Yrteillä paneroitua peuran paistia, hiekkaperunaa ja taytetyt kasvikset


Peuranpaisti

800 g	peuranpaistia
	persiljaa, timjamia, rosmariinia ja salviaa
	shalottisipulia
	pippuria ja suolaa
	voita

Hienonna yrtit ja sipulit, pyörittele peuranpaisti yrtti-sipuliseoksessa. Ruskista paisti pannussa ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta uunivuokaan, sulata nokare voita vielä pannuun jääneen yrtti-sipuliseoksen kanssa ja kaada paistin päälle. Paista uunissa 120 asteessa kunnes sisälämpötila saavuttaa 52-55 astetta, anna vetäytyä folion alla 15 min. Leikkaa ohuita siivuja.


Hiekkaperunat

1 kg	perunaa
1 dl	korppujauhoja
	suolaa, oliiviöljyä

Keitä kuorittuja, paloiteltuja perunoita n. 10 minuuttia ja kaada vesi pois. Mausta suolalla, oliiviöljyllä ja pyörittele sekaan korppujauhoja. Kaada uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa vielä 10-15 min.


Täytetyt kasvikset

	tomaatteja, kesäkurpitsaa
	korppujauhoja, valkosipulia, persiljaa, oliiviöljyä 
	mustapippuria, suolaa

Puolita tomaatit ja poista osa sisuksesta. Siivuta pitkittäin kesäkurpitsat. Hienonna valkosipuli ja persilja kulhoon, lisää korppujauhot ja lopuksi oliiviöljyä, niin että saat murumaisen rakenteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Täytä tomaatiy ja kesäkurpitsat täytteellä, laita uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noi 15 minuuttia.
Tulosta resepti  
OSA 1
 Spaghetti Carbonara
 Aitoa Porilainen
 Fatikurkut
 Piadina leipä

OSA 2
 Siikasoppa
 Uuniahvenet ja perunaa
 Zuppa di pesce (kalakeitto)
 Orata al cartoccio

OSA 3
 Perunarisotto
 Kesäkeitto
 Minestrone verdura (vihanneskeitto)
 Pomodoro-Origano-Mozzarella salaatti
 Vino-pesche (persikat valkoviinissa)

OSA 4
 Tomaatti Bruschetta
 Sieni-palvikylki Bruschettta
 Tonnikala-zuchini Bruschetta
 Pizza
 Ciambella

OSA 5
 Sienirisotto
 Jänis uunissa
 Yrteillä paneroitua peuran paistia, hiekkaperunaa ja taytetyt kasvikset
 Köyhät ritarit
 Hedelmasalaatti Macedonia
 Tomaattihillo vihreistä tomaateista

OSA 6
 Grillattu härän pihvi ja perunakasvispaistos
 Leipävartaat
 Marinointiliemi

OSA 7
 Ravioli di ricotta (kotitekoinen pasta)
 Capelletti (kotitekoinen pasta)
 Juustokääryleet ja paneroitu juusto kesäisen salaatin kera

OSA 8
 Pollo al limone
 Tomaatin säilöntä
 Kurpitsa pasta ja kurpitsasose
 Uuniomenat

OSA 9
 Radicchio all'aceto balsamico e pancetta
 Prosciutto cotto e aceto balsamico
 Verdura con pastella
 Tomaatti-sipulisalaatti
 Yrtti-perunasalaatti
 Savusiika
 Sitrusliköörillä kuorrutetut mansikat ja vaniljajäätelöä

OSA 10
 Spiedini di pesce
 Täytetty mustekala (calamari ripieno)
 Tiramisu
 Sahramirisotto
 Kyyhkynrintaa kasvispedillä
 Crema Chantilly ja tuoreita vadelmia
 
 
TV2  |  Anna palautetta ohjelmasta
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat