|
|
Perunarisotto
4 kpl perunaa kuutioituna
1 kpl porkkana
2 kpl sellerin vartta
1 kpl sipuli
2 dl tomaattimurskaa
4 dl risottoriisiä
2 dl parmesanraastetta
mustapippuria, suolaa maun mukaan
8-10 dl vettä
oliiviöljyä
Hienonna porkkana, sipuli ja sellerin varret(tämän kolmikon yhdistelmää kutsutaan nimellä sofritto), kuullota niitä oljyssä muutama minuutti. Laita perunakuutiot toiseen kattilaan kiehumaan 10 minuutiksi. Lisää riisi sofriton joukkoon ja kuullota vielä minuutti. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää puolikypsät perunakuutiot. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua 15 min. kannen alla, välillä sekoittaen. Ripottele joukkoon lopuksi
parmesanraaste ja nokare voita. Nautiskele sellaisenaan tai tarjoa kalan tai kanan lisukkeena.
|
|
|
OSA 1
Spaghetti Carbonara
Aitoa Porilainen
Fatikurkut
Piadina leipä
OSA 2
Siikasoppa
Uuniahvenet ja perunaa
Zuppa di pesce (kalakeitto)
Orata al cartoccio
OSA 3
Perunarisotto
Kesäkeitto
Minestrone verdura (vihanneskeitto)
Pomodoro-Origano-Mozzarella salaatti
Vino-pesche (persikat valkoviinissa)
OSA 4
Tomaatti Bruschetta
Sieni-palvikylki Bruschettta
Tonnikala-zuchini Bruschetta
Pizza
Ciambella
OSA 5
Sienirisotto
Jänis uunissa
Yrteillä paneroitua peuran paistia, hiekkaperunaa ja taytetyt kasvikset
Köyhät ritarit
Hedelmasalaatti Macedonia
Tomaattihillo vihreistä tomaateista
OSA 6
Grillattu härän pihvi ja perunakasvispaistos
Leipävartaat
Marinointiliemi
OSA 7
Ravioli di ricotta (kotitekoinen pasta)
Capelletti (kotitekoinen pasta)
Juustokääryleet ja paneroitu juusto kesäisen salaatin kera
OSA 8
Pollo al limone
Tomaatin säilöntä
Kurpitsa pasta ja kurpitsasose
Uuniomenat
OSA 9
Radicchio all'aceto balsamico e pancetta
Prosciutto cotto e aceto balsamico
Verdura con pastella
Tomaatti-sipulisalaatti
Yrtti-perunasalaatti
Savusiika
Sitrusliköörillä kuorrutetut mansikat ja vaniljajäätelöä
OSA 10
Spiedini di pesce
Täytetty mustekala (calamari ripieno)
Tiramisu
Sahramirisotto
Kyyhkynrintaa kasvispedillä
Crema Chantilly ja tuoreita vadelmia
|
|