Juissi Vainiola

Levylöytö: Tarharyhmä: Tappopoppia

Maija Vilkkumaa voi olla lajinsa ensimmäinen. Tarharyhmä oli joka tapauksessa lajinsa viimeinen.

Levylöytö: Madonna: Ray of light

'Ray' ei ole vain Madonnan paras levytys. Se on 90-luvun parhaita, tyylikkäimpiä ja innovatiivisimpia pop-levyjä.

Levylöytö: Vaahtopäät

Edesmennyt Matti Inkinen nousee voimahahmoksi kokoelmalla, jolta löytyy mm. suomen paras mod-biisi sekä alkuperäislevytys Korroosion hitistä ''Hei hei hei''.

Moottorilinnut

Uskokaa tai älkää, mutta joskus oli aika jolloin elettiin ilman suomenkielistä heavya. Jonkun on siis joskus täytynyt tehdä 'se' ensimmäistä kertaa. Levylöytö kertoo.

Levylöytö: HilseLP - Suomen suursuosikit samalla levyllä

Suomessa on julkaistu kaksi legendaarista punk-kokoelmaa. Levylöytö ruotii tietenkin ensin sen vähemmän tärkeän. 'Punk on typerää, ei edes lihaksia kehitä', todetaan juuri tällä kokoelmalla.

Levylöytö: Näkä & Co Avoin kirje

Levylöytö löysi vaihteeksi uuden levyn - levyn jota ei voinut ohittaa olankohautuksella. Oikeastaan kyse on kahdesta levystä ja tarinasta joka ei päättynyt hyvin.

Levylöytö: Kelpo Pojat: Taivas vuotaa, lätäköt laulaa

Runoilija Tomi Kontio oli vahvassa roolissa kun leimallisesti helsinkiläistä rockmusiikkia levytettiin pitkästä aikaa vuonna 1990.

Levylöytö: Sacy Sand: Levytyksiä vuosilta 1950-1958

Suomalaisen lattarimusiikin historia alkaa kokkolalaisesta multilahjakkuudesta joka ehdittiin kertaalleen karkottaa Ahvenanmaalta.

Levylöytö: Ypö-Viis

'Energia on A ja O, meill' ei oo soittotaitoo'. Ypö-Viis on itse-analyysissään oikeassa. Biisintekotaitoa ryhmässä toki oli. Levylöytö sisältääkin vinkin mm. levy-yhtiöille.

Levylöytö: Martti Huuhaa Innanen

Täydellisen ja tavoittamattoman suomalaisen maalaisidyllin luomiseen tarvittiin Billboard-palkittu umpistadilainen jazz-friikki. 'Niin köyhä sekä karu oli onnemme maa, silloin syötiin vain päreitä ja talkkunaa'.

Levylöytö: Bluesounds: Black

Mitä on Bluesoundsin Black? Mitä on Kraftwerk? Minimalismia. Se on sitä kun heput joilla on näpeissään laaja pop-musiikin osaaminen, onnistuvat valitsemaan isosta massasta vähät äänet oikein.

Leylöytö: Matti Järvinen: Matin levy

'Tää sukellus niin pitkä on, ei lopu milloinkaan'. Matti Järvinen tuli jostain, tekaisi unohdetun proge-klassikon ja katosi taas jonnekin. Varsinainen ''yksinäinen ratsastaja''.

Levylöytö: Se: Pahaa unta?

Tervetuloa yöksi safarille! Tämä leopardikuosinen kansi kätkee sisäänsä yhden 80-luvun parhaista suomalaisista rocklevyistä.

Levylöytö: Kirka: Tiukka linja

Tiukka linja on sitä, että Lumikki sanoo prinssilleen ei - ja jatkaa elämäänsä kääpiöiden luona.

Levylöytö: Kristiina Hautala

Hautalan vähemmän tunnetusta tuotannosta tekee erikoisen se, että siitä löytyvät kaikki aikakauden hyvät puolet ja siitä puuttuvat 60-luvun lopun, ja muunkin suomalaisen iskelmän, pahimmat maneerit.

Levylöytö: Joulupukin juhannusyö

Kaikki jouluun liittyvä aikuisten keksimä ja hellimä ''lapsenomaisuus'' pannaan tällä levyllä palasiksi.

Levylöytö: Mayflower: Mountain memories

Ensimmäisestä suomalaisesta rock-levystä voidaan olla montaa mieltä. Ensimmäisiä suomalaisia bluegrass-levyjä on kuitenkin vain yksi. Entä kuinka moni tuntee sen?

Levylöytö: Philemon Arthur & The Dung

Ruotsin kuningaskunnan varjelluin salaisuus ei ole totuus Olof Palmen murhaajasta tai prinsessa Madeleinen buduaarin ovikoodi. Se on Philemon Arthur & The Dung.

Levylöytö: Sunnuntaina sataa aina

Tuomari Nurmio, Sielun Veljet, Pelle Miljoona ja kumppanit olivat mukana tekemässä parasta suomalaista tribuuttilevyä - Tapio Rautavaaralle. Mistä siis on kyse?

Woude

Punk toi Wouden herkänkauniisiin kappaleisiin energiaa ja hälläväliäasennetta jotka sekoittuivat onnistuneesti yhtyeen 'hipahtavan' materiaalin ja musiikillisen kunnianhimon kanssa.

Kumma heppu ja Lopunajan voidellut

Ontto mies autiomaassa ja kurtisaanien luona. Jatsahtavaa singer-songwriter-uusiaalto-progea.

Bobby Aro: Kapakka In The Kaupunki

Okei, lets put tis rekord on joor masiin!

Ratsia: Ratsia

Ratsia ei ole sympaattinen ja hellyttävä ajankuva. Se on tiukka rocklevy, jossa lyövät kättä loistava biisinkirjoitustaito, oikea asenne, energia sekä riittävä musiikillinen osaaminen.