Perunarisotto
4 kpl	perunaa kuutioituna
1 kpl	porkkana
2 kpl	sellerin vartta
1 kpl	sipuli
2 dl	tomaattimurskaa
4 dl	risottoriisiä
2 dl	parmesanraastetta
	mustapippuria, suolaa maun mukaan
8-10 dl	vettä
	oliiviöljyä

Hienonna porkkana, sipuli ja sellerin varret(tämän kolmikon yhdistelmää kutsutaan nimellä sofritto), kuullota niitä oljyssä muutama minuutti. Laita perunakuutiot toiseen kattilaan kiehumaan 10 minuutiksi. Lisää riisi sofriton joukkoon ja kuullota vielä minuutti. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää puolikypsät perunakuutiot. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua 15 min. kannen alla, välillä sekoittaen. Ripottele joukkoon lopuksi parmesanraaste ja nokare voita. Nautiskele sellaisenaan tai tarjoa kalan tai kanan lisukkeena.
Tulosta resepti  
OSA 1
 Spaghetti Carbonara
 Aitoa Porilainen
 Fatikurkut
 Piadina leipä

OSA 2
 Siikasoppa
 Uuniahvenet ja perunaa
 Zuppa di pesce (kalakeitto)
 Orata al cartoccio

OSA 3
 Perunarisotto
 Kesäkeitto
 Minestrone verdura (vihanneskeitto)
 Pomodoro-Origano-Mozzarella salaatti
 Vino-pesche (persikat valkoviinissa)

OSA 4
 Tomaatti Bruschetta
 Sieni-palvikylki Bruschettta
 Tonnikala-zuchini Bruschetta
 Pizza
 Ciambella

OSA 5
 Sienirisotto
 Jänis uunissa
 Yrteillä paneroitua peuran paistia, hiekkaperunaa ja taytetyt kasvikset
 Köyhät ritarit
 Hedelmasalaatti Macedonia
 Tomaattihillo vihreistä tomaateista

OSA 6
 Grillattu härän pihvi ja perunakasvispaistos
 Leipävartaat
 Marinointiliemi

OSA 7
 Ravioli di ricotta (kotitekoinen pasta)
 Capelletti (kotitekoinen pasta)
 Juustokääryleet ja paneroitu juusto kesäisen salaatin kera

OSA 8
 Pollo al limone
 Tomaatin säilöntä
 Kurpitsa pasta ja kurpitsasose
 Uuniomenat

OSA 9
 Radicchio all'aceto balsamico e pancetta
 Prosciutto cotto e aceto balsamico
 Verdura con pastella
 Tomaatti-sipulisalaatti
 Yrtti-perunasalaatti
 Savusiika
 Sitrusliköörillä kuorrutetut mansikat ja vaniljajäätelöä

OSA 10
 Spiedini di pesce
 Täytetty mustekala (calamari ripieno)
 Tiramisu
 Sahramirisotto
 Kyyhkynrintaa kasvispedillä
 Crema Chantilly ja tuoreita vadelmia
 
 
TV2  |  Anna palautetta ohjelmasta
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat