötiin puurolautasellinen, 2dl maitoa, pari juustoruisleipää benecolilla + lasillinen omenatuoremehua. Iltapäivällä yksi jogurtti 2dl.

Pakko myöntää että nyt illalla/yöllä kovahko nälkä. Muijalla alkoi vilunväreet jossain vaiheessa, mutta vakuutteli olevansa messissä. Huomena toinen tämän viikon "paasto". Lauantaina taas syödään "normaalisti". Ensi viikolla olen valinnut ti-ke, koska duunissa silloin iiseintä. Meinaan jatkaa pitkään omakohtaista kokeilua.

Ohjelma sai mutkin vakuuttumaan, meinaan olla eläke-yhtiön riesana ainakin 130 vuotiaaksi asti.

perjantaina 22.03.2013

Meillä meni kevyesti, kun jaettiin se 600 kcal kahteen kevyeeseen ateriaan. Aamu vedellä ja kahvilla (ei tietenkään sokeria), ja sillä pärjäsi hyvin puolille päivin, jolloin kevyt lounas. Loput kalorit sitten illalla seitsemän tienoilla, ja siten ei ollut mitään heikkoa nukkumaan mennessä. Ei vilua, ei nälkää.
Tänään toinen paastopäivä, ja se on mennyt vieläkin helpommin, vaikka eilen tuli syötyä jonkin verran tavallista tuhdimmin.

perjantaina 22.03.2013

Kiitti vihjeestä, mutta tänään tokana päivänä tuntuu menevän iisimmin. Huomena taas skruuditaan normaalisti, tuskin mitään ylimääräisiä normaalista.

600 kaloria, sillä mennään nyt 2 päivää viikossa ainakin vuosi. Sitten on duunissa 50v. tarkastus, jossa arvot/paino ym. erittäin todennäköisesti huippuluokkaa!

Ja sen jälkeen vain taivas on rajanamme.

Hyvä ohjelma, suosittelen kaikille.

sunnuntaina 24.03.2013

Todella hyvä ohjelma täytyy sanoa, herätti melko paljon ajatuksia. Tuota 5/2 paastoa ajattelin itsekkin kokeilla, mutta epäselväksi jäi, että onko näiden kahden paastopäivän tarkoitus olla peräkkäiset? Vai voivatko ne olla esimerkiksi maanantai ja torstai? Saattoi olla että meni vaan itseltä tämä asia ohitse.

sunnuntaina 24.03.2013

Terve! Selkeästi sanottiin että kunhan pitää 2 päivää viikossa. Ei siis tarvitse olla peräkkäisiä päiviä.
Itse täällä jo viikko takana "2/5" tietoisuutta, ja vuosi ainakin näin aluksi testataan.

Alla vielä hyvä saitti asiasta

http://www.gransnet.com/webchats/fast-diet-with-michael-mosley

tiistaina 26.03.2013

Toisen viikon toinen päivä menossa 600 kalorilla.
Hyvin on mennyt ja tää toisen viikon paasto-päivät tuntuu menevän iisimmin kuin ekan.
No, 50 viikkoa jäljellä. Jos kaikki menee niinkuin otaksun, on yli 50 vuotta jäljellä;-)

keskiviikkona 27.03.2013

olisi kiva, jos joku viitisi laittaa tänne mahdollisesti törmäämiinsä tutkimuksiin 5/2 dietistä. Sinänsä ohjelma herätti kiinnostusta ja halun kokeilla olisiko moisesta apua terveyden ylläpitämitämisessä.

lauantaina 06.04.2013

Ylläolevassa linkissä oli todella valaisevaa tietoa.

maanantaina 01.04.2013

No niin, tänään alkaa tämän viikon ensimmäinen paastopäivä.

Myönnettävä on että tässä on odotellut tätä. Syöty on hyvin pääsiäisenä.

Mutta päämäärä-tietoisesti eteenpäin.

Tsemppiä kaikille mukana kulkijoille!

maanantaina 01.04.2013

No niin, tänään alkaa tämän viikon ensimmäinen paastopäivä.

600 kaloria, ei enempää eikä vähempää.

Myönnettävä on että tässä on odotellut tätä. Syöty on hyvin pääsiäisenä.

Mutta päämäärä-tietoisesti eteenpäin.

Tsemppiä kaikille mukana kulkijoille!

maanantaina 01.04.2013

Paino pudonnut nyt 4 kg. Vuoropaastoa pidetty lähes 3 viikkoa. Paastopåivät ti ja to, näin ne on töiden osara helpointa järjestää. Miehellä painon pudotus ollut vähän suurempaa. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen tuloksiin näillä uhrauksilla. Tiukempi olisi kyennyt varmaan parempaan.

keskiviikkona 03.04.2013

Erinomainen dokumentti, antaa paljon ajattelemisen aihetta. Voisikohan jossain vaiheessa saada tämän ja muitakin Michael Mosleyn dokumentteja (esim. Totuus liikunnasta) uusintaan?

maanantaina 08.04.2013

Syö, paastoa ja elä pitempään-video löytyy
http://www.dailymotion.com/video/xyke49_prisma-syo-paastoa-ja-ela-pitempaan_tech
jos jäi katsomatta.

keskiviikkona 10.04.2013

meillä puolison kanssa meneillään juuri kyseinen 5/2 paasto. paastoan paljon mielummin rajoittamalla kaksi päivää ruokani sen laadun suhteen ja syön loput viisi päivää tavalliseen tapaan, ja tämä sopii myös ruokabloggarille joka tykkää herkutella. olen jo saanut mitattua alempia verenpainelukemia, ja tämän vain viiden paastopäivän jälkeen. herkutella voimme taas huomenna!!
kannattaa ostaa se kirja ja jollei osaa englantia voi herkkusuun lautasella ruokablogista saada ideoita miten ja mitä syödä.
http://lautasella.blogspot.fi/

sunnuntaina 14.04.2013

No niin, muutama viikko nyt menty 5/2 paastoa. Paino tippunut 1kg viikossa, sisäinen rasva tippunut samaan tahtiin ja kokonaisrasva myös.

Ja "matka jatkuu!

Ostin laadukkaan vaaàn jossa on myös sisäisen rasvan ja kokonaisrasvan mittaus mukana.

Paastopaivinä nälän tunteeseen tottuu ja odottaa jo paastopäiviä. Lisäksi olen huomannut etten jaksa syödä niin paljoa paastopäivän jälkeen. Duunissa entinen ruoka-annos on muuttunut puolet pienemmäksi. Eli paikallisen kiinalaisen ravintolan ruoka on edelleen hyvää mutta kun ei mahdu niin ei mahdu.

Muijalla kehitys samaa tahtia, eletään jänniä aikoja. Vuosia olen "yrittänyt" kaikenlaisia laihdutuskeinoja, jossain onnistuenkin. Mutta aina paino on noussut vähintään samaan pikkuhiljaa.

Nyt on löytynyt keino jossa ei tarvitse kärvistellä, ainoastaan pari päivää viikossa syödä vähemmän (600 kaloria). + että veriarvot paranee jatkuvasti.

Kiitos ohjelman tekijöille ja ylelle sen esittämisestä monta kertaa!

Ps.Itse näimme sen ohjelman Virossa lomalla ollessamme ja juuri syötyämme itsemme taas ähkyyn seisovassa pöydässä.

keskiviikkona 24.04.2013

Hienoa kuulla kommenttia miten homma etenee. Mekin katsoimme ohjelman ja päätimme aloittaa loman jälkeen, eli nyt, paaston 2/5.

Maanantai 22.4 oli eka paastopäivä ja meni hienosti. Aamupäivä kahvia & loraus rasvatonta maitoa.
Keskipäivällä söimme pihvit ja paljon salaattia, herkkusieniä ja pikkusen fetaa, kalorimäärä jäi 400-500 välille.

Loppupäivä kahvia ja vettä, (Vichy on loistava kun siinä on happoja). Illalla teki mieli safkata mutta; tiukka katse eteenpäin ja mieleen palautus: "Ei koskaan minulle sokeri- yms tauteja, kiitos"!!

Aamulla saikin jo aamupalaa kun heräsi. Toimii ;-)

Huomenna seuraava koitos, tsemppiä kaikille.

perjantaina 26.04.2013

Menossa 7:s viikko 2/5:ttä.

Paino tippunut edelleen 1kg/viikko eli 7kg, samoin suhteessa sisäiset rasvat ja kokonaisrasva. Ostin omronin kehonkoostumis-mittarin, näkee joka viikko edistymisen. Maksoi 100e. Suosittelen!

Paastopäiviin tosiaan tottuu ja melkein odottaa jo niitä, ja rytmi on saavutettu. Ja viikonloppuisin käydään emännän kanssa syömäs hyvissä stadin etnississä ravintoloissa ilman pelkoa "liikaa syomisestä". Sama juttu lomareissuilla.

Jatketaan täysin terveenä fyysisesti ja henkisesti eläkkeelle!

Ja sitten jatketaan siitä mihin jäätiin ennenkuin mentiin koulun penkille. Eli, mitä aamulla vaan tulee mieleen.

Terve mieli terveessä ruumiissa ihanaan loppuun saakka.

Jahuu, parhaat päivät vasta edessäpäin!

Tsemppiä kaikille kanssakulkijoille!

torstaina 04.07.2013

Miten emännän paino on laskenut? Ei visiin yhtä paljon vai? Onko emännälläkin 600 kcal / paastopäivä?
Meillä isännällä menee se kilo / viikko ja mulla vähemmän, ehkä about puol kiloo / viikko.
Nyt olen pienentänyt kalorimäärän 400-500 / paastopäivä, saattaa olla naiselle sopivampi määrä.

Tsemppiä!

tiistaina 30.04.2013

Tuleeko päivän sallittu kalorimäärä syödä kerralla?

keskiviikkona 01.05.2013

Kiva lukea muiden saman henkisten kommentteja. Itselleni ohjelma kolahti oikein kunnnolla. Olen 50 v mies 188/95 ja aloitin heti viikottaiset paastot, mutta olen syönyt vaan 300 Kcal / päivä ja pitänyt peräkkäiset paastopäivät. Toinen päivä (varsinkin illalla) onkin ollut aikamoista kärvistelyä. Nyt alan kuitenkin syömään tuon 600 Kcal enkä taida pitää enää peräkkäisiä päiviäkään.Kuinka monta viikkoa vuodessa tätä tehdäänkään? tsemppiä muillekin 5/2 paastoajille.

sunnuntaina 05.05.2013

"Kuinka monta viikkoa vuodessa tätä tehdäänkään? "

5/2 rytmitystä on tarkoitus jatkaa koko loppuelämä, jos Mosleyn mallia haluat seurata ja pysyviä muutoksia.

maanantaina 13.05.2013

Vajaa 2kk sitten aloitin 5/2:n. 15. paastopäivä meneillään. Mies aloitti viikko minun jälkeeni. Ennen tätä karppasin n. 3-4 vuotta ja mies pari vuotta, mutta sillä en enää onnistunut painosni pudottamaan. Taulukoiden mukaan olen lievästi lihava. Oli ihanaa vaihtaa tähän sen jälkeen kun on vuosia kieltäytynyt niin monista ruoista. Nyt saa syödä leipää, jota olen eniten kaivannut ja sitä tuleekin sitten syötyä kaikkina "normipäivinä". Paino pomppii minulla ylös alas, kun tosiaan olen niin hiilihydraattiherkkä ja jos vietän terassi-iltaa viinin merkeissä niin vaaka menee pariksi kolmeksi päiväksi aivan sekaisin. No niin elimistöni reagoi aina alkoholiin, ei ainoastaan tällä dieetillä. Paino kuitenkin laskee viikosta toiseen, erittäin hitaasti, mutta varmasti, noin 200 gramman viikkovauhtia. Tämä siis kuitenkin senkin jälkeen että tosiaan normipäivinä syön ilman rajoitteita. Paastopäivinä syön vain n.200-330 kaloria ja aina samoilla ruoilla, eli syön 2-3 Lämmin Kuppi pussikeittoa. Helppoa kun ei tarvitse tehdä laskutoimituksia. Yksi keitto on 90-110 kaloria. Minulle sallittu kalorimäärä on 500 kaloria, mutta kun nyt kerran kituutellaan, niin voin yhtä hyvin tehdä sen kunnolla. Ruokavalioni on kyllä tämän dieetin myötä huomattavasti epäterveellisempi kuin karpatessa kun nyt nautin kaikesta mitä en ole saanut, esim pizzaa, lihapiirakkaa, hampurilaisia, jne.

perjantaina 24.05.2013

No niin,

Nyt on menossa 10:s viikko ohjelmaa, ja on mennyt todella hyvin. Paino tippunut 10kg, sisäiset rasvat tippunut samassa suhteessa, -12%. Paastopäivinä (ma,to) menty tiukasti 600 kalorin mukaan, ja nykyään niitä jo odottaa. Lihasmassa edelleen sama, mutta selkeästi rasvat lähtee "kävelemään" jatkuvasti. Olen treenaillut aina välillä, normaalia kävelyä ja uintia, mutta muuten syönyt mitä huvittaa ei-paastopäivinä.

Tässä on tie joko johtaa elämään myös ruumiillisesti! Ja tätä jatkan niinkauan kun henki pihisee.

Voimia kaikille pysyä ohjelmassa! Ja kertokaa muillekkin!

Itse kohta 50v. ja parhaat päivät vasta edessäpäin! JIPIII!!

sunnuntaina 26.05.2013

Sopiikohan tämä II tyypin diabeetikolle?

sunnuntaina 26.05.2013

Korostan, en ole lääkäri.

Mutta, juuri II tyypin diabeteksenkin tulon estämistähän tämä "2/5" juuri on?

Oma lapsi D1 lapsi, ja luulen että hänelle tämä ei sovi.

Mutta korostan, "luulen" siis vielä.

Muuten, huomena taas paastopäivä!

tiistaina 28.05.2013

Olen 56v, nainen, maaliskuun lopussa painoin 66,5kg/164cm. Aloitin 5/2 paastodietin ohjelmaa katsottuani ja nyt toukokuun lopussa painoni n,62kg . Paastopäivän aamupalaksi syön jugurtti-mustikka-banaani-hamppuproteini smoothien, kananmunan, ruisleivän ja kupin kahvia. Päivän aikana pellavan- ja-chiasiemen-kiivi-pinaatti-kurkku-ananas tai omena mehu smoothien ja vihreää teetä ja vettä. Illalla olen hieman väsyneempi kuin normaalisti mutta yön nukun sitten todella hyvin, ilman nälän tunnetta ja seuraavana aamuna taas normaali aamiainen. Paastopäivät ovat maanantai ja perjantai, ne sopivat minulle, koska sitten voi lauantaina ja sunnuntaina herkutella jos haluttaa, vaikkakin usein lauantaiaamuinen vaa'alla käynti innostaa jatkamaan kevyellä linjalla. Tämä on minusta helppo tapa pitää paino kurissa ja olokin on ollut paljon virkeämpi. SUOSITTELEN : )

torstaina 04.07.2013

Miten teillä on mennyt kesälomilla paasto? Minusta on helppo olla, kun on ihania vihanneksia ja marjaa yms, Helteellä ei muutenkaan ole niin nälkäinen.

maanantaina 08.07.2013

Hyvin on mennyt myös kesälomalla.

2 päivää viikossa 600 kalorilla on muodostunut täällä jo elämäntavaksi. Painoa on tippunut 12 kiloa huhtikuusta lähtien kun aloitin. Siippa lopetti kun alkoi motivaatio tippua, hänellä arvot jo lähtökohtaisesti olivat erittäin hyvät.

Itse olen huomannut olevani varsinkin paastopäivinä paljon luovempi ja energisempi. Pikku nälkä tosiaan tekee "nälkäiseksi" myös elämälle.

Lomalla oikeastaan on helpompi vielä olla kuin normaalina aikana. Nytkin ollaan reissussa eikä mitään ongelmaa olla paastopäivällä tänäänkään.

Ensi vuonna duunin 50v-tarkastuksessa onkin jännä nähdä lekurin ilme kun arvot erittäin todennäköisesti huippuluokkaa. Oikeastaan mulla ei ole ollut muuta ongelmia tarkastuksissa aikaisemmin kuin lievä kolestrolin liika-arvo. Mutta tutuilla kavereilla, samanikäisillä on alkanut ilmetä D2:sta ja muita liikasyömisen aiheuttamia ongelmia. Slaagejakin on ollut eli sydäreitä. Mutta minkäs teet kun äijien elämäntarkoitus tuntuu olevan vielä pelkkä työnteko hautaan saakka.

Meikä meinaa päästellä ainakin 120 vuotiaaksi pelkästään pitämällä itsestäni parasta huolta jatkuvasti loppuun saakka. Niin henkisesti kuin tälleen fyysisestikkin.

Hyvin menee, mut menköön!

Tsemppiä kaikille kanssakulkijoille.

tiistaina 17.09.2013

Matka jatkuu!

Paino tippunut edelleen, noin 1/2 viikkovauhtia. Muutenkin olo on kuin 20_kymppisellä.

Jatketaan matkaa....

tiistaina 24.09.2013

5:2 paastoa 27 viikkoa, painoa pudonnut tältä tytöltä16kg. Vaatteet pienetyneet XXXL:stä L-kokoon. Olen jotenkin tiivistynyt koska vaatekoko on pudonnut noin paljon. Läski on lähtenyt tasaisesti, joskus kun laihdutin painonvartijoissa niin yläkroppa pieneni mutta takamus ei, eikä maha. Olo on hyvä ja odotan paastopäiviä. Silloin on energiaa vaikka mihin. En ole paastopäivinä kokeillut mitään pitkiä lenkkejä, kävellyt satunnaisesti 3-4km lenkkejä, välillä pieniä juoksupyrähdyksiä että syke pysyy ylhäällä.
Syön muuten ihan tavallisesti, mutta en jaksa niin paljoa kuin ennen, enkä tykkää enään siitä olosta kun maha on täysi. Kokeilkaa, on ihanan vapauttavaa olla syömättä ja on ihanaa mennä paastopäivän iltana nukkumaan kun vähän palelee ja maha on tyhjä. Aamukahvi maistuu taivaalliselle ja olenkin löytänyt hyvän ruuan uudestaan, kun pakonomainen ruuan mättäminen on jäämässä pois pikkuhiljaa.
Ainut ongelma on ollut paaston alkukuukausina verenpaineen heittely, se oli välillä aika alhaalla, niin että pyörrytti. Mutta sitä ongelmaa ei enää ole, verenpaine on hyvällä tasolla. Yleensä jos jotain tulee, päänsärkyä esim. se johtuu sittä että ei ole muistanut juoda. Kohta on verikokeiden aika jännä nähdä mitä tuloksia tulee.

maanantaina 07.10.2013

Hienoa Tyti!

Ilmoittele verikokeittesi tuloksista ihan mielenkiinnosta.

Itsekkin ilmoittelen kun seuraava lekurirundi.

Muuten, tänään taas paastopäivä ja ongelmia pyöreä 0.

perjantaina 11.04.2014

Hellou,

Miten 5/2 toimii, vieläkö jatkatte? Pidin taukoa puolisen vuotta, ja nyt olen taas ilolla jatkanut 3 viikkoa ja aion taas olla puolisen vuotta ainakin. Kevät on ihanaa aikaa paastota kun luonto valoistuu ja tulee hyvät ulkona urheilemisen mahikset, ja kotimaiset vihannekset, marjat jne :)
Kolesteroliarvot parantuneet muuten huomattavasti vuoden aikana.

maanantaina 12.05.2014

Täällä on menty jo yli vuosi 5/2:sta. Toimii. 50v. tarkastuksessa kaikki arvot olivat erittäin hyvät. Tää on elämäntyyli nyt mulle, ei siis mikään hetken innostus.

Tsemppiä sinne löytää myös "oma juttu".

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä