yle.fi

Matkustaminen

Auto
Koira on pidettävä autossa aina kytkettynä. Vapaana oleva koira on turvallisuusriski sekä eläimelle itselleen että auton kuljettajalle. Isommissa autoissa koiralle voi tehdä taka-osastoon kiinteän häkin, jossa koira pystyy liikkumaan ja matkustamaan mukavasti. Koiran voi kytkeä myös koirille suunnitellulla turvavyöllä.
Huolehdi matkan aikana riittävästä ilmastoinnissa. Koira sietää paremmin kylmää kuin kuumaa.

Juna
Koira saa matkustaa junassa yhdessä omistajansa kanssa. Lemmikkivaunuja on kaikissa junissa. Yksin koiraa ei voi lähettää matkalle.
Koiran omistaja osaa parhaiten arvioida, voiko eläintä viedä junaan, jossa mahdollisesti on muitakin lemmikkejä samassa osastossa. Koiran pitää olla rokotettu ja sisäsiisti. Varaa mukaan oma juomakuppi ja raikasta vettä. Koska koiran paikka junassa on pääsääntöisesti lattialla, moni ottaa mukaan myös oman peiton. Hyvin valmisteltuna matka sujuu mukavasti.

Lentokone
Koira matkustaa koosta riippuen joko matkustamossa tai lämmitetyssä ruumassa. Kummassakin paikassa koira pitää olla koolleen sopivassa kuljetuslaatikossa. Kuljetuslaatikon on oltava niin suuri, että eläin pystyy seisomaan, makaamaan, kääntymään ympäri ja istumaan suorassa. Koiran on oltava terve ja rokotettu.
Mikäli koira on arka eikä selviä ilman rauhoittavia lääkkeitä, matkustaminen lentokoneessa ei ole hyvä vaihtoehto

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan