yle.fi

Terveys ja ravinto

Koiran ravinnolla on suora yhteys koiran terveyteen.

Koirat ovat alunperin sekasyöjiä ja raadonsyöjiä mutta nykyään aika heräkkävatsaista porukkaa. Koiran ravinnolla ja terveydellä on suora yhteys, eikä ole aivan sama mitä koiralleen ruoaksi tarjoaa. Kokeilemassa eri vaihtoehtoja löytää varmasti omalle koiralleen sopivimman vaihtoehdon.

Tommy suosii koirillaan kotiruokaa. Aterian valmistuksessa joutuu näkemään vähän vaivaa mutta Tommy on todennut kotiruoan parhaaksi vaihtoehdoksi koirilleen.
Aiemmin vanhat koirat kärsivät iho-ongelmista ja vatsavaivoista mutta kotiruokaan siirryttäessä vaivat helpottuivat. Kun itse valmistaa ruoan, tietää tarkalleen mitä se sisältää.

Tommy tarjoilee
Tommyn tekee koirilleen ruokaa, joka sisältää: piimää, raejuustoa, maitohappobakteereja, öljyjä, kananmunaa, raakaa lihaa, ohrasuurimoita, tummaa riisiä, pellasiemenrouhetta ja juureksia. Tommy käyttää ruokaa paljon myös koulutuksessa ja silloin koirat saavat herkkupaloina keitettyä puhdasta lihaa.

Jos koira syö pelkkää pehmeää ruokaa, alkaa hampaisiin muodostua likaa ja hammaskiveä. Koiralle pitää tarjota päivittäin haasteita myös hampaille. Puruluut ja ydinluut ovat hyviä tään käyttöön. Luun pitää olla tarpeeksi kovaa, jotta ikeniä voi hieroa siihen mutta siitä ei saa irrota teräviä siruja.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan